Η φυσική ισορροπία του κόλπου σας, βασίζεται σε ένα ισορροπημένο αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητο σύστημα. Ένας υγιής κόλπος έχει μεγάλες αποικίες βακτηρίων γαλακτικού οξέος (ή γαλακτοβακίλλων), οι οποίες αποτελούν μέρος της φυσικής χλωρίδας του κόλπου. Αυτά τα βακτήρια παράγουν γαλακτικό οξύ έτσι ώστε να δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο αποτελεί φυσικό αμυντικό μηχανισμό για την προστασία του.

Εάν το pH του κόλπου αλλάξει και γίνει λιγότερο όξινο, ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός εξασθενεί και άλλα βακτήρια πολλαπλασιάζονται στον κόλπο. Αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη κολπικών λοιμώξεων, όπως είναι η βακτηριακή κολπίτιδα ή οι μυκητιασικές λοιμώξεις (Candida).

Τι μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής;

Το Lactacyd ο ειδικός στη γυναικεία καθημερινή υγιεινή, μας συμβουλεύει και μας δίνει τα tips που θα μας βοηθήσουν στη σωστή υγιεινή, φροντίδα και πρόληψη των λοιμώξεων καθώς και την ανακούφιση από αυτές.

  • Να πλένεστε εξωτερικά και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την ευαίσθητη περιοχή και σέβονται την χλωρίδα του κόλπου. Αποφύγετε τη χρήση πράσινου σαπουνιού καθώς και αφρόλουτρων, που λόγω του αλκαλικού pH τους, μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, ξηρότητα και δυσάρεστη αίσθηση.
  • Δώστε στο σώμα σας χώρο να αναπνεύσει. Εάν φοράτε στενά ρούχα και εσώρουχα που δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει, όπως τα πολυεστερικά, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες (θερμότητα και υγρασία), που ερεθίζουν την ευαίσθητη περιοχή. Για να αποφύγετε τον ερεθισμό επιλέξτε άνετα ρούχα, φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως τα βαμβακερά.
  • Επισκεφθείτε την τουαλέτα πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή. Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθά στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επίσης πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την επαφή για την πρόληψη διάδοσης βακτηρίων.
  • Μην ξεχνάτε το προφυλακτικό. Όχι μόνο προστατεύει από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά συμβάλλει στην πρόληψη κολπικών λοιμώξεων.
  • Επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας. Να τον συμβουλεύεστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και να εξετάζεστε για λοιμώξεις, ασυνήθιστα συμπτώματα και καρκίνο του τραχήλου.
  • Το καλοκαίρι συνοδεύεται από υγρασία και ζέστη, συνθήκες που κάνουν πιο εύκολη την ανάπτυξη μυκήτων και την εξάπλωσή τους στον κόλπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων. Το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο και η υγρασία, ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, ενώ το sex σε συνδυασμό με την ανεμελιά των διακοπών και την πλημμελή υγιεινή, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συμπτώματα όπως κνησμός, αίσθημα καύσου, πόνος, ερεθισμός.
  • Εάν βρίσκεστε εκτός σπιτιού χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή.

Το Lactacyd, πιστός σύμμαχος των γυναικών κάθε ηλικίας, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο - με περισσότερα από 60 χρόνια εξειδίκευσης στον τομέα της γυναικείας υγιεινής- μας προτείνει προϊόντα απαραίτητα για το καλοκαιρινό μας νεσεσέρ.

Για την πρόληψη δυσάρεστων ερεθισμών από τη χρήση θάλασσας και πισίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lactacyd Pharma Antibacterial. Περιέχει φυσικό αντιβακτηριακό παράγοντα και θυμάρι που συμβάλλουν στην ενεργό προστασία έναντι του πολλαπλασιασμού των βακτηρίων, ενώ ενισχύουν τη φυσική άμυνα της ευαίσθητης περιοχής.

Το Lactacyd Pharma Soothing προσφέρει άμεση ανακούφιση και καταπράϋνση, μειώνοντας το 92% των συμπτωμάτων ερεθισμού (τσούξιμο – κνησμός). Ενδείκνυται και ως συμπληρωματική αγωγή σε θεραπεία για κολπικές λοιμώξεις.

Ενώ το Lactacyd Pharma Antifungal με Αντιμυκητασικούς παράγοντες είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ανακούφιση από τον κνησμό, το αίσθημα καύσου, ιδιαίτερα όταν τα ούρα έρχονται σε επαφή με την περιοχή, τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και τον ερεθισμό που προκαλεί η μυκητίαση.

#LoveYourSelfFirst

Το Lactacyd μέσα από τη νέα του καμπάνια #LoveYourSelfFirst, πιστεύει στη δύναμη της γυναικείας αυτοπεποίθησης και ενθαρρύνει τα νέα κορίτσια να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να τον αγαπήσουν, όπως ακριβώς είναι. Η γνωριμία με τον εαυτό τους και το σώμα τους, καθώς και η αγάπη προς αυτό από μικρή ηλικία βοηθά στην αποκτήσει μιας ισορροπημένης προσωπικότητας.

Σύμμαχος του, στην προσπάθεια αυτή, η ξεχωριστή και πολύ αγαπημένη Μαίρη Συνατσάκη. Μέσα από μια σειρά προσωπικών video-diaries, blog posts και social media posts, προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση στις νεαρές της φίλες και μιλά για τη σημασία του να σέβεται, να φροντίζει και να αγαπά μια κοπέλα τον εαυτό και το σώμα της. Όπως σημειώνει η Μαίρη Συνατσάκη ‘’Είναι τόσο διαδεδομένη η εικόνα της ψεύτικης "τέλειας" γυναίκας που αναπόφευκτα συγκρίνουμε το σώμα μας με αυτήν και δεν αντιλαμβανόμαστε τη δική μας ξεχωριστή και μοναδική ομορφιά. Αυτό που όλες μας χρειάζεται να έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας είναι ότι η ομορφιά που εκπέμπουμε δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση, αλλά με το πώς νιώθουμε οι ίδιες. Πάνω από όλα χρειάζεται να αγαπάμε το σώμα μας και τον εαυτό μας. Να μας αποδεχόμαστε και να μας φροντίζουμε, γιατί η αυτοπεποίθηση εκπέμπει τον πιο όμορφο εαυτό μας. Να θυμάστε: #LoveYourselfFirst ‘’

www.lactacyd.gr 

https://www.facebook.com/LactacydGreece/ 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο