Dr Σεφέρη Δανιήλ Αναστασία, (MD, PhD) Πλαστικός χειρουργός Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

Το καλοκαίρι πλησιάζει, ο ήλιος γίνεται πιο ζεστός και φωτεινός, τα ρούχα γίνονται πιο λίγα και αέρινα, όμως οι ανασφάλειες όλων μας μεγαλώνουν σχετικά με την εμφάνισή μας στην παραλία όσο και στην καθημερινή ζωή μας. Οι όποιες ατέλειες υπάρχουν στο πρόσωπο ή στο σώμα μας, μας χαλούν την διάθεση και μας προκαλούν αμηχανία και θλίψη. Είναι γεγονός πια πως στην εποχή μας, μια ωραία παρουσία παίζει μεγάλο ρόλο στην ατομική επιτυχία, αλλά και στην κοινωνική αποδοχή και καταξίωση.

Έν όψει του καλοκαιριού λοιπόν συνηθέστερες επεμβάσεις είναι αυτές που βελτιώνουν τους μαστούς στις γυναίκες. Όπως η αυξητική στήθους, η ανόρθωσή τους, ή η αποκατάσταση μιας ανισομαστίας.

Οι επεμβάσεις αυτές έχουν πιο ταχεία συγκριτικά ανόρθωση από άλλες ‘’μεγαλύτερες’’ ,’’βαρύτερες’’ . Βέβαια ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός μπορούν να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση όμως είναι απαγορεύσιμη η ηλιοθεραπεία, το κολύμπι ή η έκθεση σε μεγάλη ζέστη.

Για αυτούς τους λόγους πρέπει να γίνεται κάποια επιλογή.

Η λιπογλυπτική επίσης βοηθά στην ‘’ομαλοποίηση’’ του σώματος, ‘’αφαιρώντας’’ τοπικές, μικρές ή μεγαλύτερες λιποαποθήκες σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιακή χώρα, πηγούνι κ.ο.κ. Η αποθεραπεία είναι σχετικά γρήγορη και προλαβαίνουν οι ασθενείς να χαρούν την θάλασσα, τα μαγιό και τις διακοπές τους, απελευθερωμένα και όμορφα.

Η βλεφαροπλαστική, η χειλεοπλαστική, η ρινοπλαστική επίσης ζητούνται αυτήν την εποχή. Ίσως είναι οι διακοπές που πλησιάζουν και η αγωνία που ‘’πιάνει’’ κάποιους να διώξουν τα ‘’γκρίζα’’ και ‘’ άσχημα’’ του χειμώνα… Χρειάζεται όμως προσοχή στην ηλιοθεραπεία, πάντα με προστασία αντηλιακή, γυαλιά κ.λ.π.

Η ωτοπλαστική είναι μία επέμβαση που γίνεται ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες που δεν έχουν τις σχολικές υποχρεώσεις. Αναρρώνουν γρήγορα και επιστρέφουν πιο όμορφοι στις σχολικές τους υποχρεώσεις από τον Σεπτέμβρη.
Έν όψει καλοκαιριού, όμως όχι μόνον γυναίκες αλλά και όλο και περισσότεροι άνδρες επισκέπτονται τους πλαστικούς χειρουργούς για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα τοπικού πάχους κοιλιάς, μέσης κ.ο.κ αλλά και σε προβλήματα γυναικομαστίας.
Η γυναικομαστία ιδιαίτερα, η οποία οφείλεται σε συσσώρευση λίπους ή στην αύξηση του μαζικού αδένα εξαιτίας κληρονομικών ή ορμονικών παραγόντων, μπορεί να ‘’θεραπευθεί’’ και σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορεί ο ενδιαφερόμενος να χαρεί τη θάλασσα και το κολύμπι.

Πρέπει να σημειωθεί δε πως οι επεμβάσεις που γίνονται με LASER και RF, με μικρές τομές οι οποίες δεν εκτίθενται άμεσα στον ήλιο και έχουν την ανάλογη προσοχή και γρήγορη ανάρρωση βοηθούν την αυτοπεποίθησή μας και μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν την παραλία.

Υπάρχουν άλλες επεμβάσεις, όμως, που πρέπει να γίνονται, από τον Σεπτέμβριο γιατί ο ήλιος, η ζέστη και γενικά το καλοκαίρι δεν βοηθούν την ομαλή αποθεραπεία τους.

