Η χαρά προάγει πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Πολεμά το στρες και τον πόνο

Στηρίζει τη μακροζωία

Πώς επηρεάζει το σώμα

Εγκέφαλος

Κάθε συναίσθημα επηρεάζεται από τον εγκέφαλο και αντίθετα. Διαφορετικά συναισθήματα αφορούν διαφορετικές δομές.

Η χαρά λόγω της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης συνδέεται στενά με την ευτυχία. Αν νιώθετε πεσμένοι, ακολουθήστε απλές συνήθειες, όπως περπάτημα στη φύση, κάντε παρέα με ένα σκύλο ή χαμογελάστε- έτσι βοηθάτε τους νευροδιαβιβαστές να κάνουν τη δουλειά τους και να σας ανεβάσουν τη διάθεση.

Όταν συμβαίνει κάτι που θεωρείτε ευτυχία, ο εγκέφαλος λαμβάνει σήμα να απελευθερώσει τις χημικές ουσίες στο ΚΝΣ. Αυτό προκαλεί αντίδραση σε άλλα συστήματα.

Το χαμόγελο ξεγελά τον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη διάθεση και μειώνοντας το άγχος. Δεν χρειάζεται να βασίζεται σε αληθινά συναισθήματα-και το ψεύτικο έχει αποτέλεσμα.

Κυκλοφορικό

Όταν είστε ευτυχισμένοι το πρόσωπο λάμπει και η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει λόγω της επίδρασης στο κυκλοφορικό. ‘’Πεταλούδες στο στομάχι’’, εκφράσεις στο πρόσωπο και αλλαγές στη θερμοκρασία των δαχτύλων επηρεάζονται από το συναίσθημα.

Αυτόνομο νευρικό σύστημα

Είναι υπεύθυνο για τα όσα συμβαίνουν στο σώμα χωρίς συνειδητή προσπάθεια από εσάς- είναι γνωστό ότι η ίριδα διαστέλλεται με την σεξουαλική διέγερση αλλά μπορεί να διασταλεί ή να συσταλεί και από άλλες συναισθηματιές καταστάσεις.

Επηρεάζεται και από τη χαρά και την ευφορία.

Η χαρά επηρεάζει τη σιελόρροια, την εφίδρωση, τη θερμοκρασία και τον μεταβολισμό. Οι ακούσιοι μύες είναι υπεύθυνοι για πράγματα όπως ροή αίματος.

Η άσκηση μπορεί να απασχολήσει το μυαλό από τη στενοχώρια και να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη, απελευθερώνοντας ενδορφίνες και άλλες ουσίες που ενισχύουν την ευεξία.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η διαλειμματική νηστεία συνδέεται με κίνδυνο για την καρδιά [μελέτη]
Κίρρωση του ήπατος: Πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
Eνόχληση, πόνος, κάψιμο, ερεθισμός λαιμού και άνοιξη