Ένα από τα πρώτα σημάδια της χαλάρωσης του προσώπου (και της γήρανσης) είναι η πτώση των φρυδιών. Συνήθως εμφανίζεται στην ηλικία των 38-40, αλλά μερικές φορές το παρατηρούμε και σε νεότερα άτομα, ακόμη και από την ηλικία των 30 ετών.

Το αποτέλεσμα της χαλάρωσης του μετώπου και της πτώσης των φρυδιών είναι ότι το άτομο έχει ‘κουρασμένο’ βλέμμα και πιθανόν να δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του.

Ποια είναι βέλτιστη λύση αντιμετώπισης του συγκεκριμένου αισθητικού προβλήματος;

Μέχρι πρόσφατα, η αντιμετώπιση του αισθητικού αυτού προβλήματος γίνονταν με το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου. Όμως, η έλευση του botox προκάλεσε πραγματική ‘επανάσταση’ και αλλαγή φιλοσοφίας στην αισθητική βελτίωση του προσώπου.

Σήμερα πλέον είναι ευρύτατα γνωστό ότι οι ρυτίδες του μετώπου, οι ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών και ‘το πόδι της χήνας’ εξαφανίζονται γρήγορα, εύκολα και κυρίως αναίμακτα με το botox. Αυτό όμως, που δεν είναι ευρέως γνωστό και που άρχισε να εφαρμόζεται πρόσφατα, είναι η χρήση των ενέσεων botox για την ‘ανόρθωση’ των φρυδιών.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου;

Η εφαρμογή των ενέσεων σε κατάλληλα σημεία, που μόνο ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός γνωρίζει, έχει σαν αποτέλεσμα την ανύψωση του έξω μέρους των φρυδιών. Η ανύψωση αυτή ‘ανοίγει’ το μάτι και δίνει στο βλέμμα νεανικότητα και φρεσκάδα.

Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ταυτόχρονα εξαλείφονται και οι ρυτίδες του μετώπου και του ποδιού της χήνας (με εφαρμογή ενέσεων σε αντίστοιχα σημεία), τότε αντιλαμβάνεται γιατί το άτομο δείχνει νεότερο, γεμάτο ζωντάνια και αυτοπεποίθηση.

Και όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα σε 10 λεπτά, στο ιατρείο, χωρίς εγχείρηση και χωρίς υπερβολικό κόστος.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα ‘μαγικά’ αυτά αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά μέσα σε 7 – 10 μέρες και διαρκούν για 5-6 μήνες. Βεβαίως θα πρέπει να τονίσω ότι σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις με παραμελημένη χαλάρωση, η χρήση του botox δεν αντικαθιστά το λίφτινγκ.

Στις περιπτώσεις αυτές το botox μπορεί να δράσει συμπληρωματικά με την επέμβαση. Όμως σε περιπτώσεις αρχόμενες και μέσης βαρύτητας, η χρήση του botox και μόνο, κάνει πραγματικά θαύματα!

Ασφαλώς η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της μεθόδου είναι ο γιατρός να είναι εκπαιδευμένος σωστά και να έχει την ανάλογη εμπειρία.

Ποιο είναι το κόστος αυτής της μεθόδου;

Η αλήθεια είναι ότι το κόστος της εκάστοτε επεμβατικής ή μη μεθόδου στην αισθητική ιατρική, εξαρτάται τόσο από το μέγεθος του προβλήματος αλλά και από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνεπώς, θα ήταν μη πρέπων από τη μεριά μου, να δώσουμε γενική κοστολόγηση της μεθόδου αυτής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα