Το περπάτημα αποτελεί καλή λύση για να χάσει μια γυναίκα τα παραπάνω κιλά που της έχουν μείνει μετά από μια εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Medical School της Βοστόνης, όσες γυναίκες συνηθίζουν να περπατάνε έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα περιττά κιλά σε σχέση με αυτές που παρακολουθούν τηλεόραση.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 900 γυναικών παρατηρήθηκε ότι αυτές που περπατούσαν λίγη ώρα κάθε μέρα έχασαν πιο εύκολα τα κιλά που τους είχαν μείνει μετά την εγκυμοσύνη. Το ίδιο ισχύει και για όσες έβλεπαν λιγότερες ώρες τηλεόραση καθώς και για αυτές που κατανάλωναν τροφές με χαμηλά λιπαρά.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τρεις παραπάνω παράγοντες λειτουργούσαν αθροιστικά υπέρ της απώλειας κιλών καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι με τους τρεις παραπάνω τρόπους μια γυναίκα μπορεί να ξαναβρεί τη φόρμα που είχε πριν την εγκυμοσύνη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 902 γυναικών οι οποίες περιέγραψαν τις συνήθειές τους σχετικά με τη διατροφή τους, την παρακολούθηση τηλεόρασης και το περπάτημα, έξη μήνες μετά τη γέννα. Θετικά αποτελέσματα παρουσίασαν όσες περπατούσαν τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα, έβλεπαν τηλεόραση λιγότερο από δυο ώρες και έτρωγαν τροφές χαμηλές σε λιπαρά.

Σε σύγκριση με όσες προτιμούσαν να παρακολουθούν τηλεόραση είχαν κατά 77% λιγότερες πιθανότητες να διατηρήσουν 4,5 ή περισσότερα κιλά. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο ‘American Journal of Preventive Medicine’.

Τα πρώτα χρόνια ανατροφής ενός παιδιού είναι αρκετά επικίνδυνα για τη σιλουέτα της γυναίκας και την πρόσληψη παραπάνω θερμίδων. Αν αλλάξει συνήθειες στο φαγητό, στις ώρες που παρακολουθεί τηλεόραση και αν περπατάει θα μειώσει τον κίνδυνο των περιττών κιλών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά καθώς φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να είναι εργαζόμενη μια γυναίκα για να χάσει κιλά αφού ενδεχομένως αρκεί ένας περίπατος ή απλώς το να πάει βόλτα το μωρό με το καρότσι.

Πηγές:
‘American Journal of Preventive Medicine’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα