Ο ρυθμιστής φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 της Janssen για χρήση και αναμένεται να είναι διαθέσιμo αυτό το έτος.

Η Ομάδα Εμβολίων της Βρετανικής κυβέρνησης εξασφάλισε 20 εκατομμύρια δόσεις που θα διατεθούν σε ολόκληρη τη χώρα. 

Νωρίτερα φέτος, το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 67% αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων και 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων Covid και νοσηλείας.

Το εμβόλιο μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου (35,6 έως 46,4 βαθμούς Φαρενάιτ), καθιστώντας την αποθήκευση και τη μεταφορά του ευκολότερη από άλλα εμβόλια.

Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα

Το εμβόλιο Cansid-19 της Janssen συμμετέχει επί του παρόντος σε κυβερνητική μελέτη για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της παροχής τρίτης δόσης στους ανθρώπους για να ενισχύσουν την ανοσία τους στον ιό. Τα εμβόλια Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech και Moderna απαιτούν όλες δύο δόσεις για να πετύχουν οι ασθενείς τη βέλτιστη ανοσία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει θέσει ως στόχο να προσφέρει σε όλους τους ενήλικες στη χώρα ένα εμβόλιο Covid έως τα τέλη Ιουλίου.

Περισσότερα από 62,6 εκατομμύρια εμβόλια έχουν ήδη δοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο , με το 73% του ενήλικου πληθυσμού να έχει λάβει την πρώτη δόση. Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί ενήλικες έχουν εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις.

Πηγές:
https://www.cnbc.com/2021/05/ 28/uk-approves-janssen-single- dose-covid-vaccine-for-use. html  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια