Το στρες δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε σε καθημερινή βάση, και αν δεν το διαχειριστούμε καταλλήλως, οι συνέπειές του θα είναι τραγικές. Επειδή όμως δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο, οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα μας βοηθήσουν να ελέγχουμε καλύτερα τα επίπεδα του στρες μας…

Περιορίζουμε την καφεΐνη

Σε ορισμένα άτομα, η καφεΐνη δρα πιο έντονα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Συνεπώς, θα ήταν καλό – αν είστε από αυτούς τους ανθρώπους – να πίνετε λιγότερο καφέ, όπως και αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη.

Περιορίζουμε το αλκοόλ

Ναι, το ξέρουμε ότι “ένα ποτό μετά το γραφείο” μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε, αλλά αυτό μπορεί να γίνει πολύ κακή συνήθεια. Πόσο μάλλον, μόλις τελειώσει η επήρεια του αλκοόλ, το στρες μας μπορεί να επιστρέψει… δριμύτερο.

Γράφουμε αυτά που νιώθουμε

Δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν επιβεβαιώσει ότι το να κρατάμε ημερολόγιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκφράζουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, και μετά να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε.

Δοκιμάζουμε αρωματοθεραπεία

Τα αρώματα μπορούν να μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό να ηρεμούμε, όπως το άρωμα της λεβάντας.

Μιλάμε σε κάποιο αγαπημένο μας άτομο

Ειδικά αν έχουμε στην ζωή μας άτομο που έχει υποφέρει από το υπερβολικό στρες (και, ας είμαστε ειλικρινείς, πόσο δύσκολο είναι αυτό το 2018;), μπορούμε να του μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας και για τα προβλήματά μας, και ίσως να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Κάνουμε λίγη γυμναστική

Δεν χρειάζεται να λιώσουμε στο γυμναστήριο—αν και θα μας βοηθούσε και αυτό. Ακόμα κι ένας σύντομος περίπατος, λίγο περπάτημα, θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Αν μένετε κοντά σε πράσινο, από την άλλη, προσπαθήστε να περπατάτε τακτικά στην φύση.

Πίνουμε νερό

Η αφυδάτωση, ακόμα και σε πολύ μικρό βαθμό, μπορεί να επιδεινώσει τα πάντα στον οργανισμό μας—ακόμα και το στρες. Εσείς; Ήπιατε αρκετό νερό σήμερα;

Τρώμε κάτι (υγιεινό)

Δεν έχουμε συνδέσει την υγιεινή διατροφή με το στρες. Συνήθως μας κάνει να θέλουμε κάτι… γλυκό και παχυντικό. Ώρα να σπάσουμε όμως τον φαύλο κύκλο της συναισθηματικής υπερφαγίας, και να φάμε κάτι που όντως θα μας βοηθήσει με τα θρεπτικά του συστατικά, όπως ένα φρούτο.

Κλείνουμε το κινητό μας

Τα social media, αν και δεν μετρούν πάρα πολλά χρόνια στην ζωή μας, την επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό, και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το στρες. Κλείστε το κινητό σας – ειδικά το βράδυ, πριν τον ύπνο.

Μένουμε για λίγο μόνοι

Ίσως το να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας να μην ακούγεται σαν την καλύτερη ιδέα για να διαχειριστούμε το στρες, αλλά είναι αναγκαίο. Αν δεν περάσουμε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας, προσπαθώντας να χαλαρώσουμε και να αδειάσουμε το μυαλό μας, το στρες απλά θα συσσωρεύεται. Μια βόλτα, ακόμα και το να κάνουμε δουλειές που είχαμε βάλει στην άκρη (π.χ. να πληρώσουμε μερικούς λογαριασμούς) είναι καλή ευκαιρία να αποσυνδεθούμε από τον κόσμο και να συγκεντρωθούμε στο πιο σημαντικό άτομο: σε εμάς.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;