Τα πόδια, το στήθος και τα αυτιά είναι τα σημεία του σώματος που απασχολούν συνήθως τις περισσότερες γυναίκες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι άλλωστε περιοχές που βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένες στην παραλία. 

Με τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που προτείνουμε μπορούμε να αποκτήσουμε την εικόνα που επιθυμούμε γρήγορα, χωρίς κάποιο περιορισμό ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική με τη νέα μέθοδο Bodytite

Γλουτοί, κοιλιά, μηροί, εσωτερικό γονάτων και μπράτσα είναι οι περιοχές όπου συσσωρεύεται συχνότερα το λίπος. Κατά την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης – λιπογλυπτικής ο γιατρός χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές κάνουλες αφαιρεί το λίπος. Σε περίπτωση που η έκταση του προβλήματος είναι αρκετά μεγάλη και ο γιατρός θέλει να προσθέσει ένα στοιχείο σύσφιξης στην περιοχή, ιδιαίτερα στην εξωτερική πλευρά των μηρών ή και στην εσωτερική πλευρά τους, μπορεί να γίνει χρήση της νέας μεθόδου της λιποαναρρόφησης με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων Bodytite.

Μέχρι σήμερα, η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων με το μηχάνημα Accent και με μια μη επεμβατική εφαρμογή, μας βοηθά να βελτιώσουμε το περίγραμμα των γραμμών του σώματος είτε συρρικνώνοντας τα λιποκύτταρα είτε βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα.

Τώρα υπάρχει μια νέα τεχνική κατά την οποία ο γιατρός αφού πρώτα κάνει μια μικρή οπή στο δέρμα, όπως γίνεται στην κλασική λιποαναρρόφηση, και πριν προχωρήσει στη λιποαναρρόφηση χρησιμοποιεί μια ειδική, λεπτή κάνουλα του μηχανήματος RF.

Αρχικά τοποθετεί τη λεπτή αυτή κάνουλα κάτω από το δέρμα και με τη βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων – που παράγουν θερμότητα – λιώνει το λίπος κάτω από το δέρμα και συνεχίζει με τη λιποαναρρόφηση, ενώ τέλος αφαιρεί το λιωμένο λίπος.

Το πλεονέκτημα της καινούργιας αυτής μεθόδου είναι ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερος χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς. Μπορεί να εφαρμοστεί σε επιλεγμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι δύσκολη η αφαίρεση του λίπους, όταν χρειαζόμαστε να προκαλέσουμε με τη θερμότητα αυτή κάποιου βαθμού σύσφιξη στο δέρμα και ο γιατρός να είναι πιο επιθετικός για την αφαίρεση λίπους και την επίτευξη σύσφιξης.
Ακόμη και με την κλασική μέθοδο της λιποαναρρόφησης δημιουργείται μιας μορφής σύσφιξη στο δέρμα, γιατί από τη φύση του το δέρμα έχει τη δυνατότητα, μετά την αφαίρεση του λίπους, να συρρικνώνεται και να «μαζεύει».

Ιδανικό Στήθος (αυξητική)

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και δημοφιλείς επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής διεθνώς.

Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από μία εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενό της. Έτσι, στα ενθέματα σιλικόνης το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης.

Τα ενθέματα σιλικόνης χρησιμοποιούνται από το 1961 και στην Ευρώπη είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ενθέματα, σε ποσοστό 80 - 85% του συνολικού αριθμού ενθεμάτων για αύξηση στήθους. Άλλα ενθέματα είναι τα ενθέματα με φυσιολογικό ορό, τα ενθέματα Sοya oils και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού και πολυσακχαριδίων Hydrogel, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πια.

Τα νέα ενθέματα σιλικόνης σε μορφή ζελ (high profile) διαθέτουν υψηλό profile και μικρή διάμετρο βάσης για να γεμίσουν το στήθος και να φαίνεται πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Διαθέτουν μικρή διάμετρο και το σχήμα τους έχει υψηλό προφίλ, δηλαδή προέχει (εξέχει) προς τα πάνω – σαν μυτερή σταγόνα. Το κάτω μέρος η βάση του είναι μικρή και όσο χρειάζεται στενή και το πάνω μέρος πεταχτό για να φαίνεται έτσι πιο φυσικό.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να τοποθετηθεί η μικρή, χειρουργική τομή 4 εκατοστών. Στη μασχάλη (σπάνια), στη θηλαία άνω (στην περιοχή της θηλής) και στην υπομάστιο πτυχή, δηλαδή κάτω από το στήθος, που είναι και η πιο συχνή περιοχή. Μια άλλη απόφαση που θα ληφθεί στην πρώτη επίσκεψη, είναι αν το ένθεμα της σιλικόνης θα τοποθετηθεί πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος και την περιτονία του μυός (τεχνική sub facial). Στην περίπτωση που η γυναίκα δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ για φυσικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο.

H επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει μία νύχτα στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να έχει κανονίσει άδεια από την εργασία της για 5 μέρες περίπου. Μετά την επέμβαση φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν για δύο εβδομάδες μέρα - νύχτα, ενώ ένας μικρός ή μέτριος πόνος αντιμετωπίζεται με ειδικά αναλγητικά. Στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος φοριέται μόνο την ημέρα για δύο εβδομάδες ακόμη. Η ασθενής επισκέπτεται τον γιατρό μετά από μία εβδομάδα περίπου για να ελεγχθούν οι χειρουργικές τομές. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα.

Διόρθωση πεταχτών αυτιών με ωτοπλαστική

Ένα από τα αισθητικά προβλήματα που απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες είναι τα πεταχτά αυτιά. Συνήθως η αισθητική αυτή ατέλεια γίνεται πιο αισθητή όταν επιλέγεται ένα κοντό κούρεμα – ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης όταν οι γυναίκες πιάνουν τα μαλλιά τους ψηλά. Αν λοιπόν είστε κι εσείς ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να «κρύψουν», με διάφορους τρόπους, τα πεταχτά ή ανισοσκελή αυτιά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα αρμονικό και καλαίσθητο πρόσωπο με τη βοήθεια της ωτοπλαστικής.

Κλασική τεχνική

Με την κλασική μέθοδο διόρθωσης των πεταχτών αυτιών ο χόνδρος χαράσσεται με ειδικό μαχαιρίδιο για να μαλακώσει και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Επειδή όμως αφαιρείται δέρμα από το πίσω μέρος των αυτιών, η δημιουργία ουλής είναι αναπόφευκτη. 

Μετά την επέμβαση: Δεν χρειάζεται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο. Ωστόσο, για μια εβδομάδα μετά είναι απαραίτητη η τοποθέτηση επιδέσμου γύρω από το κεφάλι.

Τεχνική χωρίς ουλές

Η νέα αυτή τεχνική δεν έχει τομές, με αποτέλεσμα να μην αφήνει ουλές. Τοποθετούνται ειδικά ράμματα μη απορροφήσιμα σε τέτοια σημεία ώστε να δώσουν το επιθυμητό σχήμα στον χόνδρο. Αν ο χόνδρος δεν είναι αρκετά εύπλαστος και μαλακός, μπορεί να χαραχθεί με μια ειδική, λεπτή βελόνα από πολύ μικρή οπή, χωρίς να φαίνονται ουλές. Όλα αυτά γίνονται με τοπική αναισθησία, ο πόνος είναι αμελητέος και λόγω της απλοποιημένης διαδικασίας περιορίζονται όλοι οι κίνδυνοι του χειρουργείου.

Μετά την επέμβαση, το κεφάλι του ασθενούς τυλίγεται με ελαστικό επίδεσμο για 5 μέρες περίπου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Επειδή η επίδεση είναι ελαφριά, χρειάζεται προσοχή στον ύπνο ώστε να μην μετακινηθεί ο επίδεσμος. Μια εβδομάδα μετά, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του, καθώς και σε πλήρη φυσική δραστηριότητα, ανανεωμένος-η και κυρίως χωρίς να κρύβεται πια!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα