Προβληματισμό προκαλεί πρόσφατο περιστατικό στη Μήλο. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, στο Κέντρο Υγείας του νησιού προσελήφθη επικουρικός ορθοπεδικός.

Ο γιατρός έφθασε στο νησί με την οικογένειά του, σύζυγο και παιδιά. Το σπίτι που είχε προγραμματιστεί να μείνει δεν ήταν έτοιμο και τον ενημέρωσαν ότι θα του παραδοθεί τον Οκτώβριο! Έπρεπε κάπου να μείνει και σπίτια στο νησί για ενοικίαση δεν υπάρχουν και γενικά οι τιμές είναο πολύ υψηλές.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κεντρου Υγείας χώρισε ένα μέρος του κτιρίου όπου στεγάζεται το Περιφερειακό Ιατρείο, περίπου 120 τετραγωνικών, με ξεχωριστή είσοδο, μπάνιο. Η διαρρύθμιση δεν εμποδίζει τη λειτουργία του περιφερειακό Ιατρείου και είναι μία προσωρινή λύση, μέχρι να παραδοθεί σπίτι στον γιατρό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως το Περιφερειακό Ιατρείο είναι στη περιοχή Αδάμαντα, κοντά στη πόλη και ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Το κτίριο παραδόθηκε στο ΕΣΥ από τον Δήμο, το 2002. Ασκώντας το νομικό του δικαίωμα, ο δήμαρχος έκανε μύνηση για παρεμβάσεις στο κτίριο!

Ο κ. Γιαννάκος διευκρινίσει πως υπάρχει άλλο ένα μεγάλο σπίτι του Δήμου στη πόλη και παραμένει κλειστό, ενώ προηγούμενοι Δήμαρχοι το παραχωρούσαν στους γιατρούς να μείνουν.

Ακολούθησε μήνυση και ο πρόεδρος της διοικούσας του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα να περιπλακεί η κατάσταση.

Σημειώνεται πως στο Κέντρο Υγείας Μήλου υπηρετεί ένας γενικός ιατρός, ένας παιδίατρος, ένας ορθοπεδικός (ήρθε τώρα) ένας ακτινολόγος και ένας πνευμονολόγος που περιμένουν τη πρόσληψη.

Δήλωση Πλεύρη

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε σήμερα πως έχει γίνει μήνυση από τον δήμαρχο.

"Ζήτησα από τον πρόεδρο, επειδή ήταν προδήλως συκοφαντικά όσα αναφέρθηκαν για τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας, να μηνύσει και αυτός τον Δήμαρχο και ειλικρινά σας μιλάω, είναι από τα θέματα που είμαι εξοργισμένος", σχολίασε ο υπουργός μιλώντας στο Open, για να σημειώσει:

"Γίνεται μια προσπάθεια να στείλουμε γιατρούς και αυτό το οποίο πήγε να κάνει ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, επειδή στα νησιά τους θερινούς μήνες δεν βρίσκονται καταλύματα, να γίνει ουσιαστικά μία πρόχειρη παρέμβαση στο περιφερειακό ιατρείο χωρίς να αλλάξει η φυσιογνωμία του. Η κυριότητα ανήκει στο Δήμο, αλλά θα πρέπει να μπορέσει ουσιαστικά να χωριστεί σε δύο σημεία, ώστε προσωρινά ο γιατρός που θα πάει εκεί πέρα να μην μένει στο αμάξι του, αλλά να μπορεί να μένει σε έναν χώρο έστω αξιοπρεπή, και ο Δήμαρχος αντί να ενδιαφέρεται να έχει γιατρούς το νησί του και τους στέλνει το Υπουργείο γιατρούς, επέλεξε να μηνύσει τον πρόεδρο του κέντρου υγείας γιατί έκανε παρέμβαση μέσα στο κέντρο υγείας".

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, γίνεται προσπάθεια να λυθεί το θέμα στέγασής του γιατρού, γιατί διαφορετικά ο άνθρωπος δεν έχει να μείνει πουθενά θα σηκωθεί θα φύγει και δε θα πάρει τη θέση.

"Ο Δήμος δεν ενδιαφέρθηκε όπως είδατε να βρει κατάλυμα, ενδιαφέρθηκε να μηνύσει τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας", σχολίασε ο κ. Πλεύρης, για να αναφέρει: "Εμείς συζητάμε με πολλούς Δημάρχους και οφείλω να πω ότι πολλοί Δήμαρχοι κι είναι λογικό συνεργάζονται κι όχι απλά συνεργάζονται, μας παρακαλάνε να στείλουμε γιατρούς και τους διασφαλίζουν και πολύ καλές αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Στη Μήλο δεν μπορώ να το καταλάβω, έγινε μήνυση στον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας γιατί προσωρινά θα έμενε κάπου ο γιατρός να μπορεί να κοιμηθεί μέχρι να βρει κατάλυμα και σήμερα αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του Δημάρχου και δεν ξέρω αν κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες για τη συγκεκριμένη πράξη".

Σύμφωνα με τον υπουργό, με Δήμαρχο, που μηνύει πρόεδρο του Κέντρου Υγείας δεν πρόκειται να επικοινωνήσει: "Κάναμε μήνυση κι εμείς. Είναι λογική να πηγαίνει στο αυτόφωρο τον πρόεδρο του κέντρου υγείας; Κι εγώ λέω στους κατοίκους της Μήλου ότι θα φροντίσουμε να έχει γιατρούς το νησί, ακόμα κι αν δεν συνεργάζεται και δεν μας βοηθάει η Δημοτική Αρχή, εμείς θα βρούμε τρόπο να έχει γιατρούς το νησί να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;