Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Ρυθμίστε τον σακχαρώδη διαβήτη της κύησης

Μία στις είκοσι γυναίκες μπορεί να εμφανίσει σακχαρώδη διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό στην κύηση. Η έγκαιρη και αποτελεσματική ρύθμισή του εξασφαλίζει την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του νεογνού. Κλειδί σε αυτό είναι η προσεγμένη διατροφή.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η διατροφή της εγκύου

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι διατροφικές απαιτήσεις του γυναικείου σώματος διαφοροποιούνται πολύ, με σκοπό την επαρκή παροχή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Εργαζόμενη εγκυμονούσα σε διατροφικό αδιέξοδο!

Μια εγκυμοσύνη φέρνει σταδιακά πολλές αλλαγές στην καθημερινή ζωή, ακόμη και στις διατροφικές συνήθειες, ειδικά όταν μάλιστα είστε και εργαζόμενη. Προτεινόμενη διατροφή.

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010

Διατροφή στα στάδια της εγκυμοσύνης

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του εμβρύου, συνεπώς η διατροφή της εγκύου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010

Πόσο βάρος πρέπει να πάρει η έγκυος;

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης οι διατροφικές ανάγκες της εγκύου είναι αυξημένες, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει η μέλλουσα μητέρα να ΄τρώει για δύο'. Πόσα κιλά χρειάζεται να πάρει η έγκυος;

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010

Διατροφική προετοιμασία για μια υγιή εγκυμοσύνη

Η διατροφή επηρεάζει σημαντικά την πιθανότητα σύλληψης, καθώς και την επιτυχή έκβαση της εγκυμοσύνης. Πώς προετοιμάζεται διατροφικά μια γυναίκα;

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκυμοσύνη: ποιες τροφές βλάπτουν

Βάλτε ένα μεγάλο Χ ή περιορίστε σημαντικά κάποιες τροφές, οι οποίες έχουν αποδειχτεί, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πως δεν κάνουν και τόσο καλό ούτε σε εσάς, αλλά ούτε και στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Εγκυμοσύνη; Καιρός για μια θρεπτική διατροφή

Μια από τις κρίσιμες προτεραιότητες για την καλή υγεία του εμβρύου είναι και αυτή της καλής θρέψης της μητέρας.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για την εγκυμοσύνη

Στην πιο σημαντική στιγμή μιας γυναίκας, λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια υγιή και μία επικύνδυνη έκβαση.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκυμοσύνη και διατροφή

Η κύρια συνιστώσα για την εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος ανάπτυξης για το έμβρυο είναι η τήρηση από πλευράς της εγκύου μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό πάντα με ελαφρά σωματική άσκηση.