Μπορεί η ζωή μας να είναι εκπληκτική, να μην μας λείπει τίποτα σε υλικό επίπεδο, αλλά όπως και να το κάνουμε, το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε είναι η υγεία μας. Και, δυστυχώς, όταν ζούμε σε μια μεγάλη πόλη, η υγεία μας είναι το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε. Ποια είναι όμως τα μεγαλύτερα προβλήματα που φέρνει στην ζωή μας η καθημερινότητα σε μια μεγάλη πόλη;

Ζάχαρη και αλάτι

Όσο πιο γρήγορη η ζωή, τόσο πιο γρήγορο και το φαγητό… Δυστυχώς έτσι φαίνεται να σκεφτόμαστε οι περισσότεροι, και αντί να προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά, καταλήγουμε σε εύκολες λύσεις, όπως επεξεργασμένα τρόφιμα και junk food. Το αποτέλεσμα; Αυξημένος κίνδυνος παχυσαρκίας, καρδιοπάθειας και διαβήτη τύπου 2.

Ρύπανση

Τα καυσαέρια, ο καπνός των τσιγάρων, όλα αυτά βρίσκονται σε τεράστια συγκέντρωση στις μεγαλύτερες πόλεις, με αποτέλεσμα τα προβλήματα στους πνεύμονες λόγω τοξινών του αέρα να γίνονται πολύ αληθινός κίνδυνος.

Στρες και ύπνος

Ως γνωστόν, οι μεγάλες πόλεις “δεν κοιμούνται ποτέ”, και μπορούμε κυριολεκτικά κάθε ώρα της ημέρας (και της νύχτας) να βρούμε κάτι να κάνουμε. Αυτό είναι καλό… μέχρι να αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στον ύπνο μας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να μας επηρεάσει πολύ άσχημα, αυξάνοντας το στρες, τις πιθανότητες παχυσαρκίας, αλλά και τον κίνδυνο πολλών παθήσεων.

Κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών

Λόγω του αυξημένου στρες που περιλαμβάνει η καθημερινότητα σε μια μεγάλη πόλη, ο κίνδυνος εξαρτήσεων από αλκοόλ ή ναρκωτικά είναι μεγάλος. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μην ντραπείτε να ζητήσετε από τα κοντινά σας άτομα, πριν είναι αργά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν