Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε την υγεία των παιδιών μας και να σιγουρευτούμε ότι θα μεγαλώσουν γερά και δυνατά; Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο πολύτιμες συμβουλές για να φροντίσουμε τα παιδιά μας να είναι πιο υγιή από ποτέ.

Πρέπει να είναι ελεύθερα

Πρέπει να αφήνουμε το παιδί να τρέχει και να παίζει, καθώς είναι εκπληκτική μορφή άσκησης, επιτρέπει στο παιδί να εξερευνήσει το περιβάλλον του και να αναπτύξει την φαντασία του. Φροντίστε όμως να έχετε πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Το σημαντικό είναι να μη γεμίζετε την ημέρα του παιδιού σας με μαθήματα, δουλειές και προγραμματισμένες δραστηριότητες, γιατί ο ελεύθερος χρόνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ώρα για τουαλέτα

Τα παιδιά κάθε ηλικίας πρέπει να πηγαίνουν στην τουαλέτα αμέσως μόλις νιώσουν την ανάγκη. Καθώς τα παιδιά βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη, το να το αναβάλλουν μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα, όπως να οδηγήσει στην δυσκοιλιότητα.

Ύπνος στις 8

Τα παιδιά χρειάζονται τουλάχιστον εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, καθώς ο ύπνος είναι σημαντικός για τη σωστή ανάπτυξη των οστών, αλλά και για την καλύτερη συγκέντρωση. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το παιδί σας να συνηθίσει είναι να σταματήσετε τις έντονες δραστηριότητες μετά τις έξι το απόγευμα.

Βουρτσίζουμε τα δόντια

Τα δόντια πρέπει να βουρτσίζονται μετά το πρωινό και πριν τον ύπνο. Η πλάκα που συσσωρεύεται μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό στα δόντια. Μάθετε στο παιδί σας ότι το βούρτσισμα είναι καλή συνήθεια και προσπαθήστε να το κάνετε διασκεδαστικό.

Ώρα για μπάνιο

Τα παιδιά πρέπει να κάνουν ένα μπάνιο την ημέρα. Είναι αναγκαίο για να απομακρυνθούν τα μικρόβια, τα βακτήρια και ο ιδρώτας. Αγοράστε παιχνιδάκια για την μπανιέρα και κάντε το διασκεδαστικό, σαν παιχνίδι.

Παρέα με τους φίλους

Ενθαρρύνετε το παιδί σας από πολύ μικρή ηλικία να κάνει φίλους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες το κάνουν πολύ εύκολο να γνωρίσει το παιδί σας άλλα παιδιά—και να θυμάστε πάντα να δίνετε το καλό παράδειγμα, με τη δική σας καλή συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους.

Προσοχή κάτω από το παντελόνι

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν για το τι είναι λάθος και πώς να προστατεύονται. Όλα τα παιδιά μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο κακοποίησης -και όχι μόνο από αγνώστους. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει στα ιδιαίτερα σημεία τους.

Προσοχή στο νερό

Τα παιδιά που δεν έχουν μεγαλώσει κοντά σε νερό και δεν έχουν εκπαιδευτεί δεν πρέπει ποτέ να μένουν χωρίς επίβλεψη. Είναι καλό να μαθαίνουν κολύμβηση τα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα ενίσχυσης της πρόσβασης στο φάρμακο για ευπαθείς ομάδες στην Πελοπόννησο
Καούρες: Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;
Στο επίκεντρο η ψυχική υγεία και η ψηφιακή ζωή των εφήβων