Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο περισσότερο σκεφτόμαστε τις διακοπές μας. Δυστυχώς, όμως, οι διακοπές δεν είναι το ίδιο απολαυστικές για όλους μας, και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι ασθενείς που ζουν με παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Το στρες και ο πόνος μπορεί να καταστρέψουν τις διακοπές σας, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν σημαντικά.

Οργανώστε τα πάντα από πριν

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, φροντίστε να είστε στο αεροδρόμιο από νωρίς, και προετοιμαστείτε για μεγάλες ουρές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε σίγουροι πως θα βρείτε κάποιο μέρος για να καθίσετε όσο περιμένετε. Ένα μπαστούνι, επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει. Αν έχετε προβλήματα στις κινήσεις σας, μπορείτε να ρωτήσετε αν θα ήταν εύκολο να επιβιβαστείτε νωρίτερα. Αν έχετε κάρτα αναπηρίας, μην ξεχάσετε να την έχετε μαζί σας.

Τι θα κάνω με τα φάρμακα;

Το να ταξιδεύετε με τα φάρμακά σας μπορεί να σας προκαλέσει πολύ επιπρόσθετο στρες. Αν τα φέρετε μαζί σας στην χειραποσκευή, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι όλα τα φάρμακα είναι στα κουτιά τους, με τις οδηγίες του φαρμακοποιού πάνω. Αν αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, ένα υπογεγραμμένο σημείωμα του γιατρού σας μπορεί να βοηθήσει. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε ενέσιμα φάρμακα και χρειάζεστε σύριγγες, εξηγήστε πως πρόκειται για ιατρική ανάγκη. Η ασθένειά σας δεν είναι ντροπή, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας κρίνει για τα φάρμακα που λαμβάνετε.

Τι πρέπει να πάρω μαζί μου;

Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε τις βαλίτσες σας με έξυπνο τρόπο, και να πάρετε μαζί σας αντικείμενα που θα σας διευκολύνουν. Ένα μαξιλάρι για τον λαιμό, για παράδειγμα, είναι τέλεια ιδέα. Επιγονατίδες, αν τις χρησιμοποιείτε. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε για να διαχειρίζεστε τον πόνο στην καθημερινή σας ζωή δεν πρέπει να λείπουν από τις διακοπές σας. Το αντηλιακό είναι πάντα απαραίτητο, ειδικά αν τα φάρμακά σας προκαλούν ευαισθησία στο φως.

Πώς θα αποφύγω το στρες;

Το στρες μπορεί να προκαλέσει έξαρση των συμπτωμάτων στους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Για να το ελαττώσετε, μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι τα εξής:

*Προσπαθήστε να κινείστε τακτικά, για να αποφύγετε το πιάσιμο στις αρθρώσεις.

*Αγοράστε μια ελαφριά βαλίτσα με ρόδες.

*Ελέγξτε προσεκτικά τις αποσκευές σας πριν φύγετε από το σπίτι, έχοντας μια λίστα που θα σας βοηθήσει να σιγουρευτείτε πως δεν ξεχάσατε τίποτα.

*Μην ξεχάσετε να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας.

*Αν μπορείτε, επιλέξτε ένα ξενοδοχείο με πισίνα, τζακούζι ή σάουνα.

*Επιλέξτε προσεκτικά το φαγητό, αν γνωρίζετε ότι υπάρχουν τροφές που σας προκαλούν εξάρσεις.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο