Βρισκόμαστε πάλι στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Μπορείτε να αφεθείτε στην τύχη ή να πάρετε πρωτοβουλίες που θα σας προστατέψουν. Όπως λένε οι ειδικοί, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τις άμυνες του οργανισμού σας απέναντι σε αυτούς τους ιούς. 

Καταρχήν, κρίσιμο είναι να έχετε καθαρά χέρια αφού το άγγιγμα με μολυσμένα χέρια αποτελεί την κύρια οδό μετάδοσης των ιών του κοινού κρυολογήματος. Ακόμα και οι επιφάνειες σε ένα δωμάτιο "φιλοξενούν" μικρόβια. Οι διακόπτες, τα στυλό, τα τηλέφωνα, τα χερούλια στις πόρτες, οι βρύσες και τα τηλεχειριστήρια είναι εστίες μικροβίων. Για αυτό, να πλένετε καλά τα χέρια σας τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα, ιδίως έπειτα από κάθε βήχα, φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης. Καλό πλύσιμο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσετε ζεστό (όχι καυτό) τρεχούμενο νερό και σαπούνι, θα τρίψετε καλά όλες τις επιφάνειες των χεριών (κρατώντας τα μακριά από το νερό), θα τα ξεβγάλετε προσεκτικά και μετά θα τα στεγνώσετε καλά.

Σημαντικό είναι επίσης να τρώτε τρόφιμα που ενισχύουν τις άμυνές σας. Για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα πρέπει να τρώτε υγιεινά. Η αυξημένη κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και ορισμένων ιχνοστοιχείων, σιδήρου, ψευδαργύρου και σεληνίου είναι οι καλύτερες άμυνες.

Επίσης και η άσκηση προστατεύει αλλά προσοχή: Να αποφεύγετε την υπερβολική σωματική καταπόνηση τους χειμερινούς μήνες των κρυολογημάτων και της γρίπης, εξασφαλίζοντας ότι δεν σας κουράζει η προπόνησή σας.

Τέλος, εάν κρυώνετε, μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενώ εάν είστε χαρούμενοι έχετε λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσετε.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο