Η ομορφιά συνιστά διαχρονικά ένα «αγαθό» επιθυμητό και πολύτιμο, η αναζήτησή της όμως δεν περιορίζεται μόνο στη μορφολογική της διάσταση. Ιδιαίτερα σήμερα, εκτός από την επιδίωξη μιας όμορφης εξωτερικής εμφάνισης- όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας- νιώθουμε την ανάγκη να βιώσουμε όμορφα συναισθήματα, όμορφες εμπειρίες, στιγμές και σκέψεις.

Με ποιους τρόπους, όμως, μπορούμε να «προσθέσουμε» περισσότερη ομορφιά και «μαγεία» στη ζωή μας με τον ερχομό του νέου έτους; Από πού και πώς μπορούμε να αντλήσουμε ομορφιά, που τόσο χρειαζόμαστε, για να κάνουμε πιο «πλούσια» και δημιουργική την καθημερινότητά μας;

  • Εκτιμώντας όλα όσα μας προσφέρει η φύση. Η φύση προσφέρει μια πανδαισία χρωμάτων και θαυμάτων. Μας χαρίζει άπειρες και ανεξάντλητες στιγμές ομορφιάς και αναζωογόνησης, όλες τις εποχές του χρόνου, με όσα μπορούμε να βιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις κοντά σε αυτήν. «Η φύση ζωγραφίζει για εμάς, κάθε μέρα, εικόνες ανυπέρβλητης ομορφιάς, φτάνει μόνο να έχουμε μάτια να τις δούμε» (Τζον Ράσκιν, 1819-1900, συγγραφέας και ζωγράφος).
  • Επαναθεωρώντας. Από εμάς εξαρτάται να εκσυγχρονίσουμε τις πεποιθήσεις μας, εγκαταλείποντας επιδιώξεις που δεν μας εκφράζουν πια και να «ακυρώσουμε» οτιδήποτε είναι αυτό που «μας κρατάει πίσω». Επιπλέον, φροντίζοντας να «απαλλαχτούμε» από συνήθειες από τις οποίες νιώθουμε ότι δεν αντλούμε πια καμία ικανοποίηση και αντικαθιστώντας τες με δράσεις που ανανεώνουν την καθημερινότητά μας, θα ενισχύσουμε τη θετική μας διάθεση.
  • Τολμώντας. Αντί κάθε χρόνο να θέτουμε τους ίδιους στόχους, που ξέρουμε ότι μας «βαραίνουν» ή μας πιέζουν, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο –παίρνοντας και κάποιο ρίσκο- ή κάτι που σκεφτόμασταν, φανταζόμασταν από καιρό αλλά από αναστολές δεν πραγματοποιήσαμε. «Η τόλμη έχει μέσα της μεγαλοφυΐα, δύναμη και μαγεία», όπως εύστοχα έχει αναφέρει ο ποιητής και μυθιστοριογράφος Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832).
  • Ζώντας στο παρόν. Είναι περισσότερο ωφέλιμο να σταματήσουμε να αγχωνόμαστε για καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, που έχουν τελειώσει ή που δεν έχουν συμβεί ακόμα και να ζούμε αυτό που έχουμε, δηλαδή το τώρα, υιοθετώντας μια στάση εκτίμησης γι’ αυτό. Με τον τρόπο αυτό η κάθε ασχολία μας μπορεί να μετατραπεί σε μια τεράστια πηγή ευχαρίστησης, αφού εξασκούμαστε στο να νιώθουμε ευγνωμοσύνη ακόμα και για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα.
  • Εντάσσοντας στη ζωή μας το χιούμορ. Παρόλο που στις μέρες μας είναι όλο και λιγότερα αυτά που μπορούν να μας κάνουν να δούμε με ευχάριστη διάθεση τη ζωή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να προσπαθήσουμε να εντάξουμε στη ζωή μας την αίσθηση του χιούμορ και το γέλιο και να μη φοβόμαστε να χαρούμε. Οι ενδορφίνες που παράγονται με το γέλιο μπορούν να μας προσφέρουν ηρεμία και τόνωση, ασκώντας κάποιες φορές ακόμα και «θεραπευτική» επίδραση στον οργανισμό μας και αναδεικνύοντας την αξία του γέλιου στις δύσκολες συγκυρίες. 
  • Δίνοντας ποιότητα στις σχέσεις μας. Οι σχέσεις θα συνιστούν πάντα μια ανεξάντλητη πηγή θετικών συναισθημάτων και ευχάριστων στιγμών. Είναι σημαντικό να παραμερίζουμε την πίεση και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να προτιμούμε από κοντά να τους εκφράζουμε όσα νιώθουμε γι’ αυτούς, να μοιραζόμαστε μαζί τους προβληματισμούς, χαρές και λύπες και να μην επιλέγουμε πάντα τα απρόσωπα μέσα επικοινωνίας.
  • Ενεργοποιώντας την αγάπη. Η αγάπη είναι η μόνη ενέργεια που μπορεί να πολλαπλασιάσει τα θετικά στοιχεία στη ζωή μας, μια ζωτική δύναμη που μπορεί να επηρεάσει με θετικό τρόπο το μέλλον μας. Αποτελεί το έρεισμα και την αφετηρία και άλλων συναισθημάτων και γίνεται η κινητήρια δύναμη που μάς ωθεί να εξωτερικεύουμε τις αρετές, τα προσόντα και τα ταλέντα μας, παράγοντας δημιουργικό έργο. Επενδύοντας με την αγάπη όλες μας τις δραστηριότητες χαρίζουμε στον εαυτό μας ανεκτίμητα δώρα και μια ζωή γεμάτη ομορφιές.

 Αλλάξτε την καθημερινότητά σας με «έξυπνο» τρόπο και ζήστε την ομορφιά 365 μέρες το 2014!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;