Αισθάνεστε άγχος; Απομακρυνθείτε για λίγο από τα email σας! Η αποστολή και λήψη email αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες παγκοσμίως, καθώς σε καθημερινή βάση ανταλλάσσουμε 183 δισεκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα.

Και όπως επισημαίνουν επιστήμονες, πολλά από αυτά προκαλούν άγχος. Αν θέλετε λοιπόν να μειώσετε το στρες και να βελτιώσετε την ψυχική σας διάθεση, πάψτε να ελέγχετε νυχθημερόν τα email σας, συνιστούν επιστήμονες.

Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα πολλοί άνθρωποι έχουν μονίμως ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις εισερχομένων για να απαντούν ακαριαία στα email που λαμβάνουν, ενώ πολλές επιχειρήσεις απαιτούν από τους εργαζόμενους να ελέγχουν και να απαντούν στα email τους ακόμα και τις ώρες εκτός ωραρίου απασχόλησης, όταν βρίσκονται στο σπίτι, τα Σαββατοκύριακα και στις διακοπές τους.

Η τακτική αυτή, όμως, αποτελεί αιτία έντονου στρες, διότι οι άνθρωποι αυτοί μονίμως διακόπτουν ό,τι κάνουν για να ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά μηνύματά τους - χώρια που με αυτό τον τρόπο δουλεύουν καθημερινά υπερωριακά, γεγονός που επίσης είναι στρεσογόνο.

Επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι η ανάγνωση και η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της δουλειάς και κυρίως των email που διακόπτουν τη ροή της, αυξάνουν σοβαρά τα επίπεδα του άγχους!

Ειδικότερα, μελέτησαν τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι εργαζόμενοι τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν κατά τη διάρκεια της μέρας στη δουλειά τους, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους και κάνοντας μετρήσεις σε συγκεκριμένους δείκτες που υπάρχουν όταν αυξάνεται το στρες.

Επισήμαιναν ότι σε κάποιες περίπτωσεις, υπήρχαν ταχυκαρδία, αύξηση της πίεσης του αίματος και υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης. Πότε συνέβη αυτό; 'Οταν ο αριθμός των εισερχομένων email ήταν μεγάλος! Για να περιορίσετε το άγχος βάλτε μέτρο στα "εισερχόμενα". Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το αμέσως επόμενο είναι να μην κάνετε πολλές δουλειές ταυτοχρόνως και να οργανώσετε τα" εισερχόμενα ", χρησιμοποιώντας τις ανάλογες εφαρμογές, ώστε να αισθάνεστε ότι έχει τον έλεγχο της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας. Ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι ο εγκέφαλος μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά όταν αναλαμβάνει από οκτώ έως δώδεκα δουλειές μαζί, οι οποίες όμως, όταν δεν ολοκληρώνονται σύντομα προκαλούν υπερφόρτωση και κόπωση.

premium.paratiritis

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο