Να νιώθετε άνετα

Σιγουρευτείτε ότι νιώθετε άνετα με την κλινική και τον γιατρό που έχετε επιλέξει. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείται το υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού μεταξύ των γιατρών που αναλαμβάνουν κοσμητικές επεμβάσεις.

Ενημερωθείτε

‘Οποιος θέλει να υποβληθεί σε κοσμητική επέμβαση θα πρέπει να είναι 100% ενημερωμένος για τη μέθοδο. Καμία επέμβαση δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Οι γιατροί θα πρέπει να συζητούν με τον ασθενή τους λόγους για την επέμβαση και να μην υπονοούν ότι η αγωγή θα βελτιώσει την ψυχική κατάστασή του ούτε να δηλώνουν ότι θα αισθάνεται καλύτερα ή θα δείχνει πιο όμορφος. Οι ασθενείς θα πρέπει να παραπέμπονται σε κλινικό ψυχολόγο πριν προχωρήσουν σε συζητήσεις που θα περιλαμβάνουν σχετικό ιστορικού ψυχικής νόσου, όπως οι διατροφικές διαταραχές.
Ο γιατρός θα πρέπει να παράσχει ρεαλιστική ιδέα του πιθανού αποτελέσματος και αν είναι αναγκαίο, να αναφερθεί στους πιθανούς κινδύνους.

Μιλήστε με τον γενικό γιατρό σας

Οι γιατροί θέλουν το καλό σας. Πολλοί γιατροί είναι ευτυχείς να συμβουλεύουν τον ασθενή τους και να μην τον κριτικάρουν για κάτι για το οποίο ο ασθενής είναι ευαίσθητος και ευάλωτος.

Σκεφτείτε το μέρος

Μην ταξιδέψετε στο εξωτερικό αν δεν έχετε κάνει σωστά τις διαδικασίες και τη ρύθμιση προβλημάτων ή επιπλοκών που θα μπορούσαν δυνητικά να προκύψουν.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη

Πιθανόν το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει, αλλά έχετε την επιλογή να ακυρώσετε την επέμβαση ακόμα και την παραμονή το βράδυ, αν αλλάξετε γνώμη. Η κύρια αιτία που καταφεύγετε σε κοσμητική επέμβαση είναι να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας και αν αυτό κινδυνεύει δεν θα πρέπει να συνεχίσετε στην επέμβαση.

Κάντε το σωστό

Εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, αποφύγετε την πλαστική επέμβαση αν πρόσφατα είχατε στη ζωή σας ένα μεγάλο γεγονός όπως μετακόμιση, αλλαγή δουλειάς, απώλεια αγαπημένου ή χωρισμό.

Αποφασίστε μόνοι σας

Ο ειδικός στην εμφάνισή σας και στις ανησυχίες σας είστε εσείς. Η μόνη βοήθεια που ενδεχομένως θα χρειαστείτε είναι να αποφασίσετε τι εγχείρηση θα χρειαστείτε-αν όντως χρειάζεστε-και θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αμερόληπτες πληροφορίες όσον αφορά το τεχνικά εφικτό, καθώς και πληροφορίες για ενδεχόμενους κινδύνους και οφέλη. Μην αφήσετε κανέναν να σας προτρέψει να κάνετε κάτι το οποίο δεν σας απασχολούσε πριν την επίσκεψη στον γιατρό.

Να γνωρίζετε την εμπειρία του γιατρού σας

Να γνωρίζετε την εκπαίδευση, τα διπλώματα και την εμπειρία του γιατρού σας πριν πάρετε την απόφαση για πλαστική επέμβαση.

Σκεφτείτε το

Να θυμάστε ότι η εγχείρηση είναι σοβαρή απόφαση και θα πρέπει να έχετε σκεφτεί επαρκώς πριν προχωρήσετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα