Εάν υποφέρετε μόνιμα από πρωινό άγχος, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να το αντιμετωπίσετε χωρίς φάρμακα. Το σώμα σας μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του αυτού του είδους τα προβλήματα, εάν του δώσετε την ευκαιρία να το κάνει. Για να ξεκινάτε την κάθε σας ημέρα πιο ήρεμα, είναι σημαντικό να ελέγχετε την καθημερινή σας ρουτίνα και να έχετε την απαραίτητη οργάνωση. Τακτοποιώντας και ελέγχοντας τις εκκρεμότητες της δουλειάς σας και της προσωπικής σας ζωής, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσα πράγματα μπορούν να γίνονται στην ώρα τους και χωρίς άγχος. Και δεν χρειάζεται να είστε μια μπάλα από νεύρα κάθε πρωί.

Δείτε παρακάτω ορισμένους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρωινό άγχος και θα σας οδηγήσουν να οργανώνετε καλύτερα την ημέρα σας, με έναν πιο υγιεινό τρόπο:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσετε το πρωινό σας άγχος, είναι να περιορίσετε την ποσότητα της καφεΐνης που δέχεται ο οργανισμός σας. Ένα ή δύο φλυτζάνια καφέ το πρωί είναι αρκετά, αλλά περιορίστε την καφεΐνη που λαμβάνετε αργότερα (εκτός από το πράσινο τσάι που ουσιαστικά ηρεμεί το σώμα). Η καφεΐνη μπορεί να βοηθά μέχρις ενός σημείου τις ορμόνες που ευθύνονται για το στρές, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει στον οργανισμό σας υπερδιέγερση και πίεση.

Προσπαθήστε επίσης να τρώτε κάτι “πράσινο”, μέσα στο πρωινό καθημερινά- και δεν εννοούμε δημητριακά με ζάχαρη ή βιολογικό γιαούρτι! Ένας φυσικός χυμός ή ένα smoothie είναι τα πιο κατάλληλα. Προσθέστε στην πρωινή ή δεκατιανή σας διατροφή κάτι με μαγνήσιο ή χλωροφύλλη, τα οποία θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε, να διατηρείτε κάποια ηρεμία και να απαλλαγείτε από τα πολλά νεύρα.

Τα συμπληρώματα μαγνησίου είναι απολύτως φυσικά και μπορούν πολύ εύκολα να ληφθούν το πρωί, εάν ξυπνάτε ιδιαίτερα στρεσαρισμένοι. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να το κάνουν πριν πάνε για ύπνο, αλλά μπορεί εξίσου να χρησιμοποιηθεί το πρωί. Απλά επιλέξτε κιτρικό μαγνήσιο αντί για αζώτου, δεδομένου ότι οι μορφές του αζώτου, είναι αυτές που μπορεί να σας φέρουν υπνηλία.

Η αφυδάτωση του οργανισμού σας μπορεί επίσης να προκαλέσει στρες, γιατί η αίσθηση του αφυδατωμένου οργανισμού, λειτουργεί σαν φυσικό στρες. Η αφυδάτωση επίσης προκαλεί πίεση και δημιουργεί δυσκολία στην αναπνοή. Πιείτε πολλά ποτήρια νερό μέσα στο πρωινό σας, ιδιαίτερα όταν ξυπνάτε.

Το υγιεινό πρωινό, χαμηλό σε ζάχαρη, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και με μια μικρή δόση υγιεινής και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ξεκινήσετε την ημέρα σας με το σωστό τρόπο. Όταν το σώμα γνωρίζει ότι έχει όσες θερμίδες χρειάζεται για να κάψει, λειτουργεί καλύτερα και μειώνει με φυσικό τρόπο το άγχος.

Επίσης όταν επιλέγετε το πρωινό σας, θυμηθείτε το καταστροφικό σάκχαρο. Γιατί; Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για αυτό το θέμα και θέλουν να αρχίσουν μια πιο υγιεινή διατροφή, πρέπει να μάθουν ότι όταν το σάκχαρο στο αίμα πέσει πολύ ή ανέβει ψηλά, προκαλεί νεύρα και άγχος και το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε συνεχώς απίστευτα κουρασμένοι. Το πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες πρωινό, είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγχετε το σάκχαρο. Ένας βιολογικός χυμός με πρωτεΐνες, φρούτα με γιαούρτι διαίτης και αμύγδαλα, είναι μια καλή ιδέα.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η ανάγκη της σωματικής άσκησης, ως φυσικό φάρμακο μείωσης του άγχους και καταπολέμησής του όλη την ημέρα. Δεν έχει σημασία πού και πώς γίνεται. Σηκωθείτε λίγο νωρίτερα από το κρεβάτι σας και κάντε τουλάχιστον 30 λεπτά γυμναστική πριν πάτε στη δουλειά ή περπατήστε φεύγοντας από το σπίτι. Αυτό θα σας κρατήσει αρκετά ήρεμους.

Τέλος, θυμηθείτε ότι πρέπει να κοιμάστε καλά το βράδυ, να συμπληρώνετε τις ώρες που εσείς έχετε ανάγκη και φροντίστε να περνάτε κάποιο χρόνο με ηρεμία, τουλάχιστον όταν είστε στο σπίτι και πριν πάτε για ύπνο.

premium.paratiritis.gr 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία