Θυμάμαι πριν περίπου 3 χρόνια μια 42άχρονη πελάτισσά μου, σε μια επίσκεψη μετά από επέμβαση ανόρθωσης στήθους, που μου είπε με παράπονο: ‘Γιατρέ το σώμα μου παρουσιάζει χαλάρωση ακόμα και σε σημεία που δεν πίστευα ποτέ ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο!’

‘Δηλαδή, τι εννοείς;’ την ρώτησα. Στην αρχή εμφανίστηκε διστακτική, αλλά ξεπερνώντας τις αναστολές της, μου αποκάλυψε ότι προβληματίζεται όχι μόνο για τα σημάδια του χρόνου στην εμφάνισή της αλλά και στην σεξουαλική ζωή της.

Η νέα αυτή γυναίκα δεν είναι η μόνη με αυτές τις ανησυχίες. Με το πέρασμα του χρόνου η χαλάρωση όλων των ιστών του ανθρώπινου σώματος είναι αναπόφευκτη. Το σώμα γερνάει από μέσα, με τον ίδιο ρυθμό που γερνάει και από έξω.

Η Πλαστική Χειρουργική αποτελεί όλο και πιο συχνά την επιλογή των γυναικών που επιθυμούν να απαλύνουν τα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπο και στο σώμα τους.

Τώρα η Πλαστική Γυναικολογία συνδυάζει τεχνολογία αιχμής, με τεχνογνωσία και εμπειρία εξειδικευμένων ιατρών προκειμένου να βοηθήσει τις γυναίκες να επιμηκύνουν την σεξουαλική τους νεότητα και ευεξία.

Η ομορφιά και η σεξουαλική ικανοποίηση είναι δικαίωμα όλων και τίποτε δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού για την αναζήτηση λύσεων από τις σύγχρονες γυναίκες.

Οι γυναίκες οφείλουν τόσο στους συντρόφους τους όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους να ενημερωθούν για τους νέους τρόπους βελτίωσης της σεξουαλικής ζωής τους.

Το βιολογικό υπόβαθρο της γυναικείας σεξουαλικότητας είναι σαφώς ανώτερο και πιο σύνθετο από αυτό των ανδρών. Πληθώρα μελετών έχουν γίνει προκειμένου να γίνει κατανοητή η σύνθετη αυτή λειτουργία, τόσο από άποψη φυσιολογίας του σώματος όσο και ψυχολογίας.

Η επιστήμη έχει αντιμετωπίσει την σεξουαλική δυσλειτουργία των ανδρών εδώ και δεκαετίες, ενώ μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ασχολείται σοβαρά και με τα αντίστοιχα προβλήματα των γυναικών.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο Ελληνίδες παρουσιάζουν χαλάρωση του πυελικού εδάφους. Η χαλάρωση αυτή μπορεί να οφείλεται στη γήρανση αλλά και στους τοκετούς. Σύμπτωμα της χαλάρωσης είναι η μείωση της αίσθησης του κόλπου, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της σεξουαλικής ικανοποίησης τόσο της γυναίκας όσο και του συντρόφου της και την πρώιμη ‘απόσυρσή’ της από την ενεργό σεξουαλική ζωή.

Επίσης, σύμπτωμα μπορεί να είναι και η διαφόρων βαθμών ακράτεια των ούρων με αποτέλεσμα τον περιορισμό ορισμένων δραστηριοτήτων όπως η άσκηση. Σήμερα, γυναίκες που εμφανίζουν κολπική χαλάρωση, ακράτεια ούρων με την προσπάθεια ή την πίεση, δυσμορφίες των έξω γεννητικών οργάνων κλπ μπορούν να τύχουν της κατάλληλης θεραπείας με ανώδυνες τεχνικές από ομάδα εξειδικευμένων χειρουργών σε νοσοκομειακούς χώρους με μηχανήματα νέας τεχνολογίας.

Οι μέθοδοι Laser Vaginal Rejuvenation (LVR®) και Designer Laser Vaginoplasty (DLV®) αναπτύχθηκαν στην Αμερική και εφαρμόζονται στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία από τις αρχές του 2007 αποκλειστικά στο Laser Vaginal Rejuvenation - Athens Clinic, από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών που αποτελείται από Γυναικολόγο, Πλαστικό Χειρουργό και Ουρολόγο.

Στόχος των μεθόδων αυτών είναι η θεραπεία γυναικών με προβλήματα που προέρχονται από την χαλάρωση των τριών δομικών στοιχείων της πυέλου δηλαδή των μυών, των περιτόναιων και των συνδέσμων.

Οι επεμβάσεις LVR® (Πλαστική του κόλπου με Λέιζερ) και DLV® (Αιδοιοπλαστική με Λέιζερ) αποτελούν την εξέλιξη παραδοσιακών γυναικολογικών επεμβάσεων. Η διαφορά τους επικεντρώνεται στη χρήση των λέιζερ για την ελαχιστοποίηση του τραυματισμού των ιστών κατά την διάρκεια των επεμβάσεων.

Αποτέλεσμα είναι πρακτικά αναίμακτες επεμβάσεις που γίνονται στα χειρουργεία ημερήσιας νοσηλείας, χωρίς την ανάγκη παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Οι επεμβάσεις LVR® και DLV® μπορούν να συνδυαστούν με επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής όπως λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική κλπ, προκειμένου το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένο. Επίσης μπορούν να γίνουν παράλληλα με λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση κύστεων στις ωοθήκες, χολοκυστεκτομές και άλλες, εφόσον δεν υπάρχουν ιατρικές αντενδείξεις.

Οι ανάγκες των σύγχρονων δραστήριων γυναικών που επιθυμούν όσο το δυνατό πιο ανώδυνες, λιγότερο χρονοβόρες και ολοκληρωμένες λύσεις, αποτελούν κίνητρο για όλους εμάς τους ιατρούς στο να εξελίσσουμε τις τεχνικές και τα υλικά μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;