Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Πώς να διώξουμε εντελώς το άγχος από τη μαγειρική

Μέσα σε όλες τις καθημερινές μας ευθύνες, το μαγείρεμα μπορεί να μας φορτώσει με ακόμα περισσότερο άγχος που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015

5 τρόποι για να σταματήσουμε να τρώμε ασυναίσθητα

Το άγχος μπορεί να καταστρέψει την διατροφή μας, κάνοντάς μας να καταβροχθίζουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού για να αισθανθούμε καλύτερα. Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό;

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Το άγχος της ...παραλίας: Απλοί κανόνες για χάσιμο κιλών

Tο καλοκαίρι πλησιάζει και η εμφάνιση στην παραλία χρειάζεται ενδεχομένως λιγότερα κιλά. Δείτε απλά βήματα για να έχετε το ποθητό αποτέλεσμα.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Πώς θα αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας

Το πιο σημαντικό στοιχείο στο να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας είναι να μη δημιουργείτε πρόβλημα την ώρα των γευμάτων ασκώντας του πίεση, προκειμένου να καταναλώσει ένα τρόφιμο ή να αδειάσει όλο το πιάτο του. Θα μεγαλώσει συσχετίζοντας το φαγητό με το άγχος και την κακή συμπεριφορά.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός

Το να αντιμετωπίσουμε το άγχος στη ζωή μας, είναι η κύρια μέθοδος βελτίωσης των επιπέδων κορτιζόλης. Ωστόσο και η διατροφή μπορεί να επηρεάσει/ διορθώσει τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και να τα διατηρήσει εντός φυσιολογικών ορίων.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Άγχος και διατροφή

Το άγχος επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά των ανθρώπων με διαφορετικούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το γιατί.

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2012

5 συμβουλές για μείωση του άγχους και καλύτερη υγεία

Το άγχος έχει γίνει μόνιμος φίλος σας και δε λέει να σας αφήσει σε ησυχία; Κάνοντας μικρές πεντάλεπτες αλλαγές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε…

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011

Διατροφή κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας εκτός όλων των άλλων δεινών, έχει αυξήσει δραματικά τα επίπεδα άγχους και τα κρούσματα κατάθλιψης. Μπορεί η διατροφή να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το άγχος και την κατάθλιψη; Κι όμως μπορεί!

Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011

Μυστικά για να μη μειώσετε τις θερμίδες στο πιάτο σας

Αποφύγετε το άγχος και τις εξαντλητικές δίαιτες. Βγάλτε τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό σας διαιτολόγιο και ξεφορτωθείτε έως και μισό κιλό την εβδομάδα!

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Δίαιτα μετά το Πάσχα

Πανικός για αποτοξίνωση, μονοφαγία, μήπως οι περίφημες χημικές δίαιτες ή μήπως η διάσημη δίαιτα των αστροναυτών αρμόζουν στην περίσταση; Φυσικά όχι. Ούτε την ψυχραιμία μας χρειάζεται να χάνουμε, ούτε να προσαρμοζόμαστε σε συστήματα που έχουν αποδειχτεί επώδυνα.