Εσώρουχα. Τα φοράμε καθημερινά ή έστω ελπίζουμε να τα φοράμε όλοι καθημερινά. Επειδή αν δεν φοράτε εσώρουχο, μπορεί να αισθάνεστε σέξι για περίπου πέντε λεπτά, αλλά σύντομα θα αρχίσετε να νιώθετε περίεργα. Και ας μην μιλήσουμε για όλες τις πιθανές μολύνσεις που μπορεί να προκληθούν…

Ή, μάλλον, ακριβώς για αυτό θα μιλήσουμε. Επειδή υπάρχουν τα στυλιστικά λάθη που κάνουμε με τα εσώρουχα (Λευκό εσώρουχο κάτω από λευκό παντελόνι; Ποτέ.), αλλά υπάρχουν και τα λάθη που μπορεί να μας βλάψουν σοβαρά. Ποια είναι αυτά;

Ο καβάλος δεν είναι βαμβακερός

Ιδανικά, το εσώρουχό σας πρέπει να είναι 100% βαμβακερό. Τουλάχιστον, όμως, ο καβάλος πρέπει να είναι φτιαγμένος από το φυσικό αυτό ύφασμα, ώστε να διατηρεί τα γεννητικά σας όργανα καθαρά και στεγνά. Τα συνθετικά υφάσματα, όπως η δαντέλα και ο πολυεστέρας, παγιδεύουν ζέστη και υγρασία, δημιουργώντας το πλέον κατάλληλο περιβάλλον για κάθε είδους μικροοργανισμό να αναπτυχθεί.

Είναι πολύ μικρό

Δυστυχώς, τα νούμερα και τα μεγέθη των εσωρούχων ποτέ δεν είναι απόλυτα. Πολλές φορές μπορεί να δούμε ένα medium που να μας κάθεται σαν small, ή το ανάποδο. Τα πολύ στενά εσώρουχα, όμως, έχουν την ίδια επίδραση με τα συνθετικά υφάσματα: υγρασία, θερμότητα και πίεση.

Χρησιμοποιούμε μαλακτικό

Είναι τέλειο να βγάζουμε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα απόι το πλυντήριο και να μυρίζουν σαν λουλούδια, αλλά καλό θα ήταν να μην βρίσκονται και τα εσώρουχά μας μέσα σε αυτή την πλύση. Τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα μαλακτικά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής, και να προκαλέσουν κάψιμο ή κνησμό.

Φοράτε πολύ συχνά στρινγκ

Ναι, το ξέρουμε πως οι ορατές γραμμές στο παντελόνι από ένα μεγαλύτερο εσώρουχο είναι εντελώς αντιαισθητικές. Τα στρινγκ, όμως, είναι από τα εσώρουχα που μπορούν να μεταδώσουν μολύνσεις πολύ εύκολα, καθώς τα μικρόβια από πίσω είναι πολύ εύκολο να ταξιδέψουν στο λιγοστό ύφασμα και να φτάσουν μπροστά.

Δεν παρατηρείτε τους λεκέδες

Αν υπάρχουν κολπικές εκκρίσεις στο εσώρουχό σας, μπορεί να μην θέλετε και τόσο να τις κοιτάξετε. Αλλά θα έπρεπε. Αν είναι διάφανες ή λευκές, όλα είναι φυσιολογικά. Γκρίζες ή πρασινωπές εκκρίσεις, όμως, μπορεί να είναι σημάδι βακτηριακής λοίμωξης. Αν η υφή τους θυμίζει πύον ή αφρό, επίσης μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Τέλος, αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη (πιο έντονη από το φυσιολογικό), ίσως να υπάρχει κάποια μόλυνση.

Φοράτε ιδρωμένα εσώρουχα

Μετά τη γυμναστική (ή μία πολύ ζεστή ημέρα), είναι σημαντικό να αλλάζετε εσώρουχο. Τα ιδρωμένα εσώρουχα είναι υγρά, ζεστά και μπορεί να ερεθίσουν τα γεννητικά σας όργανα και να προκαλέσουν φλεγμονές, επιτρέποντας επίσης σε βακτήρια να αναπαράγονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;