Η μεταμόρφωση είναι πολύ επίκαιρη λέξη σήμερα. Όλοι θέλουν να αλλάξουν κάτι. Να αλλάξουν συνήθως την εμφάνισή τους, λιγότερο την ζωή τους και πολύ σπανιότερα δυστυχώς, να προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν ‘τα άσχημα’ σημεία του χαρακτήρα τους.

Ίσως γιατί οι τελευταίες περιπτώσεις είναι οι δυσκολότερες. Ενώ είναι πολύ εύκολο στα χέρια ενός ‘ειδικού’ να αναθέσω να μου αλλάξουν την εμφάνισή μου.

Ήταν δυσκολότερο παλαιότερα να φαντασθεί κάποιος ότι μπορούσε να αλλάξει το χαμόγελό του. Και όμως αλλάζει. Αυτό που ορίζει το χαμόγελο είναι κυρίως τα δόντια, τα ούλα, τα χείλη, η μύτη, το πηγούνι και οι γωνίες γύρω από το στόμα που ορίζουν το ελκυστικό ή μη ελκυστικό χαμόγελο.

Επειδή τα δόντια χαρακτηρίζουν το χαμόγελο σε φωτεινότερο ή μη, λευκότερο ή μη, υγιέστερο ή μη, ελκυστικότερο ή μη, δίνουμε πλέον ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στην υγεία των δοντιών αλλά και στην άψογη αισθητική τους.

Ο συνδυασμός της υγείας των δοντιών με την αναβάθμιση του χαμόγελου σε λευκότερους τόνους, από ειδικευμένες ομάδες οδοντιάτρων, ‘όχι απαραίτητα ολόλευκα’, καθώς επίσης και μια ισορροπημένη οδοντοστοιχία χωρίς στραβά δόντια είναι βέβαιο ότι αναβαθμίζει το χαμόγελό μας, μας δίνει μεγαλύτερη άνεση στην επικοινωνία, μας κάνει πιο φιλικούς όταν χαμογελάμε και πιο ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο.

Ούλα που ματώνουν και έχουν διογκωθεί μπορούν να θεραπευτούν σε ένα ραντεβού από περιοδοντολόγους και σε συνδυασμό με βούρτσισμα και νήμα και τον εξαμηνιαίο καθαρισμό να μην υπάρξει ποτέ πια αυτή η εικόνα.

Δόντια στραβά, αραιά, μικρά, με κακό χρώμα, μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια τέλεια οδοντοστοιχία μέσα σε 2 ½ ώρες, ανώδυνα χωρίς τρόχισμα, χωρίς αναισθησία με όψεις ρητίνης.

Δόντια που έχει αλλάξει το χρώμα τους από το κάπνισμα και τις χρωστικές στην πορεία της ζωής μας μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα τους σε ένα ραντεβού, σε 20 λεπτά, με λευκάνσεις με laser.

Δόντια που έχουν χαθεί μετά από εξαγωγή μπορεί να αποκατασταθούν με εμφυτεύματα σε ένα ραντεβού. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η αξονική ακτινογραφία δείχνει επαρκή ποσότητα οστού και υπάρχουν οι γενικότερες προϋποθέσεις υγείας του ατόμου.

Παλαιά μαύρα σφραγίσματα ή πρόσθια σφραγίσματα που φαίνονται μπορούν να αλλάξουν σε ένα ραντεβού με λευκά σφραγίσματα ή σε πρόσθια δόντια να μπουν ολόκληρες όψεις ρητίνης.

Δόντια που έχει μικρύνει το μέγεθός τους από πολλά σφραγίσματα ή αποτριβή λόγω του ότι τρίζω τα δόντια μου μπορούν να αποκατασταθούν στο κανονικό τους μέγεθος σε ένα ραντεβού με όψεις ρητίνης.

Μικρά δόντια ή παιδικά δόντια που δεν αλλάχθησαν όπως επίσης και δόντια που δεν βγήκαν ποτέ με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εικόνα άσχημου χαμόγελου μπορεί να μεταμορφωθούν σε δόντια κανονικά μέσα σε 1 ραντεβού σε 2 ½ ώρες με lifting με όψεις ρητίνης, χωρίς πόνο, χωρίς αναισθησία, έτσι ώστε να μεταμορφωθεί μία άσχημη οδοντοστοιχία σε μία τέλεια οδοντοστοιχία.

Αραιά δόντια που προέκυψαν λόγω μετακίνησης μετά από περιοδοντικό πρόβλημα ή κληρονομικά επειδή έτσι γεννηθήκαμε μπορούν να αναβαθμιστούν σε μία σμιχτή οδοντοστοιχία σε ένα ραντεβού, ( όπως επίσης και μετά από ορθοδοντική) θεραπεία όπου υπάρχουν ελλείψεις δοντιών μπορεί σε ένα ραντεβού να μεταμορφωθούν κυνόδοντες σε πλαγίους ή προγόμφιοι σε κυνόδοντες ανώδυνα έτσι ώστε να αποδοθεί η εικόνα της τέλειας οδοντοστοιχίας.

Ταυτόχρονα με την αλλαγή του σχήματος των δοντιών μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών.

Στραβά δόντια μπορούν σε ένα ραντεβού να μεταμορφωθούν σε ίσια, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής δεν δέχεται την ορθοδοντική, η οποία ορθοδοντική θεραπεία είναι η θεραπεία που μετακινεί τα δόντια.

Εναλλακτικά αποκαταστάσεις με άλλα υλικά όπως όψεις πορσελάνης, ολοκεραμικά ή στεφάνες μεταλλοπορσελάνης, προτείνονται σε κάθε περίπτωση υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται πάντα από οδοντιάτρους προσθετολόγους, με γνώση ταυτόχρονα και της αισθητικής αποκατάστασης του στόματος και σίγουρα με την ενημέρωση του ασθενή για πολύ περισσότερα του ενός ραντεβού και πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω της παρεμβολής του οδοντοτεχνίτη.

Μετά την ολοκλήρωση της ιδανικής οδοντοστοιχίας- για κάθε ασθενή λαμβάνονται διαφορετικοί παράμετροι υπ’ όψιν -μπορεί να χρειαστεί και η παρέμβαση ενός καλού πλαστικού για διόρθωση πιθανόν στα χείλη, στη μύτη, στο πιγούνι ή στις γωνίες του στόματος εάν υπάρχουν έντονες ρυτίδες.

Ή μπορεί απλώς να χρειάζεται μια πιο έντονη γραμμή στα χείλη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπουργείο Υγείας: Ποιες ιατρικές ειδικότητες χορηγούν υαλουρονικό οξύ και botox [εγκύκλιος]
Γιατί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη παράγοντες του υπουργείου Υγείας
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού