Η γονόρροια οφείλεται σε ένα βακτηρίδιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει στείρωση, αρθρίτιδα, προβλήματα καρδιάς, και ανωμαλίες του κεντρικού νευρικού συστήματος. Στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει πυελική φλεγμονή, η οποία μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την εξωμήτριο εγκυμοσύνη ή στειρότητα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι φλεγμονές από γονόρροια μπορεί να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό ή νεκρό έμβρυο. Για να προληφθούν σοβαρές φλεγμονές των ματιών οι οποίες προκαλούνται από την γονόρροια στα νεογέννητα παιδιά, ρίχνουμε στα μάτια του νεογέννητου, αμέσως μετά τον τοκετό ,σταγόνες νιτρικού αργύρου. Περισσότερες από ένα εκατομμύριο περιπτώσεων γονόρροιας αναφέρονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Συνήθη συμπτώματα:

Στις γυναίκες:
Συνήθως, συχνή επώδυνος ούρηση, πόνος στην κοιλιά, κιτρινοπράσινη έκκριση από τον κόλπο, πρήξιμο ή ευαισθησία του αιδοίου, και ακόμη πόνοι στις αρθρώσεις.

Στους άνδρες:
Μια πυώδης έκκριση από την ουρήθρα ή πόνος στην ούρηση. Από τους άνδρες 10% και στις γυναίκες 8% με γονόρροια δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, αυτά εμφανίζονται στους άνδρες από 1-14 μέρες και στις γυναίκες μέσα σε 10 μέρες

Πώς μεταδίδεται η γονόρροια:
με κολπική, πρωκτική ή στοματική επαφή.

Διάγνωση:
Με τη μικροσκοπική εξέταση του κολπικού ή ουρηθρικού υγρού. Καλλιέργειες παίρνονται από τον τράχηλο την ουρήθρα ή το έντερο.

Θεραπεία:
Με αντιβιοτικά θεραπεύονται ικανοποιητικά και οι δύο σύντροφοι. Συχνά άτομα με γονόρροια έχουν συγχρόνως και χλαμύδια. Αυτά τα άτομα πρέπει να θεραπεύονται συγχρόνως και για τα δύο νοσήματα.

Πρόληψη:
Τα προφυλακτικά προσφέρουν πολύ καλή προστασία έναντι της γονόρροιας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Aυτοί που διαμαρτύρονται για τα απογευματινά χειρουργεία είναι το 1%
Καταγγελία: Σοβαρότατη έλλειψη σε ψυχοθεραπευτικά και άλλα φάρμακα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία