Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις μεταξύ των γυναικών. Στοχεύει στη βελτίωση της όψης του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών, εξαφανίζοντας τις 'σακούλες' και τη χαλάρωση των βλεφάρων.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μύες στην περιοχή των ματιών χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται λίπος επάνω και κάτω από τα βλέφαρα και 'σακούλες' που είναι αδύνατο να καλυφθούν. Η χαλάρωση αυτή μας κάνει να δείχνουμε κουρασμένοι και γερασμένοι, ενώ μπορεί να επηρεάσει και την περιφερειακή μας όραση.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια απλή επέμβαση που δίνει λύση σε όλα αυτά.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται στο άνω βλέφαρο (αφαίρεση του δέρματος του άνω βλεφάρου που περισσεύει), στο κάτω βλεφαρο (αφαίρεση του λίπους του κάτω βλεφάρου), ή γίνεται συνδυασμός των δύο (άνω και κάτω βλεφαροπλαστική).

Συνδυάζεται με άλλες τοπικές θεραπείες, όπως αντιμετώπιση των ρυτίδων με έγχυση βοτουλινικής τοξίνης (Botox).

Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και δεν απαιτεί νοσηλεία. Η επάνοδος στις καθημερινές μας δραστηριότητες μετά τη βλεφαροπλαστική είναι άμεση και τα αποτελέσματα θεαματικά.

Το κουρασμένο και γηρασμένο βλέμμα δίνει αμέσως τη θέση του σε μία νεανική και ανανεωμένη εμφάνιση. Έτσι ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας, καθώς δείχνουμε και αισθανόμαστε νεότεροι. Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής είναι συνήθως μόνιμα και δεν απαιτείται περαιτέρω επέμβαση.

Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη, ενώ για μερικές μέρες μετά μπορεί να υπάρχει ήπιος πόνος και οίδημα που αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα.

Το μυστικό για να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα από τη διαδικασία αυτή είναι να επιλέξετε με προσοχή τον γιατρό σας, ώστε να εξασφαλίσετε ότι έχει την κατάλληλη εξειδίκευση για την πραγματοποίηση της επέμβασης. Είναι επίσης σημαντικό να συζητήσετε μαζί του τις προσδοκίες σας για τα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε πριν από τη διεξαγωγή της επέμβασης.

Εάν λοιπόν η όψη των ματιών σας είναι ένα θέμα που σας απασχολεί, η βλεφαροπλαστική μπορεί να σας κάνει να δείχνετε νεότεροι και να αισθανθείτε ανανεωμένοι και πιο ελκυστικοί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο