Όταν πεινάμε, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα για φαγητό, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε; "Ας φτιάξω ένα τοστ". Είναι ό,τι πρέπει για να μας κρατήσει για λίγη ώρα, είναι νόστιμο, ξεροψημένο και απολαυστικό. Την ίδια στιγμή, όμως, αν χρησιμοποιούμε απλώς μια φέτα τυρί και μια φέτα κάποιου αλλαντικού, δεν είναι και το πιο υγιεινό σνακ του κόσμου.

Έχουμε μερικές πολύ υγιεινές και νόστιμες ιδέες για να μεταμορφώσουμε το ταπεινό τοστάκι σε μια μικρούλα υπερπαραγωγή, γεμάτη βιταμίνες.

Επίσης, να θυμίσουμε: Όταν λέμε ψωμί, εννοούμε ψωμί ολικής.

Ανοιχτό τοστ με τυρί και λαχανικά

Βγάζουμε τη μία φέτα ψωμί από την εξίσωση, βγάζουμε και περιττές θερμίδες. Έπειτα, βάζουμε πάνω σε μία φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και ταχίνι, και από πάνω ντομάτα, κρεμμύδι και μια πιπεριά, την οποία έχουμε μαγειρέψει ελαφρώς.

Τοστ με φέτα και σπανάκι

Η φέτα είναι τυρί με χαμηλότερες θερμίδες και λιπαρά σε σχέση με πολλά κίτρινα τυριά που χρησιμοποιούνται στα τοστ. Επίσης, η έντονη γεύση της σημαίνει πως δεν χρειάζεται να βάλουμε μεγάλη ποσότητα. Συνδυάστε την με σπανάκι, για να βάλετε στο μείγμα και φυτικές ίνες, μαζί με σίδηρο.

Vegan τοστ με αβοκάντο

Υπάρχουν πολλές επιλογές για "τυρί" από φυτικά υλικά, και μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας - και αυτό με το λιγότερο αλάτι. Για να εμπλουτίσετε τη γεύση του, λιώστε λίγο αβοκάντο, και προσθέστε κολοκυθάκι και ρόκα.

Το κολοκυθάκι ως πρωταγωνιστής

Επειδή, αλήθεια, είναι ένα λαχανικό που αξίζει να μπαίνει περισσότερο στα σνακ μας: Περιέχει άφθονες βιταμίνες και μέταλλα, πολύ νερό και χαμηλές θερμίδες, ενώ τρώγεται εξίσου ωραία ωμό και μαγειρεμένο. Το χρησιμοποιούμε ως βάση, λοιπόν, με μουστάρδα, ντομάτα, ένα μεγάλο και τραγανό μαρουλόφυλλο και μια φέτα τσένταρ, για την έντονη, τυρένια γεύση.

Η λαχανίδα κάνει comeback

Επειδή καλό θα ήταν η λαχανίδα να μην μείνει στην μνήμη μας ως κάποια περαστική μόδα, μιας και περιέχει τεράστιες ποσότητες ινών, βιταμινών και μετάλλων. Είναι τέλεια βάση για σάντουιτς, ταιριάζει υπέροχα με μια καυτερή μουστάρδα και λίγη μοτσαρέλα, και για επιπλέον δροσιά προσθέστε ντομάτα.

Και γιατί όχι κάτι πιο περίεργο;

Το τυρί Μπρι είναι εξαιρετικό, ειδικά αν το χρησιμοποιήσουμε σε μικρές ποσότητες και το ταιριάξουμε με κάποια έντονη μαρμελάδα, όπως σύκου ή ντομάτας. Προσθέστε και λίγα φύλλα ρόκας και έχετε το πιο γκουρμέ τοστάκι που υπήρξε ποτέ.

Και τέλος, μοτσαρέλα και μήλο είναι ο συνδυασμός που περιμέναμε

Δένουν υπέροχα μεταξύ τους, ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε ξινό μήλο. Ενισχύουν το ένα την γεύση του άλλου. Το ξινό μήλο, επίσης, θα ταιριάξει υπέροχα με μια απαλή μουστάρδα. Μην το ξεφλουδίσετε, για να πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους παγκοσμίως
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα