Η δυνατότητα αλλαγής, ανανέωσης, βελτίωσης της εικόνας του προσώπου με μια ανώδυνη εύκολη και οικονομική μέθοδο είναι πλέον πολύ δημοφιλής.

Το πολύ γνωστό ΒΟΤΟΧ (βοτουλινική τοξίνη) είναι μία επεξεργασμένη πρωτεΐνη, όπου σε πολύ μικρές δόσεις δρα στον μύ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις και να παραλύει μερικώς.

Εφαρμόζοντας μικρές δόσεις, επιλεγμένες ανάλογα με το σημείο, είτε στο μέτωπο είτε στην περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), ή στο μεσόφρυο, καθώς και σε άλλα επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπο μπορούμε να σβήσουμε τις ρυτίδες και να δημιουργήσουμε ένα πρόσωπο πιο λαμπερό και κυρίως πιο νεανικό.

Η εφαρμογή του γίνεται ανώδυνα, η συνεδρία διαρκεί περί τα 30 λεπτά και επιστρέφετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Το αποτέλεσμά του γίνεται εμφανές μετά τις πρώτες 48 ώρες έως τις πρώτες 7-10 ημέρες, ενώ η διάρκειά του είναι περί τους 4-6 μήνες, οπότε μπορεί να επαναληφθεί.

Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες των οποίων αρχίζουν να φαίνονται πιο έντονα οι ρυτίδες έκφρασης, καθώς και για ανανέωση του προσώπου τους. Πρέπει να διενεργείται πάντα από εξειδικευμένους ιατρούς για την αποφυγή λαθών που μπορούν να προκαλέσουν αλλοίωση της εικόνας του προσώπου (πτώση άνω βλεφάρου, 'παγωμένο' πρόσωπο, πτώση γωνίας στόματος κλπ).

Εξίσου διάσημα είναι πια και τα ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers). Κυρίως χρησιμοποιείται το υαλορουνικό οξύ αλλά και λίπος, καθώς και επεξεργασμένο αίμα κλπ. Το υαλουρινικό είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας και άρα ακίνδυνο στην έγχυσή του.

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα μας δίνουν απίστευτες δυνατότητες για την αλλαγή, αναδιαμόρφωση και ανανέωση της όψης του προσώπου. Με τη χρήση τους, ο ειδικός ιατρός μπορεί να κάνει facelift, να βελτιώσει την εικόνα της μύτης, να δώσει όγκο και να μορφοποιήσει το περίγραμμα των χειλέων, να 'γεμίσει' επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο 'ντεκολτέ' και αλλού, να δώσει όγκο στα ζυγωματικά ή στο πηγούνι, να αφαιρέσει τις 'σακούλες' κάτω από τα μάτια κλπ.

Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ διαφαίνεται άμεσα έπειτα από ένα ήπιο τοπικό οίδημα που υποχωρεί την επομένη. Η διάρκεια δράσης του είναι περίπου 8 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής του.

Τα ενέσιμα τελευταίας γενιάς είναι πολύανώτερης ποιότητας και έχουν εξελιχθεί αρκετά, με αποτέλεσμα να διαρκούν περισσότερο. Η έγχυσή του είναι σχετικά ανώδυνη και είναι θαυμαστό το ότι με ένα άμεσο, εύκολο και οικονομικό τρόπο μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα σχεδόν ανάλογα χειρουργικών επεμβάσεων.


Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου [μελέτη]
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]