Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

'Ελλειψη σιδήρου και αναιμία στην εγκυμοσύνη

H αναιμία κατά την εγκυμοσύνη πρόκειται αρχικά για μία 'φυσιολογική' κατάσταση η οποία εμφανίζεται συνήθως στο δεύτερο ήμισυ της εγκυμοσύνης, οπότε και αυξάνονται οι ανάγκες του εμβρύου σε θρεπτικά συστατικά.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007

Η σωστή προετοιμασία του οργανισμού πριν την εγκυμοσύνη

3+9= εγκυμοσύνη 12 μηνών…Μην τρομάζετε! Δεν αυξήθηκαν οι μήνες της κυοφορίας… αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε ένα υγιέστατο παιδάκι με το/ην σύντροφό σας, βιαστείτε! Έχετε μόνο ένα τρίμηνο για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής σας, όπου θα σας εξασφαλίσει μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και υγεία σε εσάς και το μωρό σας.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η υγιεινή διατροφή της μητέρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μια μητέρα μπορεί να κάνειγια το μωρό της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αναπτυσσόμενο έμβρυο διπλασιάζει μερικές από τις ανάγκες της μητέρας σε θρεπτικά συστατικά.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007

Διαρκείς οι συνέπειες της κατανάλωσης οινοπνεύματος στην εγκυμοσύνη

Οι βλαβερές συνέπειες του οινοπνεύματος, σε παιδιά των οποίων οι μητέρες έπιναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, φαίνεται ότι είναι μακροχρόνιες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004

Διατροφή εγκύου: Αλάτι & Ζάχαρη

Η εγκυμοσύνη είναι μια σημαντική αλλά και κρίσιμη περίοδος για τη ζωή μιας γυναίκας. Πρέπει να προσέχει το βάρος της και τη διατροφή της για να εξασφαλίσει μια ομαλή έκβαση και την υγεία του βρέφους.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004

Διαιτολογικές συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνονται μεγάλες αλλαγές. Το σώμα σας αλλάζει για να επιτρέψει στο μωρό να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί. Η καλή διατροφή θα σας βοηθήσει στις επιπλέον απαιτήσεις της εγκυμοσύνης και θα κρατήσει εσάς και το μωρό σας υγιή.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2004

Τα Ναι και τα Όχι στη διατροφή της εγκύου

Οι γυναίκες κατά την εγκυμοσύνη, αποτελούν ειδική ομάδα πληθυσμού όσον αφορά τη διατροφή τους. Οι ανάγκες τους, τόσο οι ενεργειακές όσο και οι διατροφικές, διαφοροποιούνται κατά την περίοδο αυτή.