Ακόμα κι αν λατρεύετε την δουλειά σας, εξακολουθεί να σας φορτώνει με άγχος και κούραση. Και αυτή η κούραση μπορεί να σας ακολουθήσει στο σπίτι, και να μην σας αφήνει να χαλαρώσετε όπως πρέπει. Τα πιο άμεσα αποτελέσματα αυτού; Δυσκολίες στις σχέσεις με συγγενείς, φίλους και συντρόφους και κακός ύπνος.

Υπάρχουν, όμως, μερικά έξυπνα κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να αφήνετε το στρες της δουλειάς πίσω στο γραφείο κάθε μέρα, και να γυρνάτε σπίτι έτοιμοι να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά. Ας ρίξουμε μια ματιά...

Απομακρύνετε τις ενοχλητικές σκέψεις

Οι αρνητικές σκέψεις που έχουν να κάνουν με την δουλειά βρίσκουν τον τρόπο να τρυπώνουν τόσο βαθιά στο μυαλό μας, που είναι δύσκολο να τις διώξουμε. Αρχικά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε την παρουσία αυτών των σκέψεων. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, και έπειτα προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με τα αισθήματα που σας προκαλούν αυτές οι σκέψεις· είναι θυμός, ή μήπως θλίψη; Καθώς αναγνωρίζετε αυτά τα αισθήματα, προσπαθήστε να τα απομακρύνετε από το μυαλό σας, ευγενικά. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και αδειάστε το κεφάλι σας από κάθε τι αρνητικό, το οποίο δεν έχει λόγο να σας ακολουθήσει στην προσωπική σας ζωή και μπορείτε να το αντιμετωπίσετε καταλλήλως εν ώρα εργασίας.

Νιώστε ότι “ξεδιπλώνετε”

Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα μπλεγμένο κουβάρι, το οποίο ξεδιπλώνεται αργά. Κλείστε τα μάτια και πάρτε βαθιές αναπνοές, ενώ αφήνετε τον εαυτό σας να νιώσει πως τα προβλήματα της δουλειάς φεύγουν από πάνω σας. Δεν είναι κάτι που έχετε ανάγκη όταν γυρνάτε στο σπίτι, και δεν πρόκειται να τα αφήσετε να σας επηρεάσουν. Θυμίστε το στον εαυτό σας, και συνεχίστε τις αναπνοές μέχρι να νιώσετε πως έχετε χαλαρώσει.

Κάντε χιούμορ

Μην ξεχνάτε ποτέ πως το χιούμορ έχει ευεργετικές ιδιότητες. Το γέλιο αποδεδειγμένα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα, οπότε είναι πολύ καλή ιδέα να διαβάσετε κάποιο αστείο άρθρο, ή να δείτε κάποια αγαπημένη σας κωμωδία ή αστεία τηλεοπτική σειρά.

Φερθείτε σαν… τουρίστας

Είναι πολύ λογικό να λειτουργείτε βάσει μιας ρουτίνας στην δουλειά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ρουτίνα πρέπει να έρχεται μαζί σας και εκτός του χώρου εργασίας. Για παράδειγμα, είναι μια πολύ καλή επιλογή να μετατρέψετε τον δρόμο μέχρι το σπίτι σε μια μικρή εκδρομή. Αν είστε με λεωφορείο ή τραίνο, παρατηρήστε την πόλη και αφήστε το μυαλό σας να αδειάσει.

Αν είτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μουσική που σας αρέσει να παίζει και τραγουδήστε μαζί. Αν, πάλι, γυρνάτε σπίτι με τα πόδια, κάντε μια μικρή παράκαμψη και εξερευνήστε λίγο!

Επιμέλεια Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κορωνοϊός: Η Ιταλία τίμησε τη μνήμη των νεκρών της CoViD
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας