Ένα ομοιόμορφο μαύρισμα εξακολουθεί να αποτελεί για το σύγχρονο άνδρα και τη σύγχρονη γυναίκα προϋπόθεση ομορφιάς και ανανέωσης στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αφυδάτωση, αύξηση των ελεύθερων ριζών, αύξηση των τοξινών, οξείδωση και καταστροφή των κυττάρων του δέρματος, τη λεγομένη φωτογήρανση.

Τι είναι όμως η γήρανση και η φωτογήρανση του δέρματος;

Η γήρανση του δέρματος δεν αφορά αποκλειστικά τα υπερήλικα άτομα, αλλά προκαλείται από στρες, ακτινοβολία, κάπνισμα, κακή διατροφή, καθιστική ζωή, αϋπνία, κ.λπ. Έτσι έχουμε αύξηση των τοξινών και των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα, με καταστροφή των κυττάρων, μείωση του κολλαγόνου, του υαλουρονικού και της ελαστίνης και σαν συνέπεια την αύξηση των ρυτίδων.

Πώς μπορούμε να αναζωογονήσουμε το πρόσωπο μας μετά την έκθεση στον ήλιο;

Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, όπου χορηγείται ενδοδερμικά μείγμα φαρμακευτικών ουσιών. Με την μέθοδο της μεσοθεραπείας συμβάλλουμε στην αναγέννηση του προσώπου (βιορεθισμός και βιοναγέννηση) ανάλογα με τον τρόπο έγχυσης των ουσιών.

Η εφαρμογή αλλά και η επιλογή των αναλόγων ουσιών εξαρτάται από το βαθμό αναζωογόνησης, ενυδάτωσης και σύσφιξης που απαιτεί η εκάστοτε περίπτωση δέρματος προσώπου.

Ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται συνήθως στη μεσοθεραπεία;

Οι πιο συνηθισμένες ουσίες είναι το Υαλουρονικο οξύ, το DMAE, συνδυασμός βιταμινών C, A και Ε, ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την ηλιακή ακτινοβολία, το πρόσωπό μας αφυδατώνεται, οπότε με τη χρήση υαλουρονικού οξέος πραγματοποιείται μια εν τω βαθει ενυδάτωση με μεγάλη διάρκεια στις ρυτίδες, στις αύλακες και στο περίγραμμα του προσώπου αλλά και στην περιοφθαλμική περιοχή.

Για την αφυδάτωση και τη χαλάρωση του δέρματος, το DMAE (διμεθιλαμινοεθανόλη) δρα σαν συσφυκτικό, μειώνει τις ρυτίδες, παρέχει αντιοξειδωτική δράση και σφριγηλότατα στο δέρμα.

Σε περίπτωση που έχουν δημιουργηθεί μελάσματα και υπερμελαχρώσεις, η βιταμίνη C ερεθίζει τη σύνθεση του κολλαγόνου και μειώνει τη σύνθεση της μελανίνης, έτσι δρα αντιγηραντικά, μειώνοντας τη φωτογήρανση και προστατεύει από την οξείδωση της υπεριώδους ακτινοβολίας που δημιουργεί μελάσματα και υπερμελαχρώσεις.

Αντίστοιχα, οι βιταμίνες Α και Ε δρουν στην ελαστικότητα του δέρματος ρυθμίζοντας την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας και διορθώνουν τη λεπτότητα του δέρματος από τη γήρανση.

Ποια είναι η ιδανικότερη μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου μετά τις διακοπές;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί την ιδανικότερη λύση στο πρόβλημα της κουρασμένης όψης ενός αφυδατωμένου προσώπου (μαυρισμένου η μη) μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το γεγονός ότι οι θεραπείες αυτές δεν είναι επίπονες και δεν προκαλούν εκχυμώσεις σε συνδυασμό με την εν τω βάθει ανανέωση της επιδερμίδας σε κυτταρικό επίπεδο, δίνουν τη δυνατότητα στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα του προσώπου να ξαναβρεί τη χαμένη της λάμψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή