Ένα πουπουλένιο πάπλωμα, θεωρείται η καλύτερη, πολυτελής, πιο ζεστή και όχι απαραίτητα ακριβή επιλογή. Στην αγορά θα βρείτε αξιόλογα παπλώματα, σε προσιτές τιμές. Για όσους δεν είναι αλλεργικοί στα πούπουλα, ένα 100% πουπουλένιο πάπλωμα είναι η καλύτερη επένδυση σε ό,τι αφορά τον ύπνο. Η επιλογή αυτή αξίζει μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι ένα πουπουλένιο πάπλωμα θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια, αν συντηρείται σωστά. Όσο περισσότερη περιεκτικότητα σε πούπουλο –ειδικά χήνας που είναι και το καλύτερο – έχει ένα πάπλωμα, τόσο πιο ελαφρύ και ζεστό είναι. Εξίσου καλά είναι και αυτά με πρόσμιξη φτερού, που προσθέτει λίγο περισσότερο βάρος.

Για αυτούς που το πούπουλο τους προκαλεί αλλεργία, υπάρχουν και τα ολόμαλλα παπλώματα, σε μεγάλη ποικιλία, ζεστά και αντιαλλεργικά. Το μαλλί διατηρεί τη ζέστη, δημιουργώντας ομοιόμορφη θερμοκρασία, είναι όμως πιο βαριά παπλώματα από τα πουπουλένια. Και τα δύο είδη διατηρούν καλά τη φόρμα τους και απελευθερώνουν εύκολα την υγρασία.

Για την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η θερμοκρασία δεν είναι τόσο χαμηλή, υπάρχει και η λύση του βαμβακερού παπλώματος, που χαρίζει υγιεινό και ξεκούραστο ύπνο, ιδιαίτερα κατάλληλο για αλλεργικά άτομα.

Το κάλυμμα του παπλώματος πρέπει να είναι από 100% βαμβάκι και οι παπλωματοθήκες που θα χρησιμοποιηθούν από φυσικά υλικά, όπως στα σεντόνια. Ένα καλής ποιότητας πάπλωμα συνήθως πλένεται στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς, -έτσι εξουδετερώνονται τα ακάρεα- και αν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες του κατασκευαστή, το πάπλωμά σας θα κρατήσει τη φόρμα του και τις ιδιότητές του για χρόνια.

...Και τα υλικά

Σε ό,τι αφορά το βαμβάκι, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια εξαιρετική ίνα, που αντέχει στο χρόνο. Επιτρέπει στο ύφασμα να αναπνέει, απελευθερώνει την υγρασία, απομακρύνει την πιθανότητα αλλεργίας. Προτιμήστε προϊόντα από 100% βαμβάκι, χωρίς προσμίξεις με συνθετικά υλικά. Το βαμβάκι είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για αλλεργικά άτομα.

Το μετάξι είναι επίσης ένα ανθεκτικό, ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι υλικό και απορροφά την υγρασία.
Το λινό, ιδανικό για το καλοκαίρι, είναι δροσερό, ελαφρύ και μεγαλύτερης αντοχής από το βαμβάκι.

Τέλος, θυμηθείτε ότι και το μαλλί είναι ένα καλό, μονωτικό υλικό στη ζέστη και στο κρύο, απορροφητικό και καθόλου αγαπητό στα ακάρεα, απελευθερώντας εξίσου καλά την υγρασία.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία