Τι σημαίνει Laser στην Οδοντιατρική;

Επιτέλους! Τα οδοντιατρικά Laser επιτρέπουν την καταπολέμηση της τερηδόνας, χωρίς τον 'ενοχλητικό' τροχό. Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη χρήση του Laser στη θεραπεία της τερηδόνας προστατεύονται οι υγιείς ιστοί και αφαιρούνται μόνο οι τερηδονισμένοι, ενώ δεν επηρεάζονται καθόλου οι περιοχές γύρω από το σημείο της θεραπείας.

Είναι επώδυνο;

Η χρήση laser στην καθημερινή πράξη έχει ως ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματά της την έλλειψη πόνου κατά την εφαρμογή της. Ανάλογα βέβαια και με την υπερευαισθησία του κάθε ασθενή η χορήγηση τοπικής αναισθησίας γίνεται λίγο έως καθόλου.

Είναι ακριβές οι θεραπείες με Laser;

Η τεχνολογία Laser έχοντας ένα επιπλέον κόστος απόκτησης και χρήσης καθιστά τις θεραπείες με Laser λίγο ακριβότερες από τις συμβατικές αλλά απόλυτα προσιτές στο μέσο Ελληνα.

Είναι κατάλληλο για παιδιά;

Η μη χρήση τοπικού αναισθητικού, ο ευχάριστος ήχος σε σχέση με τον οδοντιατρικό τροχό, η ευκολία και η ασφάλεια του οδοντιατρικού Laser, το καθιστά ως την πιο ευχάριστη οδοντιατρική εμπειρία των παιδιών!!

Γίνονται σφραγίσματα με Laser;

Φυσικά! Τα οδοντιατρικά Laser επιτρέπουν την καταπολέμηση της τερηδόνας, χωρίς τον 'ενοχλητικό' τροχό. Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη χρήση του Laser στη θεραπεία της τερηδόνας προστατεύονται οι υγιείς ιστοί και αφαιρούνται μόνο οι τερηδονισμένοι, ενώ δεν επηρεάζονται καθόλου οι περιοχές γύρω από το σημείο της θεραπείας.

'Εχω ακούσει για λεύκανση με Laser. Είναι καλύτερη;

Μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές του οδοντιατρικού Laser είναι η χρήση του στη λεύκανση των δοντιών. Η ενέργεια Laser διασπά πολύ γρήγορα τον λευκαντικό παράγοντα, επιτυγχάνοντας πιο γρήγορη, πιο ασφαλή, και λιγότερο περίπλοκη λεύκανση των δοντιών.

Μία συνεδρία στο ιατρείο είναι αρκετή τις περισσότερες φορές για να επιτευχθεί ένα όμορφο και λευκό χαμόγελο.

Έχω περιοδοντίτιδα. Μπορεί το Laser να με βοηθήσει;

Η χρήση Laser σε συνδυασμό με την κλασική θεραπεία περιοδοντίτιδας βοηθά σημαντικά στη μείωση του βάθους των περιοδοντικών θυλάκων και στην εξάλειψη των παθογόνων μικροοργανισμών που βρίσκονται στο θύλακα.

Μπορεί το Laser να με βοηθήσει στην ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) που μου κάνει ο οδοντίατρος μου;

Μία από τις πιο κοινές ενδείξεις της laser θεραπείας! Η αποστείρωση του ριζικού σωλήνα είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στάδια της ενδοδοντικής θεραπείας και καθορίζει και την επιτυχία ή όχι της διαδικασίας. Με την οπτική ίνα του Laser εισχωρούμε στο ριζικό σωλήνα και επιτυγχάνουμε εξάλειψη των μικροβίων του ριζικού σωλήνα, σε βάθη που τα κοινά φάρμακα δεν μπορούν να φτάσουν.



Μπορεί να βοηθήσει στις επίπονες εξαγωγές δοντιών;

Βεβαίως, μετά την εξαγωγή του χαλασμένου δοντιού, το LASER δρα τοπικά στην περιοχή του τραύματος και περιορίζει άμεσα τον πόνο, το οίδημα και επιταχύνει εντυπωσιακά την επούλωση.

Έχει κάποια χρήση στα εμφυτεύματα;

Βεβαιότατα! Είμαστε σε θέση με τη χρήση LASER μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος να επιταχύνουμε τη διαδικασία της οστεοενσωμάτωσής του (3-4 εβδομάδες είναι συχνά αρκετές), μειώνοντας δραματικά το χρόνο κατά τον οποίο ο ασθενής περιμένει (ακόμη και 8-12 εβδομάδες απαιτούνται)έως το εμφύτευμα να είναι έτοιμο για τη φόρτισή του με κάποια προσθετική εργασία.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη
Νέες συστάσεις ΕΜΑ για τις ελλείψεις στα φάρμακα
Οι γυναίκες ιατροί περιθάλπουν καλύτερα τις γυναίκες ασθενείς [μελέτη]