Όταν μιλάμε για σεξ, σπάνια θα βρούμε κάποιον που να μην θέλει να φτιάξει ακόμα περισσότερο την ερωτική του ζωή – ακόμα και όσοι κάνουν τακτικό και καλό σεξ. Όταν γνωρίζουμε ένα καινούριο άτομο, το πάθος μπορεί να προκαλέσει μερικές πολύ έντονες στιγμές, με τον καιρό όμως αυτή η φλόγα αρχίζει να σβήνει, και πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι, επειδή βρίσκονται πολύ καιρό μαζί, πρέπει να συμβιβαστούν και με την ιδέα ότι το σεξ θα είναι όλο και λιγότερο ικανοποιητικό. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Ας δούμε μερικά μικρά μυστικά για να τονώσετε τη σεξουαλική σας ζωή…

Αφήστε κάτι στη φαντασία

Η δουλειά και οι καθημερινές ευθύνες μπορεί να μην σας επιτρέπουν να περνάτε όση ώρα θα θέλατε με τον/την σύντροφό σας, μα είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Κρατήστε τη φλόγα ζωντανή στέλνοντας ρομαντικά ή και πονηρά μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, είναι καλή ιδέα, πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας, ένας… γρήγορος πρωινός γύρος, που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας κάνει να σκέφτεστε ο ένας τον άλλο. Μάλιστα, μελέτες έχουν δείξει πως το συχνό πρωινό σεξ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος, όπως και τη γονιμότητα της γυναίκας.

Να περνάτε τουλάχιστον μία μέρα τον μήνα χωριστά

Τα ζευγάρια στα οποία έχει ο καθένας τη δική του ζωή, ή που κάνουν πράγματα χωριστά, έχουν την ευκαιρία να λείψουν ο ένας στον άλλο. Συνεπώς, θα εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο όλες τις φορές που θα περάσουν χρόνο μαζί. Μια μελέτη του 2013 αποκάλυψε πως ακόμα και μία νύχτα μακριά από τον σύντροφό σας μπορεί να βελτιώσει το πόσο (και πόσο καλό) σεξ κάνετε. Επιπλέον, οι ψυχολόγοι πιστεύουν πως όσο πιο εξαρτημένοι γινόμαστε από ένα άτομο, τόσο λιγότερο γοητευτικοί φαινόμαστε στα μάτια των συντρόφων μας.

Πιάστε την κουβέντα

Τα ζευγάρια πρέπει να επικοινωνούν στην κρεβατοκάμαρα. Είναι σημαντικό να μιλούν για τις σεξουαλικές τους ανάγκες. Θεωρείται πως στους άντρες είναι πιο εύκολο να μιλήσουν για αυτά που θέλουν στο κρεβάτι, και αυτό έχει να κάνει με την εμμονή στο κοινωνικό πρότυπο της γυναίκας-νοικοκυράς. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε μία σχέση να υπάρχει η άνεση να ζητούν οι σύντροφοι συγκεκριμένα πράγματα, όπως την συχνότητα και το είδος σεξ που επιθυμούν – πόσο μάλλον, πιστεύεται πως αυτού του είδους η σεξουαλική ειλικρίνεια μπορεί να μειώσει και τα ποσοστά απιστίας.

Δοκιμάστε κάτι καινούριο μαζί

Αν νιώθετε πως η καθημερινή ρουτίνα έχει εισχωρήσει και στο κρεβάτι σας, προσπαθήστε να… ταράξετε κάπως τα νερά. Οι ειδικοί προτείνουν στα ζευγάρια που θέλουν να ανανεώσουν την σεξουαλική τους ζωή να πάνε μαζί διακοπές και να περνούν αρκετό χρόνο κάνοντας δραστηριότητες μαζί – εκτός της κρεβατοκάμαρας. Επίσης, η αίσθηση του χιούμορ και το να μην παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά μπορεί να κάνει θαύματα στο σεξ. Το ζήτημα είναι να βρείτε κάτι που φαίνεται ενδιαφέρον και απλά να το δοκιμάσετε. Και μόνο η αλλαγή από τα συνηθισμένα θα σας ανεβάσει αρκετά την διάθεση, αλλά και την όρεξη για περισσότερο σεξ.

Κάτι… μοβ

Μπορεί το μοβ να μην είναι και από τα αγαπημένα σας χρώματα, αλλά με έναν περίεργο τρόπο μπορεί να αλλάξει την ερωτική σας ζωή. Μια μελέτη που έγινε από τα καταστήματα Littlewoods, έδειξε πως όσοι είχαν μοβ διακόσμηση, έκαναν σεξ περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα. Δεύτερο σε ερωτισμό ντεκόρ ερχόταν το κόκκινο, με τρεις επαφές την εβδομάδα. Οπότε, επενδύστε σε ένα καλαίσθητο σετ μοβ σεντονιών, ή σε διακοσμητικά αυτού του χρώματος – για παράδειγμα, μερικά αρωματικά κεριά – και δείτε τα αποτελέσματα.

Μια τελευταία συμβουλή είναι πως οι αλλαγές που επιθυμείτε για την σεξουαλική σας ζωή με τον/την σύντροφό σας πρέπει να γίνονται με προσοχή, σε κάποια περίοδο που η σχέση σας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, και που δεν βρίσκεστε κάτω από μεγάλο στρες.

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα