Οι περισσότεροι άνδρες το έχουν βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που συμβαίνει συστηματικά, και - εκτός από τα εμφανή προβλήματα που φέρνει μαζί της στην σεξουαλική ζωή - η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην αυτοπεποίθηση ενός άνδρα. Από ποιες αιτίες όμως μπορεί να προκληθεί στυτική δυσλειτουργία;

Κατάθλιψη

Θα έπρεπε να είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι ο σεξουαλικός ερεθισμός ξεκινά από τον εγκέφαλο. Και η κατάθλιψη μπορεί να καταστρέψει την επιθυμία μας για σεξ. Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν παρόμοια επίδραση στην λίμπιντο.

Αλκοόλ

Λένε πως ένα ποτηράκι μπορεί να σε βάλει στην κατάλληλη διάθεση, αλλά η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί προβλήματα στην στύση. Τα καλά νέα, ευτυχώς, είναι πως η επίδραση του αλκοόλ στην λίμπιντο είναι βραχυπρόθεσμη. Συνεπώς, αν περιορίσετε την κατανάλωσή σας, τα πράγματα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό.

Φάρμακα

Υπάρχουν αρκετά κοινά φάρμακα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι κάποιες αγωγές για την πίεση, τα παυσίπονα και, όπως είπαμε, τα αντικαταθλιπτικά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να λαμβάνετε τα φάρμακά σας χωρίς να έχετε μιλήσει πρώτα με τον γιατρό σας. Άλλες ουσίες, όπως η κοκαΐνη και η μαριχουάνα, μπορούν να προκαλέσουν επίσης προβλήματα στην στύση.

Στρες

Το στρες είναι από τους μεγαλύτερους δολοφόνους, και όχι μόνο της σεξουαλικής μας ζωής. Προσπαθήστε να ελαττώσετε το καθημερινό σας στρες, είτε με τεχνικές χαλάρωσης, είτε με καλύτερη διαχείριση των υποχρεώσεών σας και μην ξεχνάτε την τεράστια σημασία που έχουν η γυμναστική και ο καλός ύπνος.

Παραπάνω κιλά

Αν έχετε βάλει κάποια επιπλέον κιλά, υπάρχει κίνδυνος η στύση σας να υποφέρει και όχι μόνο επειδή η αυτοπεποίθησή σας θα είναι πεσμένη. Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, και επίσης υποφέρουν από αυξημένη αρτηριακή πίεση και σκλήρυνση των αρτηριών, δυσκολεύοντας την ροή του αίματος προς το πέος.

Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Ίσως είναι από τους πιο άσχημους φαύλους κύκλους: Αν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη, είναι εύκολο να υποθέσετε πως και οι ερωτικοί σας σύντροφοι δεν θα είναι και τόσο ενθουσιασμένοι, κάτι που μειώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, που με την σειρά του ρίχνει ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου