ΑρχικήΥγείαΜαιευτική - Εγκυμοσύνη

Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Προβολή

Γυναίκα και συντήρηση γονιμότητας: Το δικαίωμα στο όνειροΓυναίκα και συντήρηση γονιμότητας: Το δικαίωμα στο όνειρο

Στις περιπτώσεις που η δημιουργία οικογένειας δεν είναι εφικτή πριν τα 35, η κρυοσυντήρηση των ωαρίων σε ηλικίες υψηλής γονιμότητας φαίνεται να προσφέρει μια ασφαλή επιλογή.

 • Σπερματέγχυση: Οι παράγοντες που κρίνουν την επιτυχία
  Πώς γίνεται η σπερματέγχυση και πότε ενδέικνυται; Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας.
 • Ορμόνες στην εξωσωματική γονιμοποίηση και καρκίνος: Υπάρχει κίνδυνος;
  Είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου στις γυναίκες οι οποίες έχουν υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση;
 • Κατάψυξη ωαρίων: Υπόσχεση για παντοτινή γονιμότητα;
  Μέχρι σήμερα, έχουν γεννηθεί περίπου 3.000 μωρά για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατεψυγμένα ωάρια. Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται κατάψυξη ωαρίων; Είναι ασφαλής μέθοδος;
 • Η Ελλάδα, μεγάλος σταθμός της εξωσωματικής γονιμοποίησης παγκοσμίως
  Αν όλα τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η εξωσωματική γονιμοποίηση δικαιωματικά πρέπει να θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες ιατρικές μεθόδους των τελευταίων δεκαετιών.
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς ορμόνες σε φυσικό κύκλο
  Σε ποιες γυναίκες μπορεί να εφαρμοστεί η εξωσωματική χωρίς φάρμακα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της.
 • Εξωσωματική γονιμοποίηση: Πώς μπορεί να γίνει χωρίς φάρμακα
  Mπορεί να επιτευχθεί κύηση και χωρίς τη χρήση φαρμάκων, μέθοδος που έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ποια είναι η μέθοδος και σε ποιες περιπτώσεις αυτή ενδείκνυται;
 • Σπερματέγχυση και Υπογονιμότητα
  Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ ετέρου δε, υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.
 • Υστεροσκόπηση και εξωσωματική γονιμοποίηση
  Για την επιτυχή έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι απαραίτητη μια σειρά εξετάσεις για να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα στη μήτρα. Η υστεροσκόπηση είναι μία από αυτές, και μάλιστα απλή και με πολλά πλεονεκτήματα.
 • Διαγνωστικές εξετάσεις για εξωσωματική γονιμοποίηση
  Εάν έχετε ένα πρόβλημα γονιμότητας, ή οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει ένα, το επόμενο βήμα είναι να σας δει ένας Γυναικολόγος Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.
 • Εξωσω΅ατική γονι΅οποίηση
  Όταν δεν καρποφορεί, η προσπάθεια για την απόκτηση παιδιού γίνεται πηγή ΅εγάλου άγχους για το ζευγάρι, πολύ περισσότερο όταν προκύπτει ανάγκη για εξωσω΅ατική γονι΅οποίηση. Πόσο απλή είναι ΅ια προσπάθεια εξωσω΅ατικής και ποια είναι η προετοι΅ασία που πρέπει να γίνει, ώστε να έχει ση΅αντικά ποσοστά επιτυχίας;
 • Εγκυμοσύνη με υπερ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων
  Οι πρώτες εγκυμοσύνες στον ελλαδικό χώρο μετά από υπέρ - ταχεία κρυοσυντήρηση βλαστοκύστεων (vitrification) είναι γεγονός.
 • Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και σεξ
  Είναι ίσως πολύ δύσκολο να καθορίσει κάποιος τι είναι φυσιολογικό, αλλά γενικά υπάρχουν πολλές αλλαγές στην ερωτική ζωή των συντρόφων. Η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δύο είναι αυτή που θα εξασφαλίσει μια ικανοποιητική και ασφαλή σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Κατεψυγμένα έμβρυα: Χωρίς αύριο;
  H μεταφορά στη μήτρα ‘κατεψυγμένων’ εμβρύων είναι μια διαδικασία πολύ πιο απλή από την εξωσωματική γονιμοποίηση, γιατί η γυναίκα δεν χρειάζεται να λάβει γοναδοτροπίνες και κατά συνέπεια δεν παίρνει μεγάλες δόσεις ορμονών και τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να κάνει ενέσεις.
 • Κατάψυξη ωαρίων
  Ενώ η παραγωγή σπέρματος στους άνδρες είναι συνεχής καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες γεννιούνται με έναν καθορισμένο αριθμό ωαρίων που εν μέρει θα καθορίσει την αναπαραγωγική διάρκεια της ζωής τους.
 • IVF: Πώς να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας
  Οι γυναίκες που έχουν επιλέξει την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, για να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους καλό είναι να εφαρμόσουν τις παρακάτω συμβουλές.
 • Τα ποσοστά επιτυχίας στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  Οι μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν πάψει πλέον να είναι άγνωστες λέξεις για πολλά ζευγάρια με πρόβλημα υπογονιμότητας. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι η σπερματέγχυση (IUI) και η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) με ή χωρίς μικρογονιμοποίηση (ICSI).
 • Εφιάλτης του σύγχρονου ζευγαριού: η υπογονιμότητα & πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε
  Η αναπαραγωγική τεχνολογία για τα στείρα ζευγάρια αποτελεί την τελευταία ελπίδα για δημιουργία οικογένειας. Μεταξύ των διαφόρων τεχνικών της αναπαραγωγικής επιστήμης, η σπουδαιότερη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη εδώ και αρκετά χρόνια είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση.
 • Θεραπεία προγεστερόνης στην εγκυμοσύνη
  Ακολουθώντας μια διαδικασία IVF μπορείτε να παίρνετε καθημερινά προγεστερόνη από το στόμα ή διακολπικά έως ότου κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης. Η προγεστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα για να διασφαλίσει την δημιουργία μιας παχιάς επένδυσης της μήτρας (ενδομήτριο), που διευκολύνει την εμφύτευση του εμβρύου.
 • Αβάσιμοι οι φόβοι για εξωσωματική και μικρογονιμοποίηση
  Τα αποτελέσματα της τελευταίας μελέτης δίνουν πολύ ελπιδοφόρα μηνύματα σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών που προέρχονται από τις μεθόδους IVF και ICSI.
 • Εξωσωματική και πολύδυμη κύηση
  Στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) μεταφέρονται στη μήτρα περισσότερα του ενός έμβρυα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν όλα τα έμβρυα τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να εμφυτευτούν και να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη. Το αποτέλεσμα είναι να εμφανίζεται μεγαλύτερο ποσοστό πολύδυμων κυήσεων.
 • 16 απαντήσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
  Με τον όρο Εξωσωματική Γονιμοποίηση ουσιαστικά αναφερόμαστε σε μία μόνο από τις μεθόδους που μπορούν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι με πρόβλημα υπογονιμότητας.
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κινόα: Ποια είναι τα οφέλη της;Κινόα: Ποια είναι τα οφέλη της;

