Ένα χαμόγελο αφοπλίζει, μιλάει, λέει πολλά. Το όμορφο χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση. Είναι τα υγιή, ίσια τοποθετημένα στις οδοντοστοιχίες και σωστά διευθετημένα στις αναλογίες του προσώπου δόντια μας.

Το τέλειο χαμόγελο πετυχαίνεται ποικιλότροπα στην Οδοντιατρική. Ένας από τους τρόπους αφορά και τη Γλωσσική Ορθοδοντική. Η Γλωσσική Ορθοδοντική διαφέρει από την κλασσική Ορθοδοντική στο ότι οι ορθοδοντικοί μηχανισμοί είναι σχεδιασμένοι για να εφαρμόζουν στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών, αυτήν προς το μέρος της γλώσσας, αλλά και στους χειρισμούς θεραπείας με την τεχνική αυτή.

Φυσικά, τίποτα δεν φαίνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Στις αστικές περιοχές κυρίως, οι περισσότεροι ενήλικες στις ηλικίες των 20, 30, ή 40 έχουν υγιή πρόσθια τουλάχιστον δόντια, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις στραβά.

Αυτά, πλην του αισθητικού παράγοντα, δημιουργούν πρόβλημα στη μάσηση και στη σωστή στοματική υγιεινή. Σε αυτούς απευθύνεται η Γλωσσική Ορθοδοντική όπου δίνει λύσεις Αισθητικής Οδοντιατρικής με βραχείες και ανώδυνες ορθοδοντικές θεραπείες και προβλέψιμο το τελικό τους αποτέλεσμα.

Χάρη στα σύγχρονα υλικά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε αυτήν, οι δυνάμεις που εξασκούνται στα δόντια για τις μετακινήσεις είναι ήπιες, οι μηχανισμοί είναι μικροί σε μέγεθος και ανατομικοί, ενώ είναι μειωμένος ο χρόνος του ασθενή στην Οδοντιατρική καρέκλα σε κάθε επίσκεψη και η συνολική διάρκεια της θεραπείας.

Με τις κατάλληλες οδοντικές μετακινήσεις πετυχαίνονται διορθώσεις από στροφές και συνωστισμούς δοντιών, κλείσιμο αντιαισθητικών διαστημάτων και σωστή διευθέτηση των δοντιών στις γνάθους, ενώ διαμορφώνεται ένα υγιές όμορφο χαμόγελο.

Η ζωή του ατόμου δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια μίας τέτοιας ορθοδοντικής θεραπείας, πλην της επιμελούς στοματικής υγιεινής που απαιτείται.

Τα δόντια ισιώνουν ανώδυνα με τις σταδιακές μετακινήσεις τους προς το τελικό αποτέλεσμα και παράλληλα πετυχαίνεται διευθέτησή τους στις οδοντοστοιχίες που εκτός της αισθητικής, εξυπηρετούν στην σωστότερη λειτουργία της μάσησης, στον καλύτερο καθαρισμό τους και στην πρόληψη από τερηδόνα, πέτρα και ουλίτιδα.

Ευχάριστη έκπληξη στα άτομα που κάνουν θεραπεία με γλωσσική ορθοδοντική είναι το γεγονός ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τις μετακινήσεις των δοντιών τους καθώς αυτά ισιώνουν, μια και τα ‘σιδεράκια’ που φορούν είναι κρυμμένα.

Η γλωσσική ορθοδοντική είναι απόλυτα μη ορατή τεχνική, απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και η θεραπεία με αυτήν δεν επηρεάζει καθόλου την κοινωνική ζωή του ατόμου. Οι αισθητικής μορφής ορθοδοντικές θεραπείες ολοκληρώνονται σε μερικές ανά μήνα περίπου επισκέψεις, ενώ η συνολική διάρκεια μιας θεραπείας είναι λίγων μηνών.

Το χαμόγελο γίνεται τέλειο διατηρώντας ταυτόχρονα τα φυσικά δόντια ανέπαφα και υγιή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο