Η συζήτηση με ψυχολόγο ή αλλιώς η συμβουλευτική θεραπεία, αφορά συνήθως συγκεκριμένα θέματα που ο ασθενής μπορεί να συζητήσει με έναν ειδικό για ψυχολογικά προβλήματα, λαμβάνοντας συμβουλές για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων καταστάσεων που αφορούν τις σχέσεις του, τους φίλους, τα παιδιά, τη δουλειά κλπ.

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι αρκεί να βρούμε τον κατάλληλο ειδικό και να πραγματοποιήσουμε ορισμένες συνεδρίες σε κάποιο ιατρείο για όσον καιρό χρειάζεται. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι πιο πολλοί από εμάς, είναι ότι μπορούμε να κάνουμε συμβουλευτική-ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου. ´Οσοι χρησιμοποίησαν αυτόν τον τρόπο, παραδέχονται ότι ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα με τη διεξαγωγή και τα αποτελέσματα των συναντήσεων.

Η on-line συμβουλευτική θεραπεία, σας παρέχει τη δυνατότητα να κλείνετε τα ραντεβού σας μόνοι σας, την ώρα και τη μέρα που σας εξυπηρετεί και να πραγματοποιείτε συνεδρίες από το σπίτι σας, μέσω του υπολογιστή σας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής αυτής συνάντησης, μπορείτε να συζητήσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί και να βρείτε λύση αντιμετώπισης. Είναι μία διαδικασία εξαιρετικά διαδεδομένη στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, με καλά αποτελέσματα στους χρήστες της. Στη χώρα μας είναι σχετικά άγνωστη ακόμα, παρόλο που υπάρχουν πλέον κάποιες αρκετά αξιόπιστες ιστοσελίδες, που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου από 45 λεπτά έως μία ώρα, με το κόστος να κυμαίνεται από 35 ευρώ περίπου τη φορά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίξει και τα 50 ευρώ την ώρα. Κάποιες εταιρείες on line ψυχολόγων, παρέχουν πακέτα συγκεκριμένων συνεδριών με εκπτωτική τιμή πακέτου, καθώς επίσης δίνουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον ίδιο ειδικό κάθε φορά, κατ´αποκλειστικότητα. Η πληρωμή γίνεται συνήθως μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπέζης και οι υπεύθυνοι σας αποστέλλουν απόδειξη.

'Ολα τα παραπάνω βέβαια αφορούν απλή συμβουλευτική ψυχοθεραπεία και όχι βαριές ψυχολογικές ασθένειες ατόμων που υποφέρουν πολλά χρόνια. Μπορούν όμως να λειτουργήσουν και σαν συμπλήρωμα στην κύρια θεραπεία που λαμβάνει κάποιος σε ιατρείο ειδικού.

Η διαδικασία αυτή διεξάγεται μέσω skype στον υπολογιστή σας, χωρίς κάποιον εξειδικευμένο εξοπλισμό, αρκεί να έχετε μια καλή σύνδεση στο internet, ηχεία ή ακουστικά και μικρόφωνο. Μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε άτομα που ζουν σε μακρινές, απομονωμένες περιοχές της χώρας ή σε πόλεις που δεν υπάρχει κάποιος ειδικός που να μπορεί να καλύψει τέτοιες ανάγκες.

Η διαδικτυακή συμβουλευτική, είναι μια διαδικασία ανάμεσα στο σύμβουλο και το θεραπευόμενο, που διέπεται από το απόρρητο και κατά την οποία ο σύμβουλος προσφέρει τις υπηρεσίες του που είναι βασισμένες στην επιστημονική και εξειδικευμένη του εκπαίδευση.

Ο σύμβουλος που θα σας αναλάβει, θα πρέπει να δεσμεύεται από το απόρρητο και τις κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας του επαγγέλματός του, ενώ άρση του απορρήτου γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος (π.χ εάν εκδηλωθεί έντονη κρίση και υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε τον εαυτό σας ή άλλους).

premium.paratiritis

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο