Ένα φιλί σημαίνει αγάπη ... αλλά όχι μόνο, καθώς αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των ανθρώπων και μπορεί να είναι έκφραση αγάπης, τρυφερότητας ή σεβασμού. Χρησιμοποιείται ακόμα για χαιρετισμό και αποχαιρετισμό. Το "γαλλικό φιλί" όμως είναι η κατεξοχήν έκφραση της ρομαντικής αγάπης ή της σεξουαλικής επιθυμίας μεταξύ δύο ανθρώπων.

Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν το μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα με το αυτοκίνητό τους.

Ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσουμε 26 θερμίδες. Αν το φιλί αυτό ξεχειλίζει από πόθο και πάθος, σε ένα λεπτό χάνουμε τουλάχιστον 39 θερμίδες.

Τώρα πλέον στις επιδράσεις ενός φιλιού θα πρέπει να προστεθεί και άλλη μία. Ολλανδοί ερευνητές αποκάλυψαν, ότι με ένα συνηθισμένο φιλί που διαρκεί δέκα δευτερόλεπτα, μπορεί να μεταφερθούν 80 εκατ. βακτήρια από το ένα στόμα στο άλλο.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό microbiome, οι επιστήμονες ανέλυσαν την επίδραση που έχει το «γαλλικό φιλί» στην μικροχλωρίδα του ανθρώπου, δηλαδή σε όλους τους μικροοργανισμούς - βακτήρια, ζύμες, μύκητες - που ζουν σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και πώς συνδέεται με τον τρόπο ζωής, τη διατροφή, την ηλικία και τη σεξουαλική ζωή.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν τις εργασίες τους τον Ιούλιο του 2012, με 21 ζευγάρια, 42 άτομα 17-45 ετών. Στα πλαίσια της έρευνας πήραν δείγματα σιέλου πριν και μετά το φίλημα, από τα άτομα που είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από το ένα από τα δύο άτομα να πιεί ένα συγκεκριμένο ποτό, πριν φιλήσει το άλλο. Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια του ποτού, μεταφέρθηκαν στο στόμα του δεύτερου, με μέσο ανταλλαγής τα 80 εκατομμύρια βακτήρια για ένα φιλί 10 δευτερόλεπτα.

Επικίνδυνο; Όχι απαραίτητα. Αν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για τα οφέλη που έχει το "γαλλικό φιλί", τότε αυτή η μελέτη μπορεί τελικά να σας πείσει.

Πράγματι, η ποικιλία των βακτηρίων μπορεί να έχει και την ...καλή του όψη εξηγεί, ένας από τους ερευνητές που σχεδίασε και συντόνισε τη μελέτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το φιλί θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια μορφή εμβολιασμού και να επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια αντίσταση σε βακτήρια. Και πρόσθεσε: "Τα οφέλη της υγείας εξαρτώνται από το είδος του προσώπου θα σας φιλήσει."

premium.paratiritis

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management