Πώς ωφελεί η κινόα τον οργανισμό και με ποιον τρόπο μαγειρεύεται;... Περισσότερα »

Απολαύστε το καλοκαίρι με νέα εικόνα σώματοςΑπολαύστε το καλοκαίρι με νέα εικόνα σώματος

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους θερινούς μήνες για να βελτιώσουμε την εικόνα του σώματός μας;... Περισσότερα »

Κοινωνική φοβία: Οι πιο χρήσιμες συμβουλέςΚοινωνική φοβία: Οι πιο χρήσιμες συμβουλές

Θέλετε να ασχοληθείτε με κάποιο sport; Από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μέχρι κολύμβηση και χορό, εμείς θα σας πούμε ποια θα είναι τα οφέλη…... Περισσότερα »

Ανεβασμένη χοληστερόλη: Τι να φάω έξω;Ανεβασμένη χοληστερόλη: Τι να φάω έξω;

Επειδή το φαγητό έξω μπορεί να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα αν ακολουθούμε συγκεκριμένη διατροφή…... Περισσότερα »

Video - Βοήθεια σε περισσότερες από 40.000 μετακινούμενες γυναίκες και βρέφη

Η εφαρμογή του προγράμματος 'Μητέρα και Παιδί' ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς πέτυχε να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες σε περισσότερες από 40.000 μετακινούμενες γυναίκες και βρέφη προστατεύοντας την υγεία ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

forget_often
Συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να ξεχνάει συχνά;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Το γράμμα αυτής της μαμάς είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους γονείς (και είναι πολλοί) που δέχονται τα επικριτικά βλέμματα των αγνώστων όταν το παιδί τους ξεσπά.
Καφές και χαλάρωση για εσάς, παιχνίδι και ξεγνοιασιά για τα παιδιά. Θέλετε κάτι άλλο για να ευχαριστηθείτε την επόμενη οικογενειακή σας έξοδο;
Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας μ’ αυτές τις απλές ιδέες και σας εγγυόμαστε ότι μετά δεν θα... ξεκολλάτε!
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης