Τη δεκαετία του ΄70 για τους περισσότερους Έλληνες η πισίνα ήταν σημάδι πλούτου. Σήμερα όμως, αυτό δεν ισχύει, καθώς ένα μπάνιο σε πισίνα είναι προσιτό στους περισσότερους. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που το αποφεύγουν θεωρώντας ότι η πισίνα μπορεί να κρύβει παγίδες.

Παρόλα αυτά, όμως, αν έχετε τη δέουσα "συμπεριφορά" όχι μόνο μπορείτε να τις αποφύγετε αλλά και να απολαύσετε ένα δροσιστικό μπάνιο και μία χαλαρωτική ηλιοθεραπεία.

Πολλοί αναρωτιούνται αν οι πισίνες είναι "καθαρές". Η απάντηση είναι ότι αυτό εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη της. Οι πισίνες που ελέγχονται για την καθαρότητά τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ενώ πολλές έχουν χλωριωμένο νερό – και το χλώριο προστίθεται ως απολυμαντικό. Συνεπώς, είναι απίθανο να μολυνθεί κανείς από το νερό. Εκεί όπου κάποιος μπορεί να μολυνθεί είναι στις πισίνες όπου το νερό δεν ελέγχεται.

Αν ανησυχείτε για το χλώριο, πρέπει να ξέρετε πως ξηραίνει το δέρμα και μπορεί να επιδεινώσει κάποιες δερματίτιδες (κυρίως την ατοπική δερματίτιδα). Αν, όμως, φροντίσετε αμέσως μόλις βγείτε από το νερό και πριν καθίσετε για ηλιοθεραπεία, να κάνετε ντους και να αλείψετε το δέρμα σας με μια λιπαρή αντηλιακή (ή με μια καλή ενυδατική, εάν δεν πρόκειται να επιστρέψετε στον ήλιο), η ξηροδερμία προλαμβάνεται. Η συμβουλή αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνον για όσους παρουσιάζουν δερματίτιδα, αλλά γενικά για όσους έχουν πολύ ξηρό δέρμα και εμφανίζουν εκζέματα.

Αν το θέμα σας είναι η υγιεινή των ποδιών, απαραίτητο είναι να μην περπατάτε ποτέ ξυπόλητοι στους χώρους γύρω από τις πισίνες, διότι υπάρχει ο κίνδυνος για μυκητίαση ή, κυρίως, μυρμηγκιά στα πόδια.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;