Έχει σχέση η προστατίτιδα με τον καρκίνο του προστάτη;

Οχι. Eίναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα, που φυσικά μπορεί να συνυπάρχουν.

Αποτελεί η προστατίτιδα αίτιο υπογονιμότητας;

Ναι.Τα σπερματοζωάρια παράγονται στους όρχεις και στην πορεία του το σπέρμα διέρχεται από τον προστάτη όπου κι εμπλουτίζεται με διάφορες ουσίες. Αν υπάρχει προστατίτιδα, δηλαδή φλεγμονή στον προστάτη, φυσικά και θα δημιουργήσει πρόβλημα στο σπέρμα και κατ' επέκταση στη γονιμότητα.

Προκαλεί κάποια βλάβη στον προστάτη η έντονη σεξουαλική ζωή;

Όχι, αντιθέτως βοηθάει τον προστάτη να διώχνει κατά την εκσπερμάτιση φλεγμονώδη στοιχεία (μικρόβια) και να αποκτάται καλύτερη ποιότητα σεξουαλικής ζωής.

Eχει νόημα να κάνει ένας άντρας στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου γενική ούρων;

Οχι. Δεν έχει καμία σχέση η ουρολοίμωξη (η ύπαρξη μικροβίων στα ούρα) στη γυναίκα και τον άντρα. Στον άντρα παρεμβάλλεται ο προστάτης, που τα συμπτώματά του μοιάζουν πολλές φορές με την ουρολοίμωξη-κυστίτιδα στη γυναίκα.Έτσι λοιπόν, αν δοθεί γενική ούρων στον άντρα, συνήθως είναι αρνητική, διότι το πρόβλημα βρίσκεται στον προστάτη που είναι μπροστα από την κύστη και ερεθίζει.

Υπάρχει λάσπη όταν δεν βρίκεται λιθίαση στο ουροποιητικό σύστημα;

Οχι. Eίναι μία πολύ λάθος έκφραση, που τη λέει ένας γιατρός όταν δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα. Ή υπάρχει λίθος μικρός, μεγάλος, κομματάκια λίθου κτλ ή όχι.

Επηρεάζεται ο κολικός του νεφρού ή το να αποβληθεί μία πέτρα, ένας λίθος με το περπάτημα;

Όχι, διότι τα νεφρά και οι ουρητήρες είναι 'σπλαχνικά' όργανα, όπως π.χ η καρδιά, ο σπλήνας, το ήπαρ κτλ, άρα είναι τελείως άσχετο το ένα από το άλλο.

Tα πολλά υγρά βοηθούν στο να αποβληθεί ένας λίθος; 

Όχι , αντιθέτως μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Απ' τη στιγμή που υπάρχει λίθος - απόφραξη τα πολλά υγρά κάνουν κακό στο νεφρικό σύστημα, διότι δεν είναι σε θέση να αποβάλει τα ούρα που δημιουργούνται, λόγω της απόφραξης.

Πρέπει μία γυναίκα με συμπτώματα ουρολοίμωξης να παίρνει αντιβίωση;

Όχι, θα πρέπει πρώτα να γίνει γενική και καλλιέργεια ούρων, αν εκεί φανούν πολλά πυοσφαίρια τότε ναι, αλλά δεν σημαίνει ότι όταν υπάρχουν συμπτώματα πρέπει να προέρχονται από την ουρολοίμωξη, μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο