ΑρχικήΥγείαΨυχική Υγεία

Η ψυχολογία του εφήβου

Προβολή

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να μην ενδιαφέρεται για τα υλικά αγαθά;Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να μην ενδιαφέρεται για τα υλικά αγαθά;

Όλοι μας έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για τα υλικά τους αγαθά. Και κάπως έτσι θα βοηθήσουμε το παιδί μας να μην τους μοιάσει.

 • 'Οταν μαλώνουμε τα παιδιά...
  Τι συμβαίνει όταν φωνάζουμε στα παιδιά μας, και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς;
 • Παιδί και πίεση από συνομηλίκους: Τι πρέπει να γνωρίζετε
  Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της πίεσης από συνομηλίκους στην προεφηβεία, και ποιος είναι ο ρόλος του γονέα;
 • Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή σε παιδιά και εφήβους: Με ποιες μορφές εμφανίζεται
  Ακόμα και παιδιά μπορούν να εμφανίσουν ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, πώς εξελίσσεται και πώς θεραπεύεται.
 • Μην προσθέτετε περισσότερη πίεση στα παιδιά
  Πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε στο παιδί που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ή είναι κακόκεφο και ποιες συμπεριφορές εκ μέρους των γονιών θα το βοηθήσουν να επανέλθει πιο γρήγορα;
 • Παιδική αυτοπεποίθηση: Πώς θα την ενισχύσουμε
  Τα γυαλιά, τα σιδεράκια ή τα ρούχα που φορά ένα παιδί μπορεί να το κάνουν να νιώθει άβολα. Τρόποι για να αυξήσουμε την παιδική αυτοπεποίθηση.
 • Κατάθλιψη εφήβων: Συνηθισμένη και επικίνδυνη
  Η κατάθλιψη των εφήβων είναι κάτι αρκετά συχνό στη συναισθηματική τους ζωή. Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνει το περιβάλλον του παιδιού;
 • Αποτυχία στις πανελλήνιες: Τι κάνουμε;
  Τι μπορεί να κάνει ο έφηβος που δεν κατόρθωσε να περάσει στο πανεπιστήμιο για να ξεπεράσει την άσχημη διάθεση.
 • Εφηβική Αυτοκτονία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
  Συζητώντας με το παιδί σας, αν έχει κατάθλιψη ή σκέψεις για αυτοκτονία, είναι χρήσιμο. Μια τέτοια συζήτηση θα παράσχει τη διαβεβαίωση ότι κάποιος νοιάζεται και θα δώσει στο νεαρό άτομο την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματά του.
 • Εφηβικός εγκέφαλος και συμπεριφορά
  Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στην ανάπτυξη και λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ειδικά για την εφηβική ηλικία έχουν έρθει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που εξηγούν την συμπεριφορά των εφήβων.
 • Στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους των εξετάσεων για γονείς και μαθητές
  Το άγχος των εξετάσεων έχει να κάνει με υπερβολική ανησυχία, φόβο και ανησυχία ενδεχόμενης αποτυχίας ή μειωμένης επίδοσης.
 • Έφηβοι: Κλειδί η επικοινωνία με τους γονείς
  Είναι ίσως η πιο δύσκολη και σύνθετη περίοδος της ζωής ενός ανθρώπου, καθώς καλείται να μεταμορφωθεί από παιδί σε ενήλικo, σωματικά, νοητικά και ψυχικά. Στην περίοδο αυτή είναι καθοριστικός ο ρόλος των γονέων, οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στο παιδί τους σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση.
 • Εφηβεία: Μια δύσκολη περίοδος για παιδί και γονιό
  Αν και η εφηβεία έχει το μερίδιό της σε προβλήματα, όπως κάθε άλλο στάδιο της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του ανθρώπου, ο φόβος μας για εκδήλωση σοβαρών συναισθηματικών διαταραχών στο στάδιο αυτό –περισσότερο απ’ό,τι σε άλλα στάδια- δεν είναι ρεαλιστικός...
 • Για ποιους είναι τελικά δύσκολη η εφηβεία;
  Ποιος είναι ο ρόλος του γονέα και πώς ο ρόλος αυτός διαμορφώνεται όταν το παιδί του φτάσει στην εφηβεία; Σε ποια σημεία πρέπει να εστιάσει.
 • Πώς υποστηρίζεται το περιβάλλον του ψυχικά ασθενούς
  Η ψυχική ασθένεια και ιδίως αυτή που χαρακτηρίζεται ως σοβαρή και χρόνια, έχει δυσμενείς και πολλές φορές αποδιοργανωτικές συνέπειες στον ίδιο τον άρρωστο αλλά παράλληλα έχει και διαλυτικές επιπτώσεις στην οικογένεια.
 • Γενετικοί παράγοντες και ψυχικές διαταραχές
  Παίζουν ρόλο γενετικοί παράγοντες στην αιτιοπαθογένεια των ψυχικών διαταραχών; Το ερώτημα αυτό απασχόλησε από παλιά την ιατρική σκέψη.
 • H αντίδραση των γονέων στην εφηβεία
  Η προσπάθεια του εφήβου για αυτονομία και ανεξαρτητοποίηση διαταράσσει την ηρεμία και τη σταθερότητα που υπήρχε στις οικογενειακές σχέσεις και τη λανθάνουσα περίοδο της εξέλιξης του παιδιού. Οι γονείς δεν είναι πλέον σε θέση να κάνουν σχέδια για το παιδί τους και να ασκούν την ίδια επιρροή επάνω του.
 • H ανάπτυξη της Ψυχοπαθολογίας κατά την εφηβεία
  Οι επιδημιολογικές διαστάσεις και η αιτιοπαθογένεια της γενικής ψυχοπαθολογίας αλλά και συγκεκριμένων διαταραχών και συνδρομών, όπως η κατάθλιψη, οι νευρώσεις, η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και η χρήση ουσιών κατά την εφηβεία, έχουν απολέσει το αντικείμενο πολλών ερευνών.
 • Τα αναπτυξιακά επιτεύγματα του εφήβου
  Η διαμόρφωση της προσωπικής ταυτότητας ,κατά κύριο λόγο και η ανεξαρτητοποίηση από τους γονείς είναι οι κύριοι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν κατά την εφηβική ηλικία. Αν και φαίνεται αντιφατικό, η πορεία του εφήβου προς την ανεξαρτησία επιτυγχάνεται μέσω της διεργασίας της παλινδρόμησης.
 • Η εφηβεία ως μεταβατική περίοδος
  Η εφηβεία είναι η περίοδος της μετάβασης από την παιδική στην ώριμη ηλικία κι έχει για κέντρο της την ήβη.
 • H διάγνωση χρόνιας νόσου στον έφηβο
  Σ’ ένα σώμα που αλλάζει, η ανατροπή των δεδομένων που επιφέρει η διάγνωση μίας χρόνιας νόσου - ας υποθέσουμε μη απειλητικής για τη ζωή του ασθενή - είναι καταλυτικής σημασίας.
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πολάκης: Χρειάζονται σελίδες επί σελίδων για το “πάρτι” στην ΥγείαΠολάκης: Χρειάζονται σελίδες επί σελίδων για το “πάρτι” στην Υγεία

Tο πόρισμα για το ραδιοφάρμακο που “χάθηκε” το 2013, Ο Παύλος Πολάκης μίλησε στο Euro2day και στο Iatronet.... Περισσότερα »

Κεφίρ για γερή καρδιά!Κεφίρ για γερή καρδιά!

Το κεφίρ φαίνεται να έχει ευεργετική δράση στην υπέρταση και στα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Τι δείχνουν μελέτες.... Περισσότερα »

Πώς θα προλάβουμε τον διαβήτη τύπου 2Πώς θα προλάβουμε τον διαβήτη τύπου 2

Επειδή ο διαβήτης είναι μια πάθηση που δεν θεραπεύεται, αλλά προλαμβάνεται, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τον κρατήσετε μακριά σας.... Περισσότερα »

Ποιες είναι οι πιο οδυνηρές παθήσειςΠοιες είναι οι πιο οδυνηρές παθήσεις

Ποιες είναι νόσοι που πονούν περισσότερο το σώμα; Δείτε ποιες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας…... Περισσότερα »

Video - Εποχικές αλλεργίες

Ο Δρ. Ι. Γαλατάς, Ειδικός Αλλεργιολόγος μάς εξηγεί ποιες είναι οι κυριότερες αλλεργικές παθήσεις, όπως επίσης και ποια είναι τα συχνότερα αλλεργιογόνα αφού δεν υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ εποχών.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
livestreaming
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

missing_during_crisis
Τι είναι αυτό που σάς λείπει περισσότερο στα χρόνια της κρίσης;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Αυτές είναι οι απαραίτητες προληπτικές ιατρικές εξετάσεις που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει στα 30, στα 40 και στα 50.
Για ένα παιδί στα πρώτα στάδια της κοινωνικοποίησης, το να μην προσκαλείται στα παιδικά πάρτι των συμμαθητών του αποτελεί μεγάλο πλήγμα και αυτό θα έπρεπε να δίνει στους γονείς τροφή για σκέψη…
Τώρα που η ζέστη άρχισε, ένα γλυκό με φράουλες, είναι η καλύτερη επιλογή για να δροσιστούμε. Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα.
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης