Τρομάζετε στην ιδέα να τροχιστούν τα υγιή αλλά στραβά σας δόντια για να μεταμορφωθούν σε ίσια με όψεις ή στεφάνες; Όμως διστάζετε και να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία, γιατί θα είναι τραυματική η εμπειρία σας να εμφανίζεστε με σιδεράκια όσο αυτή διαρκεί; Τίποτα από τα παραπάνω δεν χρειάζεται να συμβεί, γιατί η Γλωσσική Ορθοδοντική δίνει τη λύση στο πρόβλημα αυτό!

Είναι η Αισθητική Οδοντιατρική που γίνεται με τα γλωσσικά σιδεράκια, αυτά δηλαδή που δεν φαίνονται γιατί τοποθετούνται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών προς το μέρος της γλώσσας.

Οι μηχανισμοί είναι μικροσκοπικοί και τεχνολογικά εξελιγμένοι ώστε οι χειρισμοί από τον γιατρό να γίνονται ευκολότεροι, αλλά και να μην ενοχλούν στην καθημερινότητά του αυτόν που τους φέρει. Με την Γλωσσική Ορθοδοντική αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και με την κλασική Ορθοδοντική.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις τα γλωσσικά σιδεράκια αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικά και από τα παραδοσιακά. Λόγω της θέσης που είναι τοποθετημένα πάνω στα δόντια, οι δυνάμεις που εφαρμόζονται για να μετακινήσουν τα δόντια είναι πιο λειτουργικές.

Οι ορθοδοντικές δυνάμεις εφαρμόζονται πιο κοντά στο ‘κέντρο αντίστασης’ των δοντιών, κυρίως των προσθίων. Αυτό κάνει και τη θεραπεία συντομότερη γιατί απαιτούνται λιγότερα συρμάτινα τόξα και λιγότερα στάδια για την ολοκλήρωσή της.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε μερικές μόνο επισκέψεις, είναι ανώδυνη και διατηρούνται τα φυσικά δόντια ανέπαφα, χωρίς να χρειάζονται αυτά να τροχιστούν. Σε κάποιες περιπτώσεις διαμορφώνονται (stripping) και έτσι αποφεύγονται εξαγωγές δοντιών στους έντονους συνωστισμούς.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει στη μία ή και στις δύο γνάθους, ανάλογα πού εντοπίζεται το πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μόνιμο.

Η Γλωσσική Ορθοδοντική αποτελεί πλέον τη λύση στη διόρθωση των ορθοδοντικών προβλημάτων για τους ενήλικες. Προβλήματα όπως συνωστισμοί δοντιών, αραιά δόντια, στροφές δοντιών και έκτοπα μπορούν να διορθώνονται με αυτήν. Με τη Γλωσσική Ορθοδοντική επιτυγχάνεται σωστή σύγκλειση των οδοντοστοιχιών και καλύτερη μασητική λειτουργία.

Σαν τελικό όφελος επίσης είναι και η σωστότερη και ευκολότερη στοματική υγιεινή. Χάρη στην εξέλιξη και της τεχνολογίας έχει μειωθεί η διάρκεια των επισκέψεων, ο συνολικός χρόνος θεραπείας, αλλά και το κόστος αυτής. Σε αντίθεση με άλλες μορφές αόρατης ή ημιορατής Ορθοδοντικής, είναι η μόνη απόλυτα αόρατη και η πιο αποτελεσματική.

*Στο παραπάνω περιστατικό έγινε θεραπεία μόνο στην άνω γνάθο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]