Την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης η παραλαβή, από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, της δωρεάς ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος-Κινητής Ιατρικής Μονάδας (ΚΙΜ) από την κ. Καπετανίδου Σοφία.

Η συγκεκριμένη δωρεά της κ. Καπετανίδου, που πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του αδερφού της Καπετανίδη Ευάγγελου, αντικατοπτρίζει την έμπρακτη αναγνώριση του κοινωνικού έργου που επιτελούν καθημερινά οι διασώστες, οι γιατροί αλλά και οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, επιχειρώντας 24 ώρες το 24ώρο, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Το νέο αυτό ασθενοφόρο-ΚΙΜ, θα ενισχύσει καθοριστικά τη δύναμη του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που, τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της εξέλιξης της πανδημίας του SARS-CoV-2 στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Στη λιτή εκδήλωση παραλαβής της δωρεάς παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κ. Καραμπελίδου Χριστίνα, η Διευθύντρια-Συντονίστρια του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-Β.Ελλάδας) κ. Λεπτοκαρίδου Τζίνα, διασώστες και γιατροί του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.