Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Ας κάνουμε παρελθόν τα δυο επιπλέον κιλά

Οι γιορτές των Χριστουγέννων, δυστυχώς, είναι παρελθόν και πρέπει πλέον να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, τη δουλειά, το άγχος έχοντας να αντιμετωπίσουμε και τα δύο κιλά που μας ... χάρισαν.

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010

Μάθετε τι μας οξειδώνει και αντιδράστε

Το στρες, το χρόνιο άγχος, ότι εισπνέουμε και η διατροφή είναι παράγοντες που οξειδώνουν τον οργανισμό.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Διατροφή: πείτε 'όχι' στις εορταστικές... παρεκτροπές

Kάθε χρόνο η περίοδος των γιορτών χαρίζει σε όλους χαρά και όμορφες στιγμές και, στους περισσότερους από εμάς, κάποια...παραπανίσια κιλά. Αποτέλεσμα το άγχος για να τα χάσουμε.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Κάντε καλοκαιρινή ανάμνηση τα…έξτρα κιλά

Μην σας πιάνει πανικός αν παχύνετε το καλκαίρι, μιας και οι διακοπές αντιπροσωπεύουν κατά κύριο λόγο την εξαίρεση που δίνει το νόημα στον κανόνα. Έτσι, εάν πήρατε λίγο βάρος δώστε παραπάνω βάση στα επιμέρους σημεία του ‘κανόνα’ και...

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Τροφές που μας γεμίζουν ενέργεια

Πολλές φορές οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια. Η έλλειψη ύπνου, η στεναχώρια, το άγχος, οι ασθένειες και φυσικά η κακή διατροφή είναι οι σημαντικότερες αιτίες που προκαλούν κόπωση.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

7 μυστικά για να νικήσετε το άγχος και τα περιττά κιλά

'Αγχος και περιττά κιλά αποτελούν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Αν θέλετε να τα νικήσετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 7 μυστικά.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Μειώστε το άγχος των περιττών κιλών!

Φυσικά, δε χάλασε και ο κόσμος εάν ξεφύγετε 2-3 ημέρες...όλα διορθώνονται, χωρίς να πανικοβάλλεστε! Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντισταθμίσουμε τις υπερβολές αυτών των ημερών και να ρυθμίσουμε καλύτερα το βάρος μας;

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008

Πώς επηρεάζει το άγχος τη διατροφή μας;

To άγχος, εκτός από την ορμονική μας κατάσταση και κατ’ επέκταση την υγεία μας, επηρεάζει και την ποιότητα της διατροφής μας.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Ο ρόλος της διατροφής στην τριχόπτωση

Η απώλεια μαλλιών αποτελεί μεγάλο πρόβλημα σε άντρες αλλά και σε γυναίκες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την τριχόπτωση είναι πολλοί. Η κληρονομικότητα είναι ένας εξ’αυτών, ενώ η λήψη φαρμάκων, διάφορες ορμονικές διαταραχές, το καθημερινό άγχος, η ηλικία και κάποιες ασθένειες συμληρώνουν τους πιο γνωστούς αιτιολογικούς παράγοντες της τριχόπτωσης.