Να φυσάτε συχνά τη μύτη- με το σωστό τρόπο

Είναι σημαντικό να φυσάτε τη μύτη τακτικά όταν έχετε κρυολόγημα παρά να ρουφάτε τις εκκρίσεις πίσω, στο κεφάλι. Ωστόσο, όταν φυσάτε δυνατά, η πίεση μπορεί να προκαλέσει πόνο στο αυτί. Ο καλύτερος τρόπος να φυσήξετε τη μύτη είναι ο ακόλουθος. Πιέστε ένα δάχτυλο πάνω από το ένα ρουθούνι ενώ φυσάτε για να καθαρίσετε το άλλο. Πλύντε τα χέρια σας μετά το φύσημα.

Αναπαυθείτε

Η ανάπαυση όταν σας ‘’ρίξει’’ το κρυολόγημα ή η γρίπη βοηθά τον οργανισμό να κατευθύνει άμεσα την ενέργεια στη μάχη του ανοσοποιητικού. Βοηθήστε τον οργανισμό στη μάχη μένοντας ξαπλωμένοι κάτω από μια κουβέρτα.

Κάντε γαργάρες

Οι γαργάρες μπορούν να ενυδατώνουν το λαιμό και να φέρνουν προσωρινή ανακούφιση.
Δοκιμάστε ένα κουταλάκι του τσαγιού αλάτι διαλυμένο σε ζεστό νερό, 4 φορές την ημέρα.
Για να μειωθεί η ενόχληση στο λαιμό δοκιμάστε γαργάρα με στυπτικό ρόφημα όπως το τσάι που περιέχει τανίνη για να σκληρύνουν οι μεμβράνες.

Ή κάντε γαργάρες με ένα παχύρρευστο μείγμα από μέλι και μηλόξυδο, μια εύκολη παραδοσιακή συνταγή. Βάλτε μία κουταλιά της σούπας φύλλα βατόμουρο ή χυμό λεμονιού σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και ανακατέψτε τα με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν κάνετε τις γαργάρες. Ποτέ δεν δίνουμε μέλι σε παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Ζεστά υγρά

Τα ζεστά υγρά ανακουφίζουν τη συμφόρηση στη μύτη, βοηθούν στην πρόληψη της αφυδάτωσης και μαλακώνουν τις μεμβράνες που έχουν φλεγμονή, στη μύτη και στο λαιμό.

Ζεστές ή κρύες κομπρέσες

Εφαρμόστε ζεστές ή κρύες κομπρέσες στα μπουκωμένα ιγμόρια
Και οι δύο θερμοκρασίες (ζεστό ή κρύο) μπορεί να βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο άνετα. Μπορείτε να βρείτε επαναχρησιμοποιούμενες κομπρέσες ζεστού ή κρύου, στα φαρμακεία ή να φτιάξετε μόνοι σας. Πάρτε ένα υγρό πανί και ζεστάνετέ το για 55 δευτερόλεπτα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων (δοκιμάστε τη θερμοκρασία προηγουμένως ώστε να μην καίει) ή χρησιμοποιήστε ένα σακουλάκι με κατεψυγμένο αρακά, να το χρησιμοποιήσετε ως κρύο επίθεμα.

Κοιμηθείτε με ένα επιπλέον μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι

Αυτό θα βοηθήσει στην αποστράγγιση των ρινικών οδών. Αν η γωνία είναι πολύ άβολη δοκιμάστε να βάλετε τα μαξιλάρια ανάμεσα στο στρώμα και το υπόστρωμα, για να είναι πιο μικρή η κλίση.

Μην ταξιδέψετε με το αεροπλάνο (αν δεν είναι απαραίτητο)

Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσετε στρες στο ήδη στρεσαρισμένο αναπνευστικό σας σύστημα. Αυτό θα συμβεί με την αλλαγή της πίεσης του αέρα. Αν πετάξετε με συμφόρηση λόγω κρυολογήματος ή γρίπης, η πτήση μπορεί να βλάψει τα τύμπανα λόγω της διαφοράς στην πίεση κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης. Αν πρέπει να πετάξετε να χρησιμοποιήσετε αποσυμφορητικά και να έχετε μαζί ένα ρινικό σπρέι για χρήση πριν την απογείωση και την προσγείωση. Το μάσημα τσίχλας και η συχνή κατάποση μπορούν επίσης να ανακουφίσουν την πίεση.

Να θυμάστε ότι σοβαρές καταστάσεις μπορούν να προκύψουν καθώς το κρυολόγημα και η ελαφριά λοίμωξη μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι πιο σοβαρό. Αν έχετε σοβαρά συμπτώματα αν αισθάνεστε πιο άρρωστοι κάθε μέρα πουθενά, δείτε γιατρό.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο