Μια νέα, ασφαλής, ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος, οι συσκευές Laser και IPL έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της αισθητικής ιατρικής. Με ελάχιστο κόπο και μικρό κόστος μπορείτε να ‘ξεφορτωθείτε’ αντιαισθητικά και δύσκολα προβλήματα όπως οι κηλίδες, η έντονη τριχοφυΐα, η ακμή, οι ευρυαγγείες κλπ.

Τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα οποία τα χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι ιατροί μπορεί να δώσουν λύση σε πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ανάπλαση δέρματος προσώπου και λαιμού, σύσφιξη και μείωση των ρυτίδων, βελτίωση υφής του δέρματος και peeling μπορούν να επιτευχθούν με αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία. Η μέθοδος χρησιμοποιεί μια συσκευή Laser η οποία έχει τα πλεονεκτήματα μιας επεμβατικής θεραπείας και την ασφάλεια μιας μη επεμβατικής.



Αυτές οι θεραπείες γίνονται στο ιατρείο, σε μια σύντομη επίσκεψη, χωρίς πόνο και χωρίς ουλές. Δεν έχουν παρενέργειες ή επιπλοκές παρά μόνο μπορεί να παρουσιαστεί ένα παροδικό ερύθημα (κοκκινίλα), οίδημα (πρήξιμο) και φαγούρα για 1-2 ημέρες.

Την ίδια ημέρα μπορείτε να γυρίσετε στις δραστηριότητές σας, χωρίς κανείς να καταλάβει ότι έχετε υποβληθεί σε κάποια επέμβαση.

Πρέπει να γίνει η επισήμανση ότι αυτά τα μηχανήματα είναι ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και χρησιμοποιούνται από εξειδικευμένους ιατρούς. Για την κάθε περίπτωση υπάρχει και διαφορετικό μηχάνημα λέιζερ, το οποίο έχει διαφορετικές παραμέτρους και συγκεκριμένη δράση.



Αποτρίχωση

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα (μουστάκι, μασχάλες, χέρια, πόδια, πλάτη κλπ) είναι ένα σημαντικό πρόβλημα τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Η αποτρίχωση με κερί, με κρέμες και η ριζική αποτρίχωση ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Δεν είναι ανάγκη να υποβάλλεστε σε επώδυνες, πολυέξοδες και χρονοβόρες τεχνικές. Για σίγουρα, μόνιμα και ανώδυνα αποτελέσματα πρέπει να διαλέξετε έναν έμπειρο ιατρό ο οποίος διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα λέιζερ.

Συνήθως χρειάζονται 4-8 θεραπείες για το τελικό αποτέλεσμα. Οι τρίχες νεκρώνονται και απομακρύνονται και το γύρω δέρμα παραμένει άθικτο και υγιές. Μετά από κάθε εφαρμογή, οι τρίχες που παραμένουν είναι λεπτότερες, πιό αδύνατες, πιο αραιές και μεγαλώνουν με πιο αργό ρυθμό.

Ευρυαγγείες ή αγγειακές βλάβες στο πρόσωπο και στο σώμα

Αγγεία μπλε ή κόκκινα, αιμαγγειώματα κλπ αποτελούσαν έως σήμερα ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Αγγειακές βλάβες στο πρόσωπο οι οποίες μας ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν και για τις οποίες κάποιοι κατέφευγαν σε χειρουργείο μπορούν τώρα να αντιμετωπισθούν επιτυχώς με θεραπείες λέιζερ.

Τα αιμαγγειώματα στο πρόσωπο μπορούν να μας δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη, κοινωνικό αποκλεισμό κλπ. Γι αυτό και είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το ζήτημα και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ενήλικες όσο και παιδιά.

Οι ευρυαγγείες στα πόδια πρέπει να εξετάζονται με προσοχή, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κρύβουν κάποιο αγγειοχειρουργικό πρόβλημα. Καλό είναι τα άτομα με ευρυαγγείες και κιρσούς να επισκέπτονται πρώτα έναν Αγγειοχειρουργό ή έναν Γενικό Χειρουργό και μετέπειτα για το αισθητικό πρόβλημα να συμβουλεύονται έναν Πλαστικό Χειρουργό.

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται συχνά ακόμα και σε πολύ νέες γυναίκες, μπορεί να καλύπτουν μεγάλη έκταση και να προκαλούν πρόβλημα στην ένδυση. Γι αυτά τα μικρά αγγεία υπάρχει σήμερα μια εύκολη και γρήγορη απάντηση.

Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχει και η λύση, σε 2-5 συνεδρίες να μπορείτε να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα, εξαφανίζοντας αυτές τις αντιαισθητικές βλάβες.

Μελαγχρωματικές Βλάβες

Πανάδες, κηλίδες γήρανσης, δυσχρωμίες, υπερκερατώσεις στο πρόσωπο, στο μπούστο, στα χέρια κλπ. Λόγω της έκθεσης στον ήλιο, ή λόγω του γήρατος, μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο και στο σώμα μελαγχρωματικές βλάβες. Δυστυχώς, η θεραπεία τους μέχρι σήμερα δεν είχε καλά αποτελέσματα και οι διάφορες κρέμες δεν μπορούσαν να βοηθήσουν.

Γι αυτό και έγιναν καινούργιες έρευνες και η σύγχρονη τεχνολογία λέιζερ μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και μόνιμα σε αυτό το πρόβλημα.

Έτσι οι βλάβες απομακρύνονται και το υπόλοιπο δέρμα παραμένει ανέπαφο. Σε γενικές γραμμές χρειάζονται 2-3 συνεδρίες για τη θεραπεία των πανάδων, αλλά τα άτομα τα οποία παρουσιάζουν προδιάθεση για μελαγχρωματικές βλάβες θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικά, να αποφεύγουν τον ήλιο και να χρησιμοποιούν ένα καλό αντιηλιακό.

Ενεργή ακμή

Πάρα πολλοί νέοι σήμερα παιδεύονται από ενεργή ακμή, ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε κρέμες, αντισηπτικά σαπούνια, καθαρισμούς προσώπου και φάρμακα, χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα. Η ακμή αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά θα αφήσει ουλές (σημάδια) οι οποίες μπορεί να μας προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα και οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθούν.

Γι αυτό και αν παρουσιάζετε πρόβλημα ενεργής ακμής καλό είναι να το αντιμετωπίσετε με θεραπείες λέιζερ, οι οποίες είναι ανώδυνες, ασφαλείς και με θεαματικά αποτελέσματα.

Ουλές από ακμή, ανεμοβλογιά κλπ.

Ουλές στο πρόσωπο και στο σώμα μπορούν να δημιουργηθούν από διάφορα αίτια και μπορούν να μας ταλαιπωρήσουν για χρόνια. Η λύση είναι είτε χειρουργική είτε θεραπεία με λέιζερ. Κάθε λύση έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούμε να δούμε θεαματική βελτίωση χρησιμοποιώντας δύο- τρεις διαφορετικές θεραπείες λέιζερ, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα και την υφή του δέρματος και μειώνουν τα ανεπιθύμητα σημάδια.

Η κάθε περίπτωση (και η κάθε ουλή) είναι διαφορετική, γι αυτό και καλό θα είναι αν έχετε κάποιες ανεπιθύμητες ουλές να συμβουλευτείτε έναν Πλαστικό Χειρουργό.

Ραγάδες, ερύθημα σε υπερτροφικές ουλές και σε χηλοειδή, σμηγματορροϊκές κερατώσεις, μυρμηγκιές, δυσχρωμίες κλπ.

Με αυτό το νέας γενιάς ιατρικό λέιζερ πολλές από αυτές τις βλάβες μπορούν είτε να βελτιωθούν είτε και να εξαφανιστούν. Δερματικές βλάβες οι οποίες στο παρελθόν μας προβλημάτιζαν, έχουν τώρα μια απλή, γρήγορη και ασφαλή λύση.

Πρόγραμμα Αντιγήρανσης

Ανάπλαση προσώπου, σύσφιξη προσώπου και λαιμού, μείωση των ρυτίδων (ρινοπαρειακές, πόδι χήνας κλπ), peeling. Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα αλλάζει, παρουσιάζει ρυτίδες, χαλάρωση, καφέ σημάδια και θαμπάδα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και άλλες οι οποίες είναι ξεπερασμένες και πολυέξοδες.

Ο καθαρισμός και οι ενυδατώσεις προσώπου, οι καλλυντικές κρέμες και οι μάσκες ομορφιάς μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ενός σημείου. Υπάρχουν και σήμερα άτομα τα οποία υποβάλλονται σε χειρουργικό peeling, το οποίο όμως γίνεται με γενική νάρκωση στο νοσοκομείο, είναι επώδυνο, προκαλεί ερύθημα και οίδημα και χρειάζεται χρόνο παραμονής στο σπίτι 1-2 εβδομάδες.

Μία άλλη λύση είναι το χημικό peeling, το οποίο έχει μέτρια και αμφίβολα αποτελέσματα και πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά.

Μέχρι σήμερα για την χαλάρωση υπήρχε μόνο μια λύση: η χειρουργική αποκατάσταση μέσω face-lifting. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι για διάφορους λόγους δεν θέλουν να υποβληθούν σε τέτοια διαδικασία (κόστος, αναισθησία, φόβος, χρόνος αποθεραπείας, επιπλοκές κλπ).

Σήμερα και για το πρόβλημα της χαλάρωσης υπάρχει λύση.

Με τη μέθοδο Laser που χρησιμοποιούμε μπορούμε να προσφέρουμε ένα διαφορετικό πακέτο στον κάθε ασθενή, το οποίο να εστιάζει στα προβλήματά του. Η τεχνική αυτή βρίσκει εφαρμογή σε άντρες και σε γυναίκες, τόσο για θεραπεία όσο και για πρόληψη.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και προκαλεί ενεργοποίηση των κυττάρων τα οποία παράγουν κολλαγόνο. Καινούργια ιατρικά μηχανήματα, τα οποία δρουν σε πολλαπλά επίπεδα, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση τόσο των λεπτών όσο και των εν τω βάθει ρυτίδων.

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στο ιατρείο χωρίς νάρκωση και διαρκεί περίπου μία ώρα. Με το πρόγραμμα ανάπλασης μπορούμε να επιτύχουμε βελτίωση της υφής του δέρματος, σύσφιξη προσώπου και λαιμού, μείωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και από το στόμα.

Ανάλογα με την περίπτωση είναι απαραίτητες 3-4 συνεδρίες, μία κάθε 3-4 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και μετά από κάθε συνεδρία βλέπουμε μεγαλύτερη βελτίωση. Η θεραπεία είναι ασφαλής, ανώδυνη και στέφεται από επιτυχία.

Μετά την συνεδρία το πρόσωπο είναι υγιές και δεν παρουσιάζει ξεφλούδισμα ή φουσκάλες, όπως σε κάποιες άλλες παλαιότερες τεχνικές. Την ίδια ημέρα μπορείτε να γυρίσετε στις ασχολίες σας και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα.

Ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να γίνει συνδυασμός Laser με ενέσεις Botox και Υαλουρονικού Οξέος, θεραπεία η οποία δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και η οποία μπορεί να σας κάνει να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτές οι θεραπείες Laser γίνονται από εξειδικευμένους ιατρούς, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν χειρουργικές επεμβάσεις όπως η βλεφαροπλαστική ή η ρυτιδοπλαστική (face lifting). Η απόφαση για το ποια θεραπεία πρέπει να ακολουθήσετε θα λαμβάνεται μετά από ώριμη σκέψη και συζήτηση μεταξύ του ασθενούς και του Πλαστικού Χειρουργού.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