Μην ξεχνάμε πως πρέπει να επιλέγουμε τι προτιμούμε περισσότερο και μαζί με την-τον πλαστικό χειρουργό μας να γίνεται το σωστό βήμα, για να επιτύχουμε τους στόχους μας όσο γίνεται περισσότερο.
Εκτός από τις προαναφερθείσες όμως επεμβάσεις, υπάρχουν πάρα πολλές άλλες παρεμβάσεις, μικρές, ανώδυνες, ταχύτατες και με φοβερά εμφανή όμορφα αποτελέσματα που λατρεύουν οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες πριν την παραλία, βελτιώνοντας τη γενική εμφάνισή τους.

Είναι λύσεις που δίνονται στα ιατρεία μας γρήγορα και με λιγότερη προσοχή μετά για την αποθεραπεία, περίπου 1 – 2 ημέρες πριν το κολύμπι μας.

  • Είναι οι ενέσιμες θεραπείες με πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία, μεσοθεραπείες που βοηθούν την επιδερμίδα του προσώπου να γίνει πιο υγιής, πιο λαμπερή!
  • Η τοξίνη επίσης (BOTOX, DYSPORT) βοηθά ιδιαίτερα τώρα που με τον ήλιο οι κινήσεις μας είναι πιο έντονες, να μην γίνονται τόσο δυνατά, και το πρόσωπό μας να είναι πιο γλυκό και ήρεμο.
  • Υπάρχουν θεραπείες με PRP. Αυτόλογες θεραπείες επιβράδυνσης της γήρανσης με φυσικό τρόπο, από το δικό μας σώμα. Έτσι ενεργοποιούμε τα βλαστοκύταρρα και τους ινοβλάστες του δέρματός μας με βιοσυμβατά υλικά, βοηθώντας την ανάπλαση του δέρματός μας.
  • Θεραπείες επίσης γίνονται και με βλαστοκύτταρα λίπους, ‘’γεμίζοντας’’ ρυτίδες και κενά, προσφέροντας περισσότερο μόνιμο και φυσικό αποτέλεσμα σε πρόσωπο και ραχιαία επιφάνεια των χεριών μας.
  • Ενέσιμες συχνές θεραπείες γίνονται και με τα FILLERS( υαλουρονικό). Μικρές και μεγαλύτερες ρυτίδες γεμίζουν, γίνεται ενίσχυση στα ζυγωματικά τόξα, διορθώνεται και τονίζεται το οβάλ του προσώπου μας, γεμίζουν, σχηματίζονται και ομορφαίνουν τα χείλη μας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, όμορφα και διαρκούν αρκετό καιρό.
  • Για την βελτίωση της ανόρθωσης και της σύσφιξης προσώπου και λαιμού άνετα χρησιμοποιούμε τα PDO, ειδικά ράμματα, τα οποία τοποθετούνται σε περιοχές που χρειάζονται και απορροφώνται σταδιακά, ενισχύοντας την σύσφιξη του προσώπου και λαιμού.
    Μηχανήματα όπως LASER, RF, θεραπείες peeling δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, διότι είναι αντένδειξη η ηλιοφάνεια. Βεβαίως γίνονται θεραπείες ενυδάτωσης και ενέσιμες ιδιαίτερα για αυτή την ιδιαίτερη εποχή του χρόνου.

Ανάλογες θεραπείες γίνονται και στο σώμα επίσης. Βραχίονες, στέρνο, μηροί, γλουτοί δουλεύονται άνετα και με μηχανήματα σύσφιξης και ενδυνάμωσης των περιοχών, ενάντια στην χαλάρωση και την γήρανση του σώματος. Εάν υπάρχουν πολύ μικρές λιποαποθήκες (πηγούνι, γόνατα …) γίνεται μερική λιποδιάλυση με ενέσιμα και κάποιο μηχάνημα ώστε να βελτιωθεί η λιποαποθήκη και να βοηθηθεί η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Υπάρχουν λοιπόν σύγχρονες λύσεις και ο χρόνος είναι αρκετός, να αντιμετωπίσουμε τα θέλω μας σε πρόσωπο και σώμα, ώστε να περάσουμε ένα πιο όμορφο καλοκαίρι…
Η πλαστική χειρουργική μπορεί να πετύχει να διορθώσει ατέλειες και να φορέσετε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το μαγιό σας στην παραλία.
Καλοκαίρι λοιπόν, ήλιος, θάλασσα, κολύμπι, σωστότερη διατροφή και η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού, θα κάνει καλύτερη την ζωή μας…

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος μαστού:  Πώς επιδρά στη σωματική και ψυχική ευεξία η σχέση της γυναίκας με τον σύντροφο
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας