ΑρχικήΥγείαΜαιευτική - Εγκυμοσύνη

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Προβολή

Γυναίκα και συντήρηση γονιμότητας: Το δικαίωμα στο όνειροΓυναίκα και συντήρηση γονιμότητας: Το δικαίωμα στο όνειρο

Στις περιπτώσεις που η δημιουργία οικογένειας δεν είναι εφικτή πριν τα 35, η κρυοσυντήρηση των ωαρίων σε ηλικίες υψηλής γονιμότητας φαίνεται να προσφέρει μια ασφαλή επιλογή.

 • Σπερματέγχυση: Οι παράγοντες που κρίνουν την επιτυχία
  Πώς γίνεται η σπερματέγχυση και πότε ενδέικνυται; Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας.
 • Ορμόνες στην εξωσωματική γονιμοποίηση και καρκίνος: Υπάρχει κίνδυνος;
  Είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες οι οποίες έχουν υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση;
 • Κατάψυξη ωαρίων: Υπόσχεση για παντοτινή γονιμότητα;
  Μέχρι σήμερα, έχουν γεννηθεί περίπου 3.000 μωρά για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατεψυγμένα ωάρια. Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται κατάψυξη ωαρίων; Είναι ασφαλής μέθοδος;
 • Η Ελλάδα, μεγάλος σταθμός της εξωσωματικής γονιμοποίησης παγκοσμίως
  Αν όλα τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η εξωσωματική γονιμοποίηση δικαιωματικά πρέπει να θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες ιατρικές μεθόδους των τελευταίων δεκαετιών.
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς ορμόνες σε φυσικό κύκλο
  Σε ποιες γυναίκες μπορεί να εφαρμοστεί η εξωσωματική χωρίς φάρμακα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της.
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση: Πώς μπορεί να γίνει χωρίς φάρμακα
  Mπορεί να επιτευχθεί κύηση και χωρίς τη χρήση φαρμάκων, μέθοδος που έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ποια είναι η μέθοδος και σε ποιες περιπτώσεις αυτή ενδείκνυται;
 • Σπερματέγχυση και Υπογονιμότητα
  Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ ετέρου δε, υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.
 • Υστεροσκόπηση και εξωσωματική γονιμοποίηση
  Για την επιτυχή έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι απαραίτητη μια σειρά εξετάσεις για να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα στη μήτρα. Η υστεροσκόπηση είναι μία από αυτές, και μάλιστα απλή και με πολλά πλεονεκτήματα.
 • Διαγνωστικές εξετάσεις για εξωσωματική γονιμοποίηση
  Εάν έχετε ένα πρόβλημα γονιμότητας, ή οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει ένα, το επόμενο βήμα είναι να σας δει ένας Γυναικολόγος Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.
 • Εξωσω΅ατική γονι΅οποίηση
  Όταν δεν καρποφορεί, η προσπάθεια για την απόκτηση παιδιού γίνεται πηγή ΅εγάλου άγχους για το ζευγάρι, πολύ περισσότερο όταν προκύπτει ανάγκη για εξωσω΅ατική γονι΅οποίηση. Πόσο απλή είναι ΅ια προσπάθεια εξωσω΅ατικής και ποια είναι η προετοι΅ασία που πρέπει να γίνει, ώστε να έχει ση΅αντικά ποσοστά επιτυχίας;
 • Εγκυμοσύνη με υπερ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων
  Οι πρώτες εγκυμοσύνες στον ελλαδικό χώρο μετά από υπέρ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων (vitrification) είναι γεγονός.
 • Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και σεξ
  Είναι ίσως πολύ δύσκολο να καθορίσει κάποιος τι είναι φυσιολογικό, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ερωτική ζωή των συντρόφων. Η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δύο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Κατεψυγμένα έμβρυα: Χωρίς αύριο;
  H μεταφορά στη μήτρα ‘κατεψυγμένων’ εμβρύων είναι μια διαδικασία πολύ πιο απλή από την εξωσωματική γονιμοποίηση, γιατί η γυναίκα δεν χρειάζεται να λάβει γοναδοτροπίνες και κατά συνέπεια δεν παίρνει μεγάλες δόσεις ορμονών και τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να κάνει ενέσεις.
 • Κατάψυξη ωαρίων
  Ενώ η παραγωγή σπέρματος στους άνδρες είναι συνεχής καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες γεννιούνται με έναν καθορισμένο αριθμό ωαρίων που εν μέρει θα καθορίσει την αναπαραγωγική διάρκεια της ζωής τους.
 • IVF: Πώς να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας
  Οι γυναίκες που έχουν επιλέξει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, για να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους καλό είναι να εφαρμόσουν τις παρακάτω συμβουλές.
 • Τα ποσοστά επιτυχίας στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  Οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν πάψει πλέον να είναι άγνωστες λέξεις για πολλά ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι η σπερματέγχυση (IUI) και η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) με ή χωρίς μικρογονιμοποίηση (ICSI).
 • Εφιάλτης του σύγχρονου ζευγαριού: η υπογονιμότητα & πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε
  Η αναπαραγωγική τεχνολογία για τα στείρα ζευγάρια αποτελεί την τελευταία ελπίδα για δημιουργία οικογένειας. Μεταξύ των διαφόρων τεχνικών της αναπαραγωγικής επιστήμης, η σπουδαιότερη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη εδώ και αρκετά χρόνια είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση.
 • Θεραπεία προγεστερόνης στην εγκυμοσύνη
  Ακολουθώντας μια διαδικασία IVF μπορείτε να παίρνετε καθημερινά προγεστερόνη από το στόμα ή διακολπικά έως ότου κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης. Η προγεστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα για να διασφαλίσει την δημιουργία μιας παχιάς επένδυσης της μήτρας (ενδομήτριο), που διευκολύνει την εμφύτευση του εμβρύου.
 • Αβάσιμοι οι φόβοι για εξωσωματική και μικρογονιμοποίηση
  Τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης δίνουν πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών που προέρχονται από τις μεθόδους IVF και ICSI.
 • Εξωσωματική και πολύδυμη κύηση
  Στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) μεταφέρονται στη μήτρα περισσότερα του ενός έμβρυα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν όλα τα έμβρυα τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να εμφυτευτούν και να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό πολύδυμων κυήσεων.
 • 16 απαντήσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  Με τον όρο Εξωσωματική Γονιμοποίηση ουσιαστικά αναφερόμαστε σε μία μόνο από τις μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι με πρόβλημα υπογονιμότητας.
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

’σκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτη’σκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτη

Οσοι γυμνάζονται και έχουν διαβήτη αντιμετωπίζουν μια σειρά από διαιτητικές προκλήσεις και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μερικές αλλαγές στη διατροφή τους.... Περισσότερα »

5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου

Ποια φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση του κύκλου. Τι γίνεται με το άγχος.... Περισσότερα »

Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή και να ζήσετε μια μακρύτερη και υγιεινή ζωή. ... Περισσότερα »

Tips για το δέρμα των κολυμβητώνTips για το δέρμα των κολυμβητών

Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιποίηση του δέρματος εάν είστε κολυμβητής ή απλά κολυμπάτε πολύ.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

taxes_health_benefits
Οι φόροι και οι εισφορές που πληρώνετε, σάς επιστρέφονται επαρκώς με παροχές στην Υγεία;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Μετά τα τελευταία κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί.
Αυτά τα 5 μοναδικά κόμικς θα ξετρελάνουν τα παιδιά σε βαθμό που δεν θα ξεκολλούν.
Ήταν και θα είναι δίπλα μας στις χαρές και στις λύπες. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει όλα μας τα μυστικά. Είναι η κολλητή μας και έχουμε πολλού λόγους να της λέμε «ευχαριστώ».
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης