Με προσκεκλημένους σημαντικούς ομιλητές που θα παρουσιάσουν όλα τα τελευταία δεδομένα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη,  το 34ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 10 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2021.

Το Συνέδριο, κάθε Νοέμβριο στην πανέμορφη και φιλόξενη «Νύμφη του Θερμαϊκού» είναι σημείο αναφοράς, σημείο συνάντησης επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων από όλη την επικράτεια και τον διεθνή χώρο που ασχολούνται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς επίσης με την πρόληψη των επιπλοκών και την προσπάθεια μείωσης των καρδιονεφρικών συμβαμάτων.

H Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας τιμώντας το χτες (Νικόλαο Παπάζογλου και Μιλτιάδη Αλεβίζο) γιορτάζει τα «100 χρόνια ινσουλίνης» με αφιερώματα και δράσεις, καθ όλη  τη διάρκεια του επετειακού Συνεδρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Υποδέχεται και τιμά με κάθε λαμπρότητα τον καθηγητή κ. Σωτήριο Τσιόδρα στην Τελετή Έναρξης την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στην εναρκτήρια ομιλία με θέμα  «Πανδημία COVID-19 και τρέχουσες προκλήσεις».
Βραβεύει και ευχαριστεί τον ομότιμο  καθηγητή κ. Ιωάννη Γιώβο και τον ομότιμο καθηγητή κ. Γεώργιο Δημητριάδη για την προσφορά τους στην ιατρική κοινότητα και στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Απολαμβάνει της τιμητικής διάλεξης του Προέδρου του ΕASD Prof. Stefano Del Prato  την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 με θέμα “Treating T2DM in 2021”.
Συναντά τον Καθ. Χρήστο Μαντζώρο στο Χάρβαρντ το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021  για την κεντρική διάλεξη του συνεδρίου με θέμα «Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος».
Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία δεδομένα για την παθογένεια τις επιπλοκές και την θεραπευτική διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη με οδηγό την έρευνα όπως αποτυπώθηκε και στα Συνέδρια ADA και  EASD.
Τα τεχνολογικά επιτεύγματα και η διαχείριση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 το 2021 κατέχουν κυρίαρχη θέση στην θεματολογία του Συνεδρίου.
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εορταστική Ημερίδα για το κοινό με θέμα «100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνης».

Στο Συνέδριο χορηγούνται 32 μόρια στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σύμφωνα με την εξουσιοδότηση και τα κριτήρια της EACCME-UEMS.
Ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τα μέτρα ελέγχου κατά του κορωνοϊού του Κράτους σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, το ΔΣ της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας θα είναι  ένα Covid Free Συνέδριο με φυσική παρουσία και με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης. Δείτε την πρόσκληση του Προέδρου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, κ. Δημήτριου Σκούτα https://youtu.be/GouGeCJc2lw 

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά στο Livemedia www.livemedia.gr/34diabetes 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις