Άνδρες

Θερμότητα. Είναι γνωστό ότι η θερμότητα επηρεάζει την απόδοση των όρχεων όσον αφορά την παραγωγή σπερματοζωαρίων. Είναι σημαντικό να διατηρήτε μία θερμοκρασία μικρότερη απο τη θερμοκρασία του σώματος στους όρχεις. Εάν η θερμοκρασία των όρχεων αυξηθεί για οποιονδήποτε λόγο, τότε πέφτει ο αριθμός των σπερματοζωαρίων . Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να προέλθει από σφιχτά παντελόνια που κρατούν τους όρχεις κοντά στο σώμα με συνέπεια αυτοί να μην αερίζονται καλά και να θερμαίνονται απο το σώμα. Προσπαθήστε να αποφεύγετε να φοράτε σλιπάκια και φοράτε μποξεράκια. Αποφύγεται επίσης να φοράτε παντελόνια απο πολυεστέρα και προσπαθήστε να φοράται βαμβακερά παντελόνια.
Αποφύγετε τα ζεστά αφρόλουτρα, που διαρκούν περισσότερο απο μισή ώρα, καθώς και την υπερβολική σάουνα. Αποφύγετε τις ηλεκτρικές κουβέρτες. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι το οδήγημα για πολλές ώρες (περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα) μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία των όρχεων , ότι μπορούν να κάνουν και τα ασφυκτικά παντελόνια.
Το επάγγελμα επίσης μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα. Προσπαθήστε να διερευνήσετε την πιθανότητα υπογονιμότητας όταν δουλεύετε σε ΄χώρους που υπάρχουν αέρια ή εξατμίσεις που εισπνέετε, επίσης, λαμβάνετε υπόψη την ύπαρξη ακτινοβολίας, θερμότητας, χημικών, μη καλής διατροφής κατά την διάρκεια της εργασίας, μη επαρκούς άσκησης και υπερβολικού άγχους. Το άγχος μειώνει τον αριθμό καθώς και την ποιότητα του σπερματοζωαρίου.

Γυναίκες

Είναι πιναθόν και οι γυναίκες να επηρεάζονται απο την εργασία τους. Συνοδοί εδάφους, αεροδρόμια όπου εργάζονται κοντά σε αντιχνευτές μετάλλων, χώροι εργασίας με έντονες οσμές , εξατμίσεις, όπως για παράδειγμα καθαριστήρια που κάνουν στεγνό καθάρισμα, τα κομμωτήρια που έχουν οσμές απο μπογιές για τα μαλλιά, ή εργοστάσια που παράγουν διαλύτες ή διάφορες βαφές , εργασίες στις οποίες η γυναίκα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην οθόνη ενός υπολογιστή ή μιας φωτοαντιγραφικής μηχανής, ή οι χώροι εργασίας όπου έχουν γίνει ανακαινήσεις και υπάρχουν έντονες οσμές. Η ύπαρξη πονοκεφάλων στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να σας ευαισθητοποιήσουν. Αποφύγετε επίσης τους χώρους που έχουν υπερβολική μόλυνση απο πλευράς θορύβου.
Δεν έχει σημασία αν άλλες συνάδελφοί σας στο ίδιο περιβάλλον μένουν έγκυες και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος εργασιακός παράγοντας από το δικό σας περιβάλλον δεν σας επηρεάζει. Το κάθε άτομο αντιδρά ατομικά, και οι άλλες γυναίκες που μένουν έγκυες μπορεί να έχουν ισχυρότερη ιδιοσυγκρασία. Μπορεί επίσης εκείνες να υπόκεινται σε λιγότερη εργασιακή ένταση απο εσάς. Προσπαθείστε να μην ήσαστε πολύ αναμεμειγμένη με τη δουλειά σας, πράγμα που μπορεί να σας εμποδίσει να βρείτε όρισμένους παράγοντες που μπορεί να είναι βλαπτικοί στην γονιμότητά σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς