Tι είναι η σιλικόνη;

Η σιλικόνη προέρχεται από το πυρίτιο (silicon), ένα μεταχχοιδές που όταν ενωθεί με οξυγόνο παράγει διοξείδιο του πυριτίου (silica). Στην ουσία το πυρίτιο είναι το δεύτερο σε αφθονία, μετά το οξυγόνο, στοιχείο στη γη. Όταν το διοξείδιο του πυριτίου ενωθεί με άνθρακα, σε υψηλή θερμοκρασία, προκύπτει η σιλικόνη (silicone).

Με περαιτέρω επεξεργασία της σιλικόνης προκύπτουν διάφορα πολυμερή, γνωστά ως σιλικόνια, σε μορφή υγρού, γέλης ή λαστιχώδους σύστασης.

Διάφορες σιλικόνες χρησιμοποιούνται σε λιπαντικά και λάδια καθώς επίσης σε λάστιχο σιλικόνης. Υπάρχουν σε πολλά είδη σπιτιού όπως σε αντιιδρωτικά, σαπούνια, λοσιόν, επεξεργασμένες τροφές. Λοσιόν χεριών και μαυρίσματος, ακόμη και στην τσίχλα.

Η επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α. (FDA) έχει εγκρίνει τη χρήση πολλών ιατρικών συσκευών από σιλικόνη, όπως π.χ. βαλβίδες καρδιάς και σε ενθέματα (προσθήκες) για μεγέθυνση των μαστών.

Τι είναι τα ενθέματα (προσθήκες) σιλικόνης

Τα ενθέματα σιλικόνης αποτελούνται από ένα κέλυφος λαστιχωτής σιλικόνης, το οποίο είναι γεμισμένο με ένα ορισμένο όγκο γέλης (ζελέ). Η επιφάνεια του ενθέματος μπορεί να είναι λεία ή τραχιά. Τα ενθέματα κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη.

Οφέλη και Ρεαλιστικές Προσδοκίες

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού είναι σημαντικά και πρέπει να συζητηθούν εκτενώς με τον πλαστικό χειρουργό.

Το μέγεθος του σώματός σας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, συνήθως καθοδηγούν στην επιλογή του σωστού μεγέθους σιλικόνης. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μαστοί διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, ακόμη και αν χρησιμοποιήθηκε το ίδιο μέγεθος και σχήμα ενθέματος.

Κάθε γυναικείο σώμα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ακόμα και οι μαστοί της ίδιας γυναίκας δεν είναι ακριβώς ίδιοι ο ένας με τον άλλο.

Πρέπει επίσης να κατανοήσετε ότι οι γυναικείοι μαστοί θα αλλάξουν με τα χρόνια και ότι το μέγεθος του μαστού σας σήμερα μπορεί να μην είναι αυτό που θα επιθυμείτε μετά από χρόνια.

Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

Τα ενθέματα σιλικόνης δεν επιδρούν καθόλου στην εγκυμοσύνη ή το θηλασμό, ούτε, επηρεάζουν τα μωρά. Το μητρικό γάλα αποτελεί την καλύτερη τροφή για τα μωρά. Οι περισσότερες γυναίκες με ενθέματα θηλάζουν τα μωρά τους.

Στόχοι

Να έχετε ρεαλιστικούς στόχους και να μην υποθέτετε ότι το πολύ μεγάλο στήθος ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους. Οι μεγάλοι μαστοί (ενθέματα) που είναι δυσανάλογα μεγάλα όχι μόνο θα χαλάσουν την αισθητική εικόνα του σώματός σας, αλλά θα σας δώσουν ένα ‘μανταμίστικο’ στυλ.

Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε ένα μέγεθος που θα ταιριάζει στο σώμα σας. Ο πλαστικός σας χειρουργός είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει. Εμπιστευθείτε τον.

Ανοικτή επικοινωνία με το γιατρό

Να είσθε σαφείς και ειλικρινείς στη συζήτηση για το μέγεθος των μαστών που επιθυμείτε. Επιλέξτε φωτογραφίες από περιοδικά και δείξτε τις στο γιατρό σας. Εννοείται ότι ο σωματότυπος των γυναικών αυτών θα είναι παρόμοιος με το δικό σας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής