Η επέμβαση της αύξησης του στήθους δίνει τη δυνατότητα στη γυναίκα να επιλέξει το μέγεθος του στήθους που θα βελτιώσει την εικόνα της και την αυτοπεποίθησή της.

Όμως κάποιες γυναίκες μετά την αύξηση του στήθους αλλάζουν γνώμη σχετικά με το ιδανικό μέγεθος των μαστών και οδηγούνται στην αναζήτηση μια νέας χειρουργικής επέμβασης και ένα επιπλέον χειρουργείο. Επιπλέον χειρουργείο σημαίνει επιπλέον ρίσκα.

Γι’ αυτό οι πλαστικοί χειρουργοί πάντα ψάχνουν τρόπους να βοηθούν τις γυναίκες στο να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος και φυσικά την κατάλληλη στιγμή, πριν την αυξητική των μαστών.

Μια πρόσφατη μελέτη 1.350 επεμβάσεων προσθετικής στήθους έδειξε ότι ο βαθμός ικανοποίησης των γυναικών από την επέμβαση ήταν πολύ υψηλός. Εν τούτοις, το 34% από αυτές προχώρησαν σε μια δεύτερη επέμβαση, απλά για να αλλάξουν το μέγεθος των ενθεμάτων σιλικόνης.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι γυναίκες που άλλαξαν ενθέματα πήγαν σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες είναι ότι τα μεγάλα ενθέματα σε βάθος χρόνου δίνουν μια δυσανάλογη και κακόγουστη εικόνα του στήθους. Πολλές φορές όταν η γυναίκα επιμένει σε δυσανάλογο με το σώμα της ένθεμα ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να είναι σκεπτικός αν θα προχωρήσει στην επέμβαση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που χρησιμοποιούνται στην επιλογή του καταλλήλου μεγέθους του ενθέματος και οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί συμφωνούν ότι η διάμετρος της βάσης του μαστού είναι το κλειδί στις μετρήσεις που κάνουμε στη διαδικασία επιλογής του μεγέθους.

Από εκεί και μετά ο καθένας ακολουθεί το δικό του τρόπο. Προσωπικά, χρησιμοποιώ ένα εδικό template πάνω από το στήθος, που μου δείχνει ποιο μέγεθος θα ήταν καταλληλότερο για τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Η χρήση πολλαπλών δοκιμαστικών ενθεμάτων, πιστεύω ότι είναι πολύ βοηθητική στο να καταλάβει η γυναίκα πού θέλει να πάει, αλλά και ο πλαστικός χειρουργός να κατανοήσει τι έχει στο μυαλό της η υποψήφια. Απλά, εδώ η γυναίκα θα δει ότι ένα μεγάλο ένθεμα που βγαίνει από τα όριά μας δεν θα ήταν κατάλληλο γι’ αυτή.

Οι παλαιότεροι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποιούσαν μικρότερα ενθέματα από ότι χρησιμοποιούμε εμείς σήμερα, επειδή κατά μέσον όρο οι γυναίκες στις μέρες μας είναι πιο ψηλές, με μεγαλύτερες διαστάσεις θώρακα.

Πώς θα επιτύχετε το καλύτερο δυνατό μέγεθος για το σώμα σας

  • Να είσθε ανοικτές στη συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό και ειλικρινείς μαζί του
  • Επιλέξτε πολλές φωτογραφίες από περιοδικά με αναλογίες στήθους ίδιες με το δικό σας σώμα και δείξτε τις στον πλαστικό χειρουργό σαν αρχή της συζήτησής σας
  • Μην ορίζετε το νέο σας στήθος απόλυτα με το cup size, δηλαδή το νέο νούμερο σουτιέν που θέλετε να πάτε. Το μέγεθος ποικίλλει από εταιρεία σε εταιρεία
  • Στο ιατρείο έχουμε δοκιμαστικά ενθέματα, τα οποία τοποθετούμε στο στήθος της γυναίκας, μέσα στο σουτιέν, κατά τη συζήτησή μας στο ιατρείο. Είναι ένας τρόπος πολύ βοηθητικός, τόσο για μας όσο και για τη γυναίκα
  • Να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και δεν σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο το στήθος τόσο καλύτερα, μια και τα μεγάλα ενθέματα είναι επιρρεπή σε πτώση του στήθους λόγω βάρους. Το νέο στήθος πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα και να φαίνεται φυσικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα