Ο χειμώνας είναι η εποχή του έτους που χαρακτηρίζεται έντονα, όχι μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασίες, τη βροχή και το χιόνι, αλλά και την εμφάνιση βήχα, φταρνίσματος, ρινικής καταρροής και την ευκολία εξάπλωσης μικροβίων.

Είτε ως συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, είτε ως απλή ενόχληση λόγω του καιρού, ο βήχας και ο πονόλαιμος προκαλούν μια γενική δυσφορία. Για την αποφυγή τους ή την άμεση αντιμετώπιση τους, τα παρακάτω tips μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα:

  • Το «ουράνιο τόξο» στο πιάτο μας: τα φρούτα και τα λαχανικά κατηγοριοποιούνται σε πέντε διαφορετικές ομάδες βάσει του χρώματος τους: κόκκινο, μωβ / μπλε, πορτοκαλί, πράσινο και λευκό / καφέ. Κάθε χρώμα έχει το δικό του σύνολο μοναδικών αντιοξειδωτικών ουσιών, των φυτοχημικών, τα οποία προσδίδουν στα φρούτα και τα λαχανικά το ζωντανό χρώμα τους και επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αναζητήστε, για παράδειγμα, βιταμίνη C τόσο στους πράσινους, όσο και στους μωβ / μπλε καρπούς, ανθοκυανίνες στους κόκκινους, β-καροτένιο στους πορτοκαλί και φυτικές ίνες στους μωβ. Όσο περισσότερα χρώματα έχουμε στο πιάτο μας, τόσο πιο πλήρης και ισορροπημένη είναι η διατροφή μας.
  • Ροφήματα βοτάνων για το βήχα και τον πονόλαιμο: τα αγαπημένα και πλέον αποτελεσματικά γιατροσόφια των γιαγιάδων, ήταν τα ροφήματα βοτάνων. Ανάλογα με την περίπτωση, υπήρχε και η κατάλληλη πρόταση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση. Το ρόφημα μολόχας βοηθούσε στην καταπράϋνση του πονόλαιμου και το ρόφημα θυμαριού στην προστασία του λαιμού, λόγω της ήπιας αντισηπτικής του δράσης. Για το βήχα και την απόχρεμψη, συνιστάται το αφέψημα μάραθου και γλυκάνισου, ενώ για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση παθήσεων του αναπνευστικού, το ρόφημα φασκόμηλου.
  • Ενυδάτωση και υγεία: η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή λειτουργία του. Προλαμβάνει από την αφυδάτωση και την εξάντληση και συμβάλλει αποτελεσματικά στη βλεννόλυση και την απόχρεμψη. Βοηθά, σαφώς, το νερό αλλά και άλλα ροφήματα όπως το τσάι, ο καφές, οι χυμοί, το γάλα αλλά και οι σούπες και τα φρούτα.
  • Propolcare από τη Lanes: Το Propolcare αποτελεί τη νέα πρόταση της εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής Lanes για το χειμώνα. Ένα φυσικό σιρόπι που συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του βήχα, του πονόλαιμου και, γενικά, των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Όπλο του η πλούσια σύνθεσή του, στην οποία περιλαμβάνονται συστατικά όπως η πρόπολη, γνωστή για την αντι-ιική και αντιμικροβιακή της δράση,  ο βασιλικός πολτός, ο οποίος τονώνει τον οργανισμό, η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος που δρουν αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την άμυνα και βότανα, όπως ο σαμπούκος που δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, το πεύκο, τα ισλανδικά βρύα και το φασκόμηλο που προστατεύουν το αναπνευστικό και δρουν κατά των λοιμώξεων, το θυμάρι, το χαμομήλι, το γλυκάνισο και ο μάραθος που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπράϋνση του πονόλαιμου, του βήχα, αλλά και στην ομαλοποίηση της βλέννας. Σημαντικό του πλεονέκτημα, η πολύ ευχάριστη γεύση του και η καταλληλότητά του για όλη την οικογένεια. 

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

 Θα το βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασία 250ml και την προνομιακή τιμή των 8,90€.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